Ahojte.Predvčerom mi pricviklo okno vo vlaku(išla som ho otvoriť len zvrchu šlo ťažko a potom sa nekontrolovateľne šuchlo dolu a ja som už nestihla dať palce preč) kvalitne mi narazilo prst na ruke,presnejšie hore na začiatku nechtu .Odpadla som a to niesom žiadna citlivka.Ihned nabral modro-čierno-fialovú farbu celý necht, navrel a okoli sčervenalo.Nešla som s tým ku Dr.Dnes je o trošku viac napuchnutý a modrú farbu začína naberať aj okolie nechtu po bokoch,a nad nechtom ajoby sa začínal tvoriť hni.Poradte,mám isť k Dr? Do čerta a to mi budu asi trhať necht čo? :-/ Sakra
Narazený sčernetý necht
Máte niekto skúsenosť s prepichnutím nechta, či to veľmi bolí alebo sa to dá vydržať? ja mám tiež necht celý čierny, dajte vedieť vďaka
Mne to spravili topánky (doteraz nechápem ako)... necht postupne černel, už je to pár mesiacov, a odpadol. Teraz len čakám kým odpadne aj druhý (na oboch nohách sa mi to spravilo) a na výsledky od kožnej ;-)
nos voľné topánky,nechaj tomu zatiaľ voľný priebeh,ak sa to nebude zhoršovať, necht budeš odstrihávať postupne, kým nevyrastie .
Zdravim potreboval by som pomoc mne tiez omodrel necht lebo ma tlacila kopacka na futbale a neviem co s tym najrozumnejsie by bolo ist asi k doktorovi ale nejak sa mi k nemu nechce :) nejake rady?
Ach riesite veci. Cim dlhsie budes tu na tomto fore hladat pomoc od ludi ktory si mozno vedia predstavit obraz tvojho nechtu ale urcite ti nepomozu o nic lepsie ako lekar osobne. Na tvojom mieste a na mieste ostatnych ktorym sa to stalo by som isla k doktorovi. Ci ti ho budu strhat dole alebo nie, aspon budes vediet nabuduce ako urcite nemas otvarat okno. A ved nechet ti dorastie :)
Ja som si vcera narazil prst a pocas dna asi do 3 hodin cely napushol na fialovo ael ze uplne cely je to zle ?
trochu po funuse, ale pridam odpoved pre buducich. mam ten isty problem, akurat na nohe (palci). k lekarovi-chirurgovi som isiel a odporucam. rtg uistilo ze kost nie je zlomena, a necht vobec netrhal, ze on odpadne sam, vytlacil nazbieranu krv, vydezinfikoval a o tri dni si ma zavolal na kontrolu. pekny den.
ziadne strachy mne sa to stalo na palci na nohe mela som ho modry asi 4 mesiace a pomedzi to sa z jednej strany odtrhaval a aj narastal a potom cely necht odpadol nic som si ho nepotierala prelep si ho niecim a nechod k doktorovi necht ti sam odpdne