Bojim sa o priatela

Príspevok v téme: Bojim sa o priatela
Baska35

Mam pocit,ze ma priatel klame. V stredu nam podpalili auto a on mi stale hovori,ze nevie kto to muhol spravit. Nemam 15 a viem,ze auta sa nepodpaluju len tak. Povedal mi,ze hlavne,ze sa nam nic nestalo a ze auto si kupime nove. Bere to sportovo a aj z toho som nervozna. Bojim sa ci sa z niekym nezaplietol. On je nezamestnany,vraj nema cas na to aby chodil do prace,ze peniaze sa daju zarobit aj inac. Nikdy sme netrpely nudzou o peniaze,len neviem ci tie peniaze mu stoja za to aby sa nedajboze nabuduce stalo nieco jemu. Som z toho zufala. Co mam s nim robit? Nechcem mu kazat co je sparavne a co ma robit,lebo uz minule mi povedal,ze nie som jeho mama,nakolko je mladsi o sedem rokov.

mate59

ty hľadáš perspektívu,dlhodobý kĺud a pohodu,budúcnosť v súlade a zhode.Taký partner ti začne časom klamať vlastne ti klame už teraz/a tvoje predstavy ti nikdy nenaplní.Tvoji rodičia vedia presne o čom to je.On bude typ, ktorý sa nezmení.

Baska35

mate59,tak to mas pravdu,on by nezniesol nadriadeneho nad sebou. Ma 27 a este nikdy nepracoval. Moji rodicia maju nanho svoj nazor a nikdy ho uz nezmenia. Je pre nich vagabund. Oni nevedia pochopit,ze zaraba peniaze inac ako pracou,mne sa to tiez nepaci,ale co mam robit. Bolo by to nieco ine,keby nepracoval a nemal peniaze a nechcel by ist do prace,ale svojim sposobom ho chapem,ale urcite ho v tom nepodporujem. Je mi neprijemne,ked sa ma kamaratky pytali,kde pracuje a ja som im povedala,z je "nezamestnany" Ked mam pravdu napisat az teraz som si to uvedomila,ze v niecom lieta,ked nam podpalili auto. Keby sa to dozvedeli moji rodicia,asi by dostali infarkt. Zase niekam odbehol nieco vybavovat,ked pride musim sa s nim porozpravat. Len on vie,ze ked sa usmeje namna a da mi pusu tak je vsetko ok.

mate59

on si prácu nebude hľadať, lebo mu to takto vyhovuje,iste by nad sebou nezniesol nadriadeného,keby začal oficiálne podnikať,skús sa nenápadne porozprávať o probléme s rodičmi.

Baska35

ja som im chcela povedat pravdu,ale on o tom nechce ani pocut,vraj co si budu o nom mysliet. A to by ste mali pocut tie reci v dome co si susedia rozpravaju. Jemu to je jedno,ale ja sa citim hrozne.

Baska35

Uz som ho prosila,nech sa zamestna,ale on mi tvrdi,ze za tu mzdu co dostane tu na slovnsku robit nebude a ze tie drobaky vie zarobit inac. Ja som zamestnana,zijeme normalne,bezny rodinny zivot. Neviem ako mu mam vysvetlit,ze sa o neho bojim a nech pre pokoj v rodine si najde normalnu pracu.

mate59

neporazí ťa,ale budeš sa pred rodičmi hanbiť za klamstvo.Zváž si svoju situáciu,postavenie a budúcnosť vzťahu.

Baska35

Ja si to myslim tiez,len bud som tak slepa,ze som to nevidela,alebo to robi tak opatrne. On je uplne pokojny a vraj nemam z toho robit divadlo. Dokonca som musela klamat aj mojim rodicom ,ze sme auto predali. Porazi ma,ked sa to prevali.

soffa

presne...ja mam robotu a peniaze mi obcas chybaju...a on je nezamestnany a jemu nechybaju.urcite v niecom ide,,a je len na tebe si ti to stoji za to.nabuduce v tom aute mozes byt aj nedajboze ty,vid rozostielane auto v blave spred niekolkych rokov,kde zahynuli druzka a jej nevlastny syn.omyly sa obcas stavaju;-(((

mate59

je nezamestnaný, peniaze mu nechýbajú, zabezpečí si ich aj inak, asi nelegálnou činnosťou a s tým súvisí určite aj zapálenie auta - niekto sa mu pomstil za to, čo mu vyviedol.Skôr či neskor sa do niečoho zapletie a je len na tebe,či s ním chceš ostať.