mate s tymito produktami niekto skusenosti? brali ste ich niekto? pomohli vam alebo aky mate na nich nazor? napiste mi, prosim, dakujem!
St John's Wort & 5-HTP
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
A este mam jednu otazku na RNG. Pises, ze St Johns worth zabera do 2 hodin a ucinok trva 8 hodin. No co som si o tom cital, tak ucinok je badatelny az o 2-4 tyzdne, nie?
Dakujem za odpovede :).
Zatial som si pogooglil a asi by som skusil doobiednat este St. John`s Wort, GABA a CDP Choline. Este okrem ineho skusam aj omega 3 mastne kyseliny a B-complex. Este je nieco co by mi mohlo pomoct? Alebo nieco co beriem je zbytocne?
Diky.
Ahoj RNG,
Z toho co citam po nete v roznych forach mi pride, ze sa do tejto temy celkom vyznas. Preto by som sa chcel s tebou poradit, resp. poziadat ta o radu. Uz pol roka sa liecim na depresiu so slabymi vysledkami. Vystriedal som peknu radu liekov a jedine co mi zabralo, ale len na kratko bol citalopram a lenuxin. Aktualne berem anafranil, no tiez mi moc nepomaha. Zacal som sa teda zaujimat ako zvysit hladiny neurotransmiterov este inak ako AD. Posledne 3 dni beriem 200mg 5-HTP, no ziadny pokrok nenastal. Preto uvazujem, ci nemoze byt problem v dopamine alebo noradrenaline. Mohol by si mi prosim ta poradit nejake produkty na zvysenie tychto 2 neurotransmiterov? Popripade este okrem toho aj nejake ine veci, co by mi na moju depresiu + uzkosti pomohlo?
Dakujem.
no idem ja teda popozerat nejake aminokyseliny najst, kde je vela Taurinu a L tryptofanu, ked 5 HTP 100 mg denne nezabralo, omega 3,6,9 jem uz dlhodobo aj stressvit od jamiesonu s vitaminmi B, obcas dam magnezko a idem dat vyberat preventivne aj plomby pomocou DMSA, uvidim, ako to zvladnem, ci nebude horsie..
Uz mam pocit, ze mam plnu skrinu vitaminov a doplnkov a nic nezabera, len to ide do penazi :(
Boli vraj zaznamenané nejaké prípady epi príhod súvisiacich so St John's Wort a preto sa radí neužívať pri epilepsii.
Taurín je jedným z najdôležitejších nutrientov zlepšujúcich stav epileptikov.
Pyridoxín B6 je potrebný k metabolizmu aminokyselín, metabolicky podmieňuje tvorbu taurínu z cysteínu alebo metionínu.
Inac tocenie sa hlavy az strata rovnovahy su bezne prejavy nedostatku hlbokej spankovej fazy.
L tryptophan je polotovar na serotonin, nic viac.
L taurine je amionokyselina, ktora je znama aj potlacanim/inhibiciou nervovych procesov, tj prispieva k ukludneniu davka 500 mg
www.raysahelian.com
Podobne ucinkuje aj aminokyselina L theanine v davkach 2 x 200 mg,
tiez mineraly ako vapnik a horcik, tiez neurtransmiter GABA(500 mg), ktory ukludnuje svalstvo, ale zialbohu pre mozgovu krvnu barieru sa tam moze dostat len viazany na vitamin B-3,. taka forma je napr predavana pod nazvom Picamilon.
Slaby spanok moze byt z nedostatku tvorenia spankoveho hormonu melatoninu, ktory sa tvori najma na silnom svetle zo serotoninu, a vylucuje v uplnej tme a tichu. Pri zvysenom strese, nedostatku silneho svetla cez den maju mnohi ludia poruchu vylucovania melatoninu v noci, docasne sa ho da tesne pred spankom doplnit, davky su od 3 do 10 mg, podla potreby, kym sa nenapravi normalny spankovy rytmus(circadian)