Dobrý deň, môj problém je, že neviem vysloviť písmeno r, buď ho nevyslovím vôbec, alebo račkujem, niekedy sa naschvál vyhýbam slovám , ktoré obsahujú toto písmeno a skúšam ich nahradiť inými, kde nie je . Vadí mi to , lebo ľudia mi dosť často nerozumejú , pýtajú sa aj na tretí kráť - ako ? Aj pri cudzích jazykoch , kde treba razantné r mi to strašne prekáža a trochu som aj kvôli tomuto môjmu handicapu utiahnutý . Ako vnímate takýchto ľudí ? Ako ich vníma všeobecne spoločnosť ? Je to dôvod byť trocha utiahnutý ?
Neviem vyslovit R
ahoj :) ani ja neviem povedat R a doknca som nevedela povedat ani L :) a uz viem, ale R neviem stale a co? jet o pekne, neutahuj s co si sa ? zbytocne, to je vynimocnost a ludom sa to paci :)
nikto nie je dokonaly....mne to vobec neprekaza, ale nechapem preco sa kvoli tomu utahujes....navstiv logopeda a ten ti pomoze......a mas po probleme...
zalezi od cloveka. mne to nevadi, dokonca su moderatori co maju problem s r a ich zamestnavatelom to nevadi. ak to niekomu vadi, jeho problem. nie je dôvod byť utiahnuty. mozno ti ľudia nerozumeju preto, ze mas uz vopred z komunikácie s ludmi strach a podvedome hovoris potom menej zreteľne. je normalne ze ludia inym nie vzdy rozumeju a opytaju sa este raz, co vravel. nerob si z toho tazku hlavu.