Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ekzém 5 mesačného bábätka

Príspevok v téme: Ekzém 5 mesačného bábätka
moni323

Mam 5mesačn dcerku, ktorej sa začali vytvárať na líčkach suche červenkaste fliačiky.
Predtym to mala len na bradičke kedže stale slini /idu nam zúbky/ a žužle si ručičky myslela som že to je vplyvom neustaleho vlhka.
Pred par dňami sa jej začal objavovať suchy fliačik na pravom líčku a dneska už je trošku aj na ľavom...
Začala som jej to natierat kremom Excipial s mandlovym olejom vraj je dobry pre deti na velmi suchu pokožku ale zatial sa to nezlepšuje.
Používame ho tak dva dni.
Je možne že to je ekzém...? Alebo len možno reakcia na nejake jedlo /začali sme nedavno so zeleninovými príkrmami/ďakujem.

Well

moni......ja si myslim,ze sa nicoho obavat nemusis.....
Tiez to nase deti mali a preslo to spontanne....
Ale urcite je dobre pravidelne osetrovat detskym kremom tvaricku.:)

moni323

super ale nekojime už skoro 3mesiace mala vobec nechcela prso...skušali sme to 2mesiace a potom som prešla na umele mlieko s probiotikami.
So zeleninou sme začali na odporučanie detskej Mudr. vraj jej to nemoze uližiť takže sme davali týždeň mrkvu potom zemiak a potom spolu mrkvu zemiak a teraz som jej dala trosku karfiolu...ale to na bradičke ten fliačik mala už viac ako mesiac...predtym ako sme vôbec papali nejaku zeleninu... :(

moni323

Well, jedine čo mala zatial papala je mrkva, zemiak a karfiol ale to len asi dve malicke hlavicky a bolo to miešane s tou mrkvou a zemiakom...takze neviem či može mať alergiu s tohto inak papa iba mlieko a na obed skušame trošku zeleninky. Diky moc

Well

Moze to byt aj nejaka alergicka reakcia na nejake jedlo......treba obmedzit zazvor a petrzlen.Su silne alergeny.
Ale taktiez to moze byt z vacsieho tepla....takzvane potnicky.Ale tie sa zvycajne vyhadzuju aj po tele.

Ivka 1

Moni napíš mi na mail,nedávno som poradila susedkinej malej tyčinku aloe s jojobou a po troch dňoch bolo po suchých fliačikoch.
Kožná lekárka im predpisovala mastičky od výmyslu sveta a už nevedeli,čo jej na to natrieť. Môžem Ti ju poslať ak budeš chcieť.