mánio-depresívna porucha

Príspevok v téme: mánio-depresívna porucha
wilinka

ahojte
liečim sa na mánio-depresívnu poruchu už 11 rokov a stále je to o tom istom.chvílu je dobre a potom zle.skúšala som aj pracovať,ale nikdy som nevydržala dlhšie ako pár mesiacov.teraz som na invalidnom dôchodku a len mám z toho trápenie.dostávam minimum eur a ledva z toho vyžijem.osamostatnenie od rodičov mi nehrozí lebo by mi to nevychádzalo.začiatkom roka som bola v nemocnici a potom mi bolo istý čas dobre.ale akonáhle sa zmení počasie tak aj moja nálada.teraz mám depresie,stavy beznádeje a občas aj myšlienky na samovraždu.nič ma neteší.ak máte neikto podobné problémy tak píšte a poraďte mi čo by mi mohlo pomôcť aby som sa mohla zbaviť depresií a zaradiť do normálneho života.

lusy207

mila wilinka,mam znamu,ktora sa lieci tiez dlhodobejsie z manio-depresie.viem,ze to je dost neprijemne ochorenie,tak ti poradim asi len to,co kazda tu.potrebujes dake to slniecko do zivota vniest. odporucam pobyt medzi ludmi,prechadzky v lese,pobyt na cerstovm vzduchu.tie zle chvile by si mala dako odohnat..ja trpim posttraumatickou stresovou poruchou a viem,ze to je nic v porovnani s tvojim ochorenim,ale tesim sa z kazdeho pokroku..hlavne sa musis odputat od liekov..z nich nevyzijes do konca zivota..neboj sa,ty to zvladnes :) drzim ti palce :))

tak

Wilinka, Ty potrebujes z toho vsetkeho von, ... ako sol, potrebujes silu energiu na prezitie, potrebujes radost, slnko do zivota, potrebujes dychat, radovat sa, ... ale myslim si, ze prvy krok, co treba urobit si povedat, ze si zdrava, ze si v poriadku, ... nie je to jednoduche, ale je to zvladnutelne, nemozes byt cely zivot len na liekoch, potrebujes zit, prajem Ti to z celeho srdca, ... Ty tu silu mas, ...

siisa 25

ja som sa dnes mala otrasne,dozvedela som sa dalsiu zlu spravu a teraz vecer ma zas tiez beru myslienky na samovrazdu