zapálené ďasná

majama

,na zapalene a krvacajuce dasna pomaha aj corsodyl -byva rozne %=1% ,2%,kupit v lekarnach alebo special.predajniach

gabriska1977

pred 4 dnami mi trhali 4 zuby a bolest neustupila ba čo je na tom najhorsie zubne lôžka mi hnisaju . prosim o dobru radu pripadne liek

davi

yulka, ja si myslim, ze ten salviovy caj netreva pit, zrejme sa tym len vyplachuju usta, aby to posobilo na tie dasna, a hadam v tom pripade to neuspava ahoj

au moje dasno

bolia ma dasna tak ze newiem nic zjest,newiem poriadne zavriet usta,je to pre mna velmi neprijemna bolest...ak vypijem nieco studene prijemne mi to chladi zuby a dasna...

yulka

Thyra má pravdu, šalvia je dobrá. Ja mám zapálené ďasná kvôli osmičkám, veľmi to bolí, hlavne pri uchu. Zajtra mi idú jednu osmičku trhať ;) V každom prípade pomáha mi na to piť šalviový čaj. Vtedy to na nejaký čas prestane bolieť. Ten sa však nemôže piť dlhodobo a veľmi uspáva.

adspghi

Vazeni , mam taky problem, ze mi dasna vrastaju medzi zuby. Prosim Vas, stretol sa s tym uz niekto niekedy ? Dakujem

RNG

Aphthovirus a Coxsackie A virus, hlavne ten druhy( sposobuju slintacku a krivacku u zvierat)mozu byt prenosne aj na ludi.
CA virus sa prenasa hlienom a fekaliami, obcas sposobujuci epidemie v skolkach.
Antibiotika v prioade virusov su uzitocne len na predchadzanie sekundarnym infekciam
Priamo adresovat virus mozno extraktom z olivovych listov, selenom, megadavkami vitaminu C, brezovou vodou a probiotikami obsahujucimi laltobacilus bulgaricus. Tiez zinok a koloidna strieborna voda a extrakt z kriku larrea tridentata(creosot bush) su antiviralne a aj aloe vera ciastocne pomaha.
Plno z toho mate v doplnkovych obchodoch.
USA produkty(tunajsi zakon) su oznacene "pouzitie od 18 rokov",nie ze by neboli vhodne pre nizsi vek, ale zo strachu pred predavkovanim volnotrhovych produktov(bez lekarskeho predpisu si ich moze kupit kazde dieta a predavkovat sa, preto ten napis)

biba

ak aj velmi slinta, ma afty a biely jazyk ide o slintavku, lieci sa to iba vitaminom B. vyborne je pouzit aj homeopatiu mercurius solubilis 9 3x3 gulicky (liecenie aft)

mjaník

neviem ,koľko má syn rokov,ale u dospelých sa zápal dobre lieči akupunktúrou-treba odstániť príčinu-"prehriatý" žalúdok,stačia 2-3 sedenia

vava

Pred 2 rokmi sme mali aj my taký problém.Dr mi povedal že je to slintavka. Mal zapálené celé ďasná aj biele pluzgieriky v puse a na jazyku. Antibiotiká mu nedal, len sme to potierali s nejakou vodičkou a Nutrolin B. Jesť mohol len krupicovú kašu, lebo pri tej ho to nebolelo. Našťastie mu chutila.