Aký je váš názor na potraty?
Váš názor na potraty..
Potrat je jednoznačne vražda a to tá najhnusnejšia , aká vôbec existuje , lebo pri nej rodičia zabijú svoje vlastné nevinné dieťa . Neexistuje žiadne morálne ospravedlnenie pre toto svinstvo svinstiev .
1.) Znásilnenie ? - Je extrémne zriedkavé otehotnieť po znásilnení , ale za zločin treba trestať vinníka a nie nevinné dieťa ...
2.) Postihnuté dieťa ? - Nikto nemá žiadne právo posudzovať , ktorý život má väčšiu a ktorý menšiu hodnotu . Postihnutý človek je často viac šťastný , ako zdravý a zväčša ani nenapácha toľko zla , ako priemerný zdravý . Navyše zdravý človek sa môže na postihnutého zmeniť v priebehu sekundy - stačí úraz . To ho potom zabijeme ?!
3.) Zlá ekonomická situácia ? - Chudoba na cti netratí . Všetky generácie pred nami žili v oveľa horších materiálnych podmienkach a často boli šťastní . Chudák môže zbohatnúť a boháč schudobnieť , nik nevidí do budúcnosti ...
Všetky dôvody pre potrat vychádzajú z chorého egoizmu a dali by sa aplikovať na vykonanie akejkoľvek vraždy . Nemôžem predsa niekoho zabiť len preto , že mi nie je pohodlná jeho existencia a nevie sa brániť !
nesúhlasím, s tým, že niektoré ženy nemajú ani len na tú antikoncepciu. A čo potom potrat?? ved aj to stojí dost penazí nie?? Neviem kolko to stojí ale SKK to bolo nejako 6000sk nie? a ked si to zoberiete tak to je antikoncepcia na 30 mesiacov pri cca 200sk/mesiac napriklad novynette, o počte kondomov ani nehovorim. Takze ked su peniaze na potrat tak su peniaze aj na antikoncepciu.
Možno keby sa žena, ktorá porodila toho násilníka rozhodla pre potrat, nebol by z neho násilník. Keby si tak ženy dôkladne zvažovali nie len dôvody pre potrat ale aj pre narodenie dieťaťa...všetko so všetkým súvisí. Treba si zvážiť či je dieťa chcené, či mu dokážem dať všetko čo chcem, nie iba lásku ale aj potrebnú starostlivosť, trpezlivosť, dobré hodnoty do života, materiálne zabezpečenie atď.
anita, keby som bola na pritaz, tak radsej by som tu nebola. Ani by som nevedela, ze som tu mala niekedy byt, bolo by mi to jedno. Som rada, ze som na svete, ale ak by sa preto mali ludia trapit, tak by mi nevadilo tu nebyt.
Nech každý vyjadrí svoj názor, nenapáda názor iných a nesnaží sa mu vnucovať ten svoj, inak sa táto téma zvrhne zas na hádku.
cervena súhlasim.
ak by mala byt volba potratu ako nasledkom nezodpovednosti, tak je to vrazda. ak je zena znasilnena, tak to akceptujem a suhlasim s potratom.
dopĺňam : má každý PRÁVO.
červena - poďakuj sa svojej mamičke, že ona nerozhodla, že jej budeš na príťaž.
Téma je: Aký je váš názor na potraty?
Moja odpoveď: Moj názor na potrat - vražda.
Na svoj názor má každý.
anita, keby radsej tie mamicky adoptovali tie deti, ktore nikto nechce aj vdaka takym, ktory odsudzuju potraty. Takych deti je vela, prevela. Vela z nich zije bez lasky, financneho zabespecienia, istoty, podpory...