Ako sa spravat k urazlivemu partnerovi?

Príspevok v téme: Ako sa spravat k urazlivemu partnerovi?
Barienka

Dobry den, potrebujem poradit. Viem, ze svojho partnera asi neprevychovam, ale chcela by som aspon trosku zmiernit jeho urazlivost, ale som uz strasne unavena vecnym vysvetlovanim. V kazdej mojej otazke vidi, utok z mojej strany na neho, v kazdej poznamke urazku.

Napriklad, som isla k nemu na vykedn ale tak som sa ponahlala a nevedela co si rychlo zbalit, ze som sa zbalila asi na tyzden. A ked sme prisli k nemu som sa z usmevom pozrela na tie tasky a povedala, : macko nevies preco som si zblaila tolko veci?
a on sa urazil na to, ze ci u neho nechcem byt, a ze ked mi to vadi, ze on mi odnesie ak mi ide o to, a ze on nemoze za to ze nevyslo pocasie a nevynosim ich... a uplne si zacne vymyslat, a ja pozeram ako puk, a ked poviem, ze ja som to tak nemyslela, on povie, ze zas na neho utocim, ze stale nieco riesim a ja ked poviem neucitim, tak on povie utocim a dokolecka. Alebo raz rano som sa zobudila zo strasnymi bolestami hlavy a krku, ked prisiel za mnou ledva som zdvyhla zrak. A uz sa urazil, ze zazeram, hovorim nezazeram je mi zle, a on ja viem ty zazeras lebo som vstal skor... Dalsi vymysel. Neriesila som to lebo mi bolo azne zle, po chvilke prisiel ku mne a pyta sa ma, ides na zmrzlinu? Inak chcem dodat, ze on nikam nechodi, takze toto bolo nieco necakane od neho. Ale ja som bola akurat chora a nechapala som, ze preco ma vola na zmrzlinu akurat ked som chora. tak sa ho spytam, macko preco ma volas na zmrzku ked som chora? a on zas sa do mna pusti, ze mozem byt rada, ze ma niekam vola, ze najprv mu vycitam, ze sme doma a ked ma niekam zavola tak je zle... ja som zufala.... dnes napriklad sa ma sty raz pytal, naco som si odlozila peniaze. A ja uz som si pripadala, ze ma nepocuva, tak som povedala, zas pekne na co som si ich odlozila a som mu povedala, ze sa ma pytal uz vcera, a ze ci si nechce kupit gynko na pamat, ze aj spoluziaci to brali ked sa ucili na matury aby nezabudali. A on sa totalne urazil, a pohorseny mi vynadal, co som to za frajerku, ked mu vravim, ze je dement chory na hlavu a ze sa ma ist liecit a uplne to prekrutil. Ze ci by mi to bolo prijemne, keby mi povedal, nech si kupim nieco na zvacsenie prs... proste stale sa uraza, a potom uraza mna.... Keby som sa ho spytala, kde kupil koberec co ma v izbe, tam by isto nasiel to ze na neho utocim, ze ma otrasny koberec a ze on za to nemoze ze mi nevyhovuje... nebol taky vzdy, teda mozno sa pretvaroval neviem. Sme spolu cez pol roka, ale je to celkom vazny vztah aj skoro spolu byvame. A nechcem aby to skoncilo lebo ho milujem, ale uz nevladzem stale ho presviedcat ze moje otazky su len otazky a nie utok... a uz nevladzem vysvetlovat, ze vsetko co vravim je inak ako to berie on... Inak je celkom inteligentny ale tato vztahovacnost nas nici a ked mu to poviem tak ani nemusim vraviet ako zareaguje...
Inak ja mam 23 a on 21

Dakujem za rady, a chcem povedat, ze som skusala aj techniku ze mu budem robit to iste jemu, ale to je katastrofa, to bolo este viac hadokj..... =(

Barienka

Ďakujem za podporu... moc sa trápim, nezabudnem na neho nikdy, ale dúfam, že ta bolesť prejde...
Teraz neverim, ze sa najde niekoho komu budem za to stat =(

jajka001_

Ďakuj Bohu že ste sa rozišli a môžeš začať žiť svoj život s niekým, kto za to stojí. Alebo poďakuj tej babe :)a dobre že nebojuje, ešte by ťa ukecal na spoločný život plný trápenia.

Barienka

Držím ti palce, Barienka... určite to bude prvé dni ťažké, ale snaž sa to vydržať... zvlásť keď ti rozum tak jasne pripomína fakty... Zvládneš to! :)

Barienka

no rozisli sme sa, to klamstvo sa tyka jednej baby, nebola to len ziarlivost z mojej strany... je to ale zlozite, a nebudem to tu rozoberat. a ku koncu hadky som sa ho spytala, ci mu nestojim za to aby mi vravel pravdu, a on povedal, ano nestojis mi za to aby som ti vravel pravdu, teba sa pravda neda povedat....
no a napisal mi dnes, ze nech necakam na neho, ze on nebude bojovat....

nikdy nebojoval, aj ked sme sa pred tym rozisli nebojoval. aj ked ma vyhodil z domu kvoli jednej fotke v mobile, tak som doliezla ja... proste on povedal, ze nevie bojovat... vzdy som doliezala ja, ale teraz uz nebudem...

mna to strasne boli, lebo ho milujem, a mrzi ma, ze ked nebojujem ja on nebude...
asi ma viac boli to, ze ma nelubi ako to, ze ma klamal do oci, a ze na miesto vysvetlenia po mne hukal

ja neviem uz, spolu nebudeme... to viem, ale ja to nezvladnem.... strasne mi chyba aj ked sa ku mne spraval tak ako sa spraval...

dlho budem naberat spat sebavedomie, ak nejake vobec niekedy naberiem...

Potvora3101

pri nom si taka, lebo ho lubis si myslim...no a preco ste sa teraz pohadali, v com ti klamal?
ako dlho sa ti uz neozval? pisala si ze vcera ste sa rozisli, odvtedy nic?ak nic, tak si urob svoj program, neviem ako ste sa pohadali, ale podla mna sa ozve.

Barienka

dakujem za rady... viem ako to myslis, tou potvorou, pred tym som taka bola... neviem preco pri nom som ina...

a kolko mam cakat? teda neozvem sa mu, len chcem vediet, ze ked sa napriklad neozve X-dni, uz mam prestat dufat...

viem, mmozno hlupa otazka, a ze teraz sa chovam ako naivka..a ano stala som sa pri nom takou tou NáNOU... =(

Potvora3101

Adam asi sme sa zle pochopili, potvora nieje myslené v tom "zlom" zmysle, ale byť "potvora" v tom že napr. nenechať si skákať po hlave a vážiť si samu seba, svoju cenu...
Proste ukázať mu, že nieje jediný na svete...Si chlap, a máš radšej to, čo ti je naservírované pod nos, nemusel si pohnúť ani prstom aby si to získal a si si istý, že to budeš mať vždy, alebo radšej to, o čo si sa usiloval a musel si o to bojovať, lebo to bolo nedostupné a stálo ťa to viac námahy?
Takže nebolo to myslené v zlom, len o tom začať si vážiť aj samu seba a neriešiť ostatných, lebo bude iba nešťastná...

AdamKrt

Potvora3101:

vies, hrat sa na potvoru je dvojsecna zbran. Existuje pohar trpezlivosti a ten skor, ci neskor pretecie... Potvora moze byt dobra pre niekoho, ale leda tak na kratkodoby prevazne nevazny vztah. Nie na dlhodoby, perspektivny vztah.

Potvora3101

No moja, ja som bola taká istá..snažím sa to už zmeniť..Pretože musíš byť sviňa v živote kde sú všetci svine..inak sa budeš trápiť ty... On je manipulátor, poznám to veľmi dobre, obráti veci tak, aby si len ty bola najhoršia, aby si sa ty cítila zle a mala výčitky...Ale nestojí ti to za to. Proste ho "nerieš", viem, aké je to ťažké, keď ho ľúbiš, ale musíš to vydržať..
Aj teraz, keď ste sa "rozišli" (v úvodzovkách preto, lebo to podľa mňa nieje definitívne), neozývaj sa mu prvá, počkaj, čo urobí on prvý... Mne pomáhalo, keď som si odložila telefón aby som ho nemala na očiach a stále niečo robila..a večer - pár neprijatých hovorov...potom som sa ho opýtala s úsmevom, že čo chcel,,, "ignorujem" ho už skoro týždeň, tzn. že sa neozývam prvá, čakám na jeho snahu, nevravím mu 10x denne "ľúbim ťa", proste nech si nemyslí, že je stredobodom môjho života..
A zaberá to (aj keď občas si myslím,že ma má na háku), ale to by si mala vidieť teraz tú snahu..
Bývame v paneláku vedľa seba takmer, sme spolu 6 rokov, a teraz sa snažím byť s ním menej, a on nechápe, že čo sa deje..nech rozmýšľa trochu chlapec...chápeš, neistota, ako my rozmýšľame nad ich správaním, nech aj oni trochu uvažujú... Tak, držím palce nech Ti to vyjde...neozývaj sa mu prosím,, on sa ozve sám...ver tomu, ak mu záleží...ale musí vidieť, že niesi od neho závislá a vieš si zariadiť deň aj bez neho...
P.S: Odporúčam aj knihu "Prečo muži milujú potvory" fakt veľa vecí sa tam dozvieš.. daj vedieť, ako pokračujete.Pa

Barienka

už sme sa rozisli =´(

zistila som, ze ma klamal, a aj ked vravel, ze to bolo preto, aby mi neublizil... ublizil mi prave tym ...

dufam, ze zas po tyzdni tak nezosypem, a nezacnem ho prosit, aby prisiel, ze mi chyba...

verte, nikdy som nebola takato, bola som nekompromisna, to len pri tomto som jak ... (slusne neviem napisat)