Dilema.... bábo chcem ale ...

Príspevok v téme: Dilema.... bábo chcem ale ...
Ziuu

Mám dilemu.... s priatelom sme sa rozhodli ze uz chceme babo. Ale mam taku dilemu. Ide o to, ze mam nadvahu nabrala som kila v zahranici a dako sa ich neviem zbavit aj pre pracovne tempo a aj preto, lebo som nedisciplovana. Sportujem, snazim sajest ako tak v norme. Takze teraz neviem, ci mam si upravit vahu a az potom sa snazit o babo alebo kaslat na to a ist do toho, vsak aj tak budem musiet chudnut po porode. Bojim sa hlavne nazoru lekarov, ze sa budu na mna pozerat ze tucna a este aj tehotna ze to nie je zdrave a neviem co este. Vsak som pocula priprady ked lekar zglbal zenu zato ze pocas tehotenstva pribrala 25 kil. Tak neviem co je lepsie. No my uz nechceme cakat s babom...

Ziuu

Kondiciu mam celkom dobru, mam restiku a v nej sa clovek nabeha cez obedy ze koniec.. =) ale hej, je pravda ze by som si mala vahu najprv upravit, myslim ze chudnut 30 kil je zbytocne ale aspon zopar dole, a hlavne sa naucit zdravo a PRAVIDELNE jest tak mozem uvazovat nad tym babom, ked sme cakali doteraz tak dake 2- 3 mesiace ma uz nezabiju, Pojdem si vybrat este jeden recept antikoncepcie a ked ho skoncim hadam bude na babo lepsie telesne rozpolozenie, Teda urobim pre to vsetko doteraz som nemala az taku silnu motivaciu, po zdravotnej stranke som OK. Takze tak. Dakujem za rady..=)
Co sa tyka unavy pocas tehu tak to mije jasne, nakolko aj teraz uz nie som taka fit ako volakedy, Mala som mononukleozu pred 3 rokmi a pred pol rokom som si liecila boreliozu. Mimochodom aj tam musim ist este na testy ci je to uz OK. A tieto choroby mi sposobili to, ze sa rychlesie unavim, niekedy sa stava ze som unavena hned ako vstanem za par dni to prejde a potom dokazem byt horo do 12 a vstat o pol 6 a fungujem na 100%... uvidime teda co raz so mnou to tehu urobi...

jajcia

Ahoj, podla mna nejako drasticky chudnut nemusis, skor si dat par (3-6) mesiacov spolu s priatelom (nech sa spolocne motivujete a aj jeho cast genetickej informacie bude ozdravena:) pripravne obdobie: zmenit stravu, obmedzit alkohol, sladkosti a pridat pohybu + zacni brat kyselinu listovu. Urcite popri tom pojde aj par kilo dolu .. no a hlavne to nebrat ako dietu ale ako trvalu zmenu zivotospravy a stravovat sa tak aj pocas tehotenstva a po nom ...

usiko

ziu,

z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze v tehotenstve moc sportovat asi nebudes. Ja som bicyklovala, lyzovala, vela chodila, ale akonahle si v tom, prepadne ta unava, ze si par mesiacov rada, ze si..:-))) terz bicyklujem len sporadicky, ked nie je velmi teplo, lyzovanie som mala zakazane, a tiez vela nenachodim, lebo sa unavim...a to som pribrala len 5 kil..nic viac....fakt, spis kedy si obvykle nespala, v noci nespis alebo spis, podla toho, ako si telo povie.....prve mesiace je ti tak zle /povacsine/ ze vela nezjes, ale potom to tak budes dobiehat...a tu ti bude vaha fakt nekontrolovane pribudat...takze ja neviem......nude to tazke.....ja viem, ze velmi chces, ale aj lekar by ti povedal, ze nie to moc dobre pre teba, pretoze aj okolo babatka potrebujes kondiciu, aj pocas tehotenstva nejaky ten pohyb by bol dobry, a s velkou nadvahou to bude velmi tazke.....

...ako sa rozhodnes, ale nebudes to mat jednoduche...ostatne, je fakt pravdepodobne, ze neotehotnies pokym neschudnes, lebo zeny s nadvahom maju casto problem otehotniet /telo vie co ma robit, ked my si nevieme rady:-)))/ a

akokolvek sa rozhodnes, budem ti velmi drzat palce....:-))

isabella

80 je celkom dost a rozmyslanie nad tym ako budes aj v tehotenstve sportovat a strasne sa zdravo stravovat a neviem co este je velmi naivne... mna je tiez dost (si myslim), ale v tehotenstve sa napriklad v mojom pripade velmi kontrolovat neda, akonahle zacnem pocitovat co len mensi hlad uz aj je mi zle a zvraciam, mam stale potrebu spat a nezvladam ani dlhsie chodze... ty mozes byt iny pripad, mozes mat tehu uplne bez nevolnosti, ale s tym nemozes dopredu ratat... moja sesternica pribrala pri prvom tehu 30kg co je sice extrem (predtym mala 60kg), ale hned po druhom synovi (mala dvoch hned po sebe, tak medzitym nechudla) zakratko schudla na 55kg a vahu si drzi, je to cele len o pevnej voli, ale uz len kvoli tvojmu zdraviu a kvoli tomu aby si pocas tehu nesla az na trojciferne cisla by som na tvojom mieste sa snazila schudnut aspon nez otehotnies, ked das dole nejakych 5kg tak mozes byt spokojna, koniec koncov, nikde nie je napisane, ze otehotnies na prvy sup, tak to tak aj ber

debbie

Ziuu, kamosky, ktore kojili viac ako 6 mesiacov alebo mali deti,ktore v noci nespali (to Ti urcite nezelam ;-) ) su vacsinou ovela chudsie, ako ked otehotneli...

Ziuu

najhorsie je na tom to, ze mi to chudnutie pride zbytocne ked nakoniec aj tak priberiem kedze je to v tehotenstve normalne. Len treba najst v strave system... teda naucit sa teraz jest zdravo, vyvazene a pravidelne aby som to pocas tehu moc neprehnala a pribrala len v ramci normy... Debbie ked najradsej by som aj to a aj to..aj schudla a le aj mala bejby...
Mam kamosku, ako tehotna pribrala 30 kil predtym mala 60 ked sme ju prisli pozriet 5 mesiacov po porodne bola chudsia ako pred otehotnenim a pritom malu stale kojila, takze nechudla drasticky, asi nesportovala dako extra... a neni to typ co nepribera musela si davat volakedy sakra pozor na to co zje ale mala pevnu volu... neda sa to niekde kupit..? =)

padme

Moletnejsie zeny mau tendenciu pribrat pocas tehotenstva velmi malo alebo vobec. Mam dve kolegyne, ktore s vacsou nadvahou pred otehotnenim boli po porode dokonca o par kil lahsie. Samozrejme to neplati na 100%. S vacsou vahou hrozi tehotenska cukrovka, problemy s chrbticou alebo klbami.

U teba bude mozno skor problem zdravo a hlavne pravidelne sa stravovat. Ak sa to teraz naucis, tak aj schudnes a pripravis si telo na babatko. Takze mozno par kil dole ... Drzim palce.

debbie

Ziuu, ako by som citala o sebe! Tiez som merala avazila tolko ako Ty, ked som chcela otehotniet, tiez som sa rozhodla najskor schudnut- aj sa mi podarilo na 67kg, ale v tehotenstve som potom priberala raketovou rychlostou. Podla mna mas dve moznosti - 1. schudni, ale potom este par mesiacov s otehotnenim pockaj, aby sa Ti vaha ustalila, inak to nema zmysel 2. kasli na to a chudnut budes potom... Vela stastia! :-)

jajka001_

no, myslim ze 80kg je celkom dost. takze hej, skus najprv si najst spravny zivotny styl a rezim, schudnut prirodzene, nie drastickym dietovanim, a potom šup na bejby. to bude najlepsie,aj pre teba aj pre male.

Ziuu

ahojte... no momentalne mam tak okolo 80 kil a moja vyska je 168 cm. Ako vravim sportujem, takze mam celkom aj svaly a nie len tuk.. =) nemyslim si ze je to extrem ale tiez to urcite nie je dobre. Som rozmyslala ze spravim tak ze aspon dakych 10 kg dole, sport a ze potom ale ked ja mam taku strasnu tuzbu. No zase viem ze pre mna a aj pre to male by to bolo lepsie. A keby uz budem v tom, chystam sa chodit na plavaren minimalne a popripade rychla chodza, prechadzky to co robim aj teraz aj ked teraz aj behavam ale to asi radsej nie... Moj problem je nepravidelna strava preto neviem schudnut,,,rano mi nechuti potom je frmol v praci a potom sa clovek naje na vecer. Ale od zaciatku augusta by som mala prejst na miernejsi pracovny rezim ze si najdem cas na jedlo a aj pravidelny sport dufam.. takze upravim co sa da....