Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nedá sa veriť môjmu synovi

Príspevok v téme: Nedá sa veriť môjmu synovi
mamina j

môj syn má 17 rokov. Stále klame, i v banálnych veciach. Kradne mi peniaze, ale drogy neberie(boli sme na testoch).On tie peniaze jednoducho chce na kúpalisko, kofolu, pizzu, cigarety(viem,že fajčí, no netolerujem mu to). Vreckové dostáva, dostane na všetko, čo potrebuje, ale i tak mu je málo. Je schopný minúť i 20 eur za den. Doma mením každý deň skrýše na peniaze a stravné lístky....Čo mám robiť, aby prestal ?

anonymna02

ahoj...môj brat (15r.)je na tom podobne ako tvoj syn...asi minulý rok sme prišli na to,že začal s marihuanou,stýka sa s úplne pochybnou partiou,stvárajú hlúposti,aj ppolicajti už u našich párkrát boli, kradol našim peniaze,stravné lístky, a naposledy pokradol mame zlato, v hodnote 15 000,- dokopy a postupne to nosil do záložne :-(
niekto tu písal o výchove...ha! my s bratom sme boli vychovávaní perfektne,môžem to svedomito napísať,už teraz to viem posúdiť ,som aj ja matkou...nikdy nás nenechávali celé dni flákať sa medzi blokmi,ako to robili rodičia našich rovesníkov,stále sme chodili niekam doprírody,na záhradu,turistiky,otec brával brata na ryby,neboli sme ani rozmaznávaní ani ukrátení o potrebné veci atd ... proste prišla PUBERTA,ktorá ho totálne zmenila na to čím je teraz...rodičia to riešia ako vedia,dokonca sa rozhodli že ho asi dajú hospitalizovať na pár týždňov na psych.,pretože to zachádza daleko...velmi sa trápia a aj celá rodina,tak dúfame že raz to prejde....nevyjadrila som sa síce ku tvojej téme,ale aspon aby si videla ze niesi sama,ze su mozno horsie pripady....drzim ti palce

bibi1234

mamina-kamoskina sestra takto bravala mamine peniaze, dokonca jej pokradla vela zlatych retiazok, obrucky a tie zalozila... len ona si za to kupovala drogy... vyriesila to tak, ze ked uz nevladala, tak na nu zavolala policiu a tam jej to uz docvaklo...a nastastie sa z toho dostala...
ja osobne psychologom neverim-ako neverim ani tomu, ze 17rocny chalan pri kradnuti nevie, ze robi zle... Bohuzial treba razne zakrocit, nemate v inom meste rodinu? Treba ho odseparovat, nieco v tom zmysle "kto chce byt sucastou svorky, musi sa prisposobit. neziaduce chovanie je nepripustne, tak musis svorku opustit".
mamina, tak rada by som ti pomohla, ale neviem ako... Ked mu rano povies, ze ti zmizli peniaze, co ti na to povie?

mamina j

Ďakujem za rady.No, muža mám. Ked bol syn maličký, tak som mužovi, da sa povedať,nedala šancu prispieť k výchove. Celá starostlivosť bola na mne a on ju sledoval a občas aj povedal svoj názor, ale aj mu tá situácia vyhovovala. Moja výchova? Behala som synovi okolo zadku a naozaj som chvílami aj za neho dýchala. Ked bol na 1.stupni ZŠ, tak sme sa presťahovali na dedinu. Veľmi ťažko zapadal medzi tie deti a občas si kupoval ich kamarátstvo sladkosťami. Potom sa stávalo, že bol doma sám. Pracovala som na smeny a muž pracoval u súkromníka, kde nikoho nezaujímalo, že teraz už musí ísť domov, lebo je syn sám doma...nebolo to často, ale stalo sa. V tom čase sa stali prvé malé krádeže.Samostatnosti(ale iba trochu) sa syn naučil vtedy, ked moj muž mal važnu autonehodu a bol dlho PN a ja som chodila pracovať do zahraničia a chlapy gazdovali doma sami.Muž mu okolo zadku nemohol behať a on nie je ako ja...počká si ,kým to syn spraví, ale ja som nervozna, ked vidím ako (zle)to robí a ako pomaly...radšej si všetko spravím sama.

Nie nedostáva 20 eur na deň, ale je schopný minúť ich.
Mám účet, ale uplne bez penazí nemožeš byť, nie?
Ku psychologičke chodíme, povedala, že si neuvedomuje následky svojho konania.
Áno, X-krát som mu vysvetlovala, rozhovory všetkými spôsobmi máme za sebou. On naslubuje, poplače, zalutuje....a...zajtra zas niečo vyvedie. Som zúfalá..

bibi1234

Jajka11892-samozrejme,ze je to lepsie riesenie... je to velmi dobra motivacia a ucia ta rozumne hospodarit, nakolko si peniaze poctivo odpracujes, potom aj rozmyslas, na co ich minut...:O)))
ja som sa len zamyslala nad tym, ako ma moji rodicia vykoristovali:O))))hahahaaa

Jajka11892

bibi1234 - No tak je to celodenne umyvanie riadu a hrnocov a všetkého možného a pri 5 člennej rodine je toho dosť. A nie vždy treba spraviť všetko niekedy mám za celý deň 1€ niekedy 5€ za víkend niekedy nič lebo mama mi povie, že ma predbehla čo čo bolo treba spravila a to sa stáva dosť často v poslednom období a do mesiaca mám tak zhruba 15-20€ :D ale predsa je to len lepšie riešenie ako kradnúť peniaze z peňaženky rodičom :)

bibi1234

Jajka11892-za umytie riadu 1euro??? hahahaaa:O))) ja som pred 10timi rokmi za upratanie celeho bytu-vratane umyvania, vysavania podlah, co bola tak 4hodinova robota dostala 5sk a o vreckovom som mohla len snivat... Nastastie som od 8.rokov robila rozhlasove hry a trosku dabing, lebo by som si na walkman/discman nenasporila ani za 5rokov:O))))

bibi1234

mamina=malo si nam popisala situaciu, ci s chlapcovym otcom zijete v spolocnej domacnosti, ci ma na jeho vychovu vplyv, ci to uz robi dlho.. samozrejme si v nezavideniahodnej situacii-verim, ze si vo vychove svojho syna spravila vsetko s najlepsimi umyslami.. nevsimaj si prispevky od WELL, ten urcite za zivot este nevychoval ani skrecka a uz vobec nie zive dieta..;))) ja by som spravila to, ze by som si poratala peniaze, gastrace, dala na stolik penazenku a dopredu ho na to upozornila. ,,mam v penazenke 23.56eura a dva gastrace, ak tam rano presne tolko nebude, je to znak toho, ze som z teba nedokazala vychovat poctiveho a cestneho cloveka a aj ked ta velmi lubim a cely zivot som sa snazila byt najlepsou mamou, akou sa dalo, nedokazala by som uz s tebou zit dalej v spolocnej domacnosti, lebo by som ti uz nemohla doverovat." pripadne vyron slzicku a uvidis, ze to pomoze-clovek kradne hlavne vtedy, ked vie, ze je mala sanca,ze mu na to pridu. To by bola uz naozaj velka drzost od neho, keby to spravil. Ak by to spravil, tak by som hladala riesenia, ze by som ho na prazdniny poslala niekam, kde by mal nad sebou tvrdu ruku: stryka, krstneho, susedovho dedka,... Myslim si vsak, ze 17rocny chlapec ti odignoruje celeho psychologa, takze tam by som pomoc nehladala, skor by som sla na neho cez to citove vydieranie. Kazde dieta lubi svoju maminu, len si to uvedomi, az ked dospeje. Daj mu sancu na napravu, ale v ziadnom pripade tento problem neignoruj. Budem ti velmi drzat palce, aby sa to zmenilo!!! Ked si spomeniem, ako som v puberte nervacila moju maminu, tak mi je do placu. Teraz vsak mame krasny vztah a verim, ze aj vam dvom sa to podari!!!

hmmmmmmmmmmm

tazko si uvedomi hodnotu penazi ak nepociti ako tazko treba na ne pracovat!dnesna mladez je velmi narocna, ale najhorsie je,ze nic pre svoj komfort neurobia, teda nepricinia sa len vyzaduju.tazko poraditale snad o rok alebo dva sa nauci..a pravdaze kradez by nemala zostat nepovsimnuta, nepotrestanaa a ospravedlnena!tym je to vsetko o.k pre neho.