Ahojte žienky,
Mám 32 rokov a pred 8 mesiacmi sa nám s manželom narodilo 1. dieťa. Za manžela som sa vydávala z lásky aj keď som už bola tehotná. Totiž neotehotnela by som, keby som s ním nechcela prežiť zvyšok života. Bol to pre mňa ten najkrajší a najlepší muž na celom svete.Náš vzťah bol od začiatku veľmi pekný, dával mi istotu, stabilitu, cítila som, že je mi oporou. Dôverovali sme si. Po svadbe som odišla za manželom do iného mesta, pretože on žil inde ako ja.
Po pôrode prišli krstiny. Z mojej rodiny prišiel otec a z manželovej jedna "známa"- ako mi povedal, bohužiaľ obaja jeho rodičia sú úž mŕtvi. No, tak prišla táto "známa"- bývalá kolegyňa môjho muža. Na prvý pohľad inteligentná, kultivovaná, síce nie pekná, ale udržiavaná, vydatá žena o 15 rokov staršia ako môj muž a o 25 rokov staršia ako ja.
Krstiny prebehli v pohode, jediné, čo ma dosť zarazilo bolo ako sa manžel na túto svoju "známu" pozeral a usmieval. Mala som pocit ako keby sme tam my ostatní pomaly ani neboli. Ale skončilo to a ja som to neriešila. Ibaže manžel začal pri rôznych príležitostiach spomínať túto svoju známu. Pomaly mi to začalo vŕtať v hlave a tak som sa ho raz spýtala aký má vlastne s ňou vzťah. A môj muž mi povedal-" no, kamarátsky, vlastne viac ako kamarátsky". A je to jeden z troch ľudí na ktorého sa môže vo všetkom spoľahnúť. Ja som sa ešte niečo spýtala, ale už to potom zahral do outu a ani neviem, čo povedal.
Lenže mne to začalo vŕtať v hlave a tak som sa ho znova o pár dní spýtala, či s touto ženou medzi nimi bolo niečo fyzické. Jednoznačne mi povedal, že nie. Ja som mu uverila. Ibaže stále mi tam niečo nesedelo, vyslovene mi moja intuícia hovorila, že to nie je tak ako sa mi snaží nahovoriť a spomenula som si ako mi raz o svojej minulosti povedal, že mal 4 roky vzťah so staršou vydatou ženou, ktorá vraj chcela byť s ním, ale on nechcel a vraj sa tento vzťah potom pretransformoval do kamarátstva.
Tak som sa ho spýtala kto je tá žena o ktorej to v minulosti povedal. Samozrejme, že aj keď nerád priznal, že je to táto jeho známa. A keď som sa ho opäť spýtala, či v tomto "vzťahu" bolo aj niečo fyzické tak mi povedal, že sa asi 4 x bozkávali.To bolo všetko, čo fizické medzi nimi bolo. Okrem toho mu nesmierne pomohla, asi by bez nej ako povedal skončil na psychiatrii. Pritom pri inej príležitosti túto ženu označil ako svoju bývalú milenku, ako najstaršiu ženu, ktorú mal a podobne a keď som ho za tieto vyjadrenia "chytila" tak to stále zahral do outu s tým, že ho nemám chytať za slovíčka, že ho dobre nepoznám, tak neviem ako sa on vyjadruje a že on sa konečne môže vyjadrovať ako chce, a že to myslel ináč ako som to ja pochopila a vôbec je to celé ináč, len ja to nechápem, lebo som niečo také neprežila. Musím zdôrazniť, že manžel je veľmi inteligentný muž, ktorý sa v iných situáciách vyjadruje úplne jasne a jednoznačne.
Pre mňa to do dnešného dňa je veľmi studená sprcha, fakt, že si takúto ženu zavolal na to, aby držala naše dieťa ma veľmi sklamal a beriem to ako istú formu neúcty voči mne, pretože ja by som si nedovolila zavolať niekoho ku komu by som mala taký vzťah ako mali oni medzi sebou aby sa zúčastnil na takomto dôležitom rodinnom akte.
Potrebovala by som vedieť Váš názor, čo si o tom myslíte. Totiž ja mám problém sa s tým vyrovnať, stalo sa a padlo ešte podstatne viac slov, ale to sa sem nedá všetko napísať. Podstata je ale v tom, že ja sa k tomu vraciam, pretože mám pocit, že ma chce presvedčiť o niečom, čomu on sám neverí a mám problém sa zmieriť s tým, že mi kôli takejto žene, o ktorej tvrdí, že je dávnou minulosťou klamal.
Viem, že sú stále v emailovom kontakte, vlastne mi to aj povedal a budú pokiaľ budú obaja žiť. Keď niečo potrebujú tak si napíšu. Zamýšlam sa aj nad tým, že takáto žena, ktorá klamala a podvádzala svojho manžela je pre môjho muža "symbol dobra". A on je veľmi rád, že takáto žena bola na krstinách jeho prvého dieťaťa a držala ho.
Môj muž sa ma snaží presvedčiť o tom, že ja to celé nafukujem, že to celé je moja "fantazma". Tak by som sa Vás chcela opýtať, ako by ste sa v takejto situácii cítili vy ? Tiež máte pocit, že bývalé "milenky" na krstinách sú normálne, len ja som zaspala a neviem to pochopiť ?
Chcela by som veľmi poprosiť o názory hlavne staršie, skúsené ženy,prípadne aj mužov pretože aj my s manželom sme už niečo prežili a pozeráme na svet trošku ináč ako keď sme mali 20, 25 rokov.
Ďakujem
Kto urobil chybu ? čo si o tom myslíte ?
Ja som si nikdy nemyslela,že by ma môj muž s niekym podvádzal odkedy sme sa spoznali. Aj keď sme žili od seba 350 km ani mi to nenapadlo. A ani jemu. A nemyslím si to ani teraz. A už vôbec nie s touto ženou. Predsa len manžel má po 40 a táto žena bude mať pomaly 60. To by bolo absolútne proti prírode. Mne tu vadí viac keď sa to tak dá povedať psychická nevera. Aj keď viem, že jednoducho ja mu nemôžem dať to, čo mu dá táto jeho známa, ktorá by mohla v pohode byť mojou matkou a ktorá aj má už 2 dospelé deti. Presne tak, ako mu ona už ani vtedy nemohla dať, to, čo on chcel..deti, rodinu.
Mne asi vadí to, že mi ukázal, že nie som pre neho ja tá naj..vo všetkom, tak ako je on pre mňa.
Ináč mu nemôžem nič vytknúť, je to maximálne starostlivý otec a manžel u ktorého je rodina na 1. mieste. Na všetky zásadné veci máme veľmi podobný názor, ja som mala od začiatku pocit, akokeby sme boli pre seba stvorení. Len sa akosi mám problém preniesť cez to, že s nejakou inou ženou si je psychicky bližší ako so mnou. A to ani nezapiera, aj keď stále tvrdí, že pre neho je rodinka na 1. mieste.
minulost je okej, kazdy nejaku ma. ale ak minulost zasahuje do pritomnosti a niekoho boli, tak to uz nie je okej, hlavne ak to tvoj muz urobil tak neohladuplne a netaktne. neviem, co ti poradit, jedine co viem je, ze ver svojej intuicii. nemam rada ultimata, ale tu ziadnu inu cestu nevidim. ale potom musis vediet s tym rozhodnutim zit. svojim, aj jeho. u nas to dopadlo v moj prospech, takze dufam, ze aj u vas to bude tak. my, nastastie, nemame deti, takze v tomto sa ten pribeh lisi, ale ak by sme mali, tak to, co urobil tvoj muz by bolo uz v mojich ociach neospravedlnitelne. a chybu urobil zjavne on, kedze on tahal svoju minulost do pritomnosti. a ublizil tym niekomu o kom tvrdil, ze ho miluje. ak by bol ferovy, tak ti dopredu da vediet, co zamysla a necha otvoreny priestor na dohodu. toto bolo zakerne, podle, podpasovka. takze viem ako sa citis. tot moj nazor.
ps.: nie som uz zabka, v kolonke vek pisem 3x. prajem velmi vela sily a nervov, ak to chces ustat a prekusat sa tym. a na zaver: nikdy sa s tym nezmieris, iba sa s tym naucis zit. ci si ochotna, alebo nie, zalezi uz len na tebe.
hmmm17:
urcite je nezvykle, volat si byvalu milenku na krstiny svojho dietata. Ved ma vztah s Tebou ? Povedz mu, ze Ta to uraza. Ako by sa dival on, keby si si Ty pozvala na krstiny byvaleho priatela. Predstavovala by si ho stylom - aha drahy, toto je moj byvaly s ktorym som mala vynikajuci sex... :)
Jedno prislovie hovori:
- priatelov si drz blizko, nepriatelov este blizsie....
Skus sa s tou zenou viac zoznamit. Pozivat ju k sebe domov, urobit si z nej kamaratku. Ak by Tvoj manzel potencionalne aj tahal za nou, tak by to robil preto, ze mu nieco chyba, co nema doma. Ale ak by mal doma defakto obe, uz by sa mu nezdala taka vzacna, ci by sa mu mozno aj zprotivila. Ako sa hovori, najlepsie ovocie chuti to zakazane...
Ty by si ju lepsie spoznala a ona, ak by sa s Tebou spriatelila, mala by si vacsi prehlad, kde je, co robi atd. Jej by zase mohlo vadit, ak by chcela podviest svoju novu kamaratku s jej manzelom... Je tu pravdepobonost, ze Tvojmu manzelovi by sa zunovala aj ako priatelka, pokial by tam bola u vas pecena-varena...
Naviac budes tak mat viac pod kontrolou ako manzela, tak ju. A ak niekde budu chciet ist, ako nova kamaratka sa tam votries a budes manzelovi robit kazisvetku :) Ved Ti nebude moct pol slova zleho povedat, pretoze ju budes brat ako priatelku a to presa chcel, aby si neziarlila... :)
podla mna si hrozna tragedka. Cital som to asi do piatej vety a musim povedat, ze je to drama jak vysita na natocenie telenovely, alebo nejakej detektivky. Podozrivy usmev, to je hotovy trestny cin.
no,
ja by som to nebrala na lahku vahu. nejde tu o minulost ktoru netreba rozmazavat, ide tu o to, ze manzel bol voci tebe neuprimny a chapem, ze tvoja dovera voci nemu je narusena,.....lebo teda moja by bola.....neviem, ako dlho sa poznate, ze si nezbadala, ze sa stale kontaktuju, ale je to na tebe viac menej....ale ja osobne by somsi to s nim vyjasnila, a rozhodne by som nemala dieta s niekym, koho nepoznam dobre.
Ja som otehotnela s priatelom az 3 a pol roka po zoznameni, z toho 2 a pol sme spolu zili, lebo proste skor som si nebola ista, pretoze som ho nepoznala dobre......on ma byvalu,. s ktoriou sa kontaktuje, dkokonca chodi s nami na dovolenky, aj s partiou, ale ona je vydata. Dalsia vec, on mi to povedal hned a aj ked som s tym mala problemy, ale vyrovnala som sa a nie sme sice kamaratky, lebo je starsia ako ja o 5 rokov, ale vychadzame spolu dobre......proste ty si neurobila chybu, urobil ju on a mal by sa k tomu postavit ako chlap....
hmmm17> nie som sice starsia skusenejsia zena, ale aj tak by som chcela reagovat. nezaspala si.. byvale milenky na krstinach nie su bezne.. ale ak sa na to pozries z druhej strany a budes tu zenu brat nie ako byvalu milenku ale ako cloveka s ktorym sa tvoj manzel pozna velmi dlho a ktory mu kedysi velmi pomohol a je pre neho dolezity.. tak pozvat takeho cloveka je podla mna v poriadku.. nepises ze by si ho podozrievala ze by s tou zenou stale nieco mal.. trapi ta len to co bolo v minulosti.. skus sa cez to preniest.. ty nemas ziadneho byvaleho s ktorym ste doteraz kamarati? lebo ja si viem predstavit ze ked pojdem navstivit jedneho 'kamarata' ked uz bude mat dieta, budem toho drobca chciet vidiet a budem sa tesit s nim a jeho manzelkou z toho aki su stastni.. a ani ma nenapadne spominat na to ake to bolo ked sme sa kedysi bozkavali.. to ze zatlka mi pride.. no.. normalne.. ako by si zobrala keby ti na rovinu povedal.. milacik, pozvem aj svoju byvalu milenku, moze sediet vedla tvojho otca..? asi by ta to velmi nepotesilo.. a ze ju radsej nemal pozyvat.. no.. pises ze jeho rodicia su uz po smrti.. je niekto iny blizky koho mohol pozvat..? ako uz bolo napisane.. netrap sa nad tym co bolo.. tes sa ze mas dietatko s najkrajsim a najlepsim muzom na svete :)
Jajka001 Dík za reakciu.
Napísala si do bodky to, čo mi hovorí môj mozog.
Len občas ma zradí srdce a cítim sa ponížene. Ale máš úplnú pravdu. Asi musím zapracovať na svojom sebaovládaní a nekaziť to, čo funguje- náš vzťah.
nemala by si to riesit, co bolo to bolo, minulost nevymazes, je fajn ze stretol osobu ktora mu pomohla ked potreboval - tiez by sa ma to dotklo keby som o tom vedela a zavolal by ju na krstiny ale ty si o tom nevedela - je to minulost, je to priatelka. ty si cislo jedna. nerozmazavaj to, len si pokazite vztah.
Daj ho sledovat a budes mudrejsia:) Ved najat si nejakeho agenta nie je az taky problem. Citim v tom nejaky srad. Len aby si potom nebola sklamana, hoci pravdu vediet asi chces.