Ahojte, zaujíma ma, či je možné vrátiť nepoužitý liek v záruke do lekárne s tým, že by mi aj vrátili peniaze? Napr. kebyže prechádzam na inú HAK a ostanú mi nepoužité blistre.. Ďakujem krásne :)
Vráteni lieku do lekárne
Zaujimalo by ma vratenie lieku a aj penazi v tom pripade, kedze lieky vyberiem z lekarne a samozrejme precitam pribalovy letacik. A kedze zistim, ze liek je kontraindikovany k mojmu zdravotnemu stavu, tak potom co s takym liekom...??? Vyhodene peniaze???
Ja tiez obcas vraciam liek do lekarne, ale nikto mi za to nic nedava, ani necakam:)
Wikimon - precitaj si prosim po sebe, co si napisala. Tebe sa zda nefer, ak je liecivo po zaruke a prakticky nepouzitelne a ak sa toto expirovane nepouzitelne "daco" snazis vratit, tak ti nikto nic neda, ale to, ze zaplatis kopec penazi za lieky, ktore nepouzijes a mozno ani nemas v umysle pouzit, ktore by pomohli inemu, to je uplne v poriadku, vsak???
fakt dufam, ze si to myslela ironicky.
---
btw, tema stara 2 a pol roka. ;)
whee_ee> u mojej byvalej gynekologicky to tiez fungovalo tak ze si jej mohla vratit lieky.. ona to potom zas predavala.. ja som od nej takto kupila par baleni..
Chcem len v kratkosti o liekoch, ktore vam zostali a chcete sa ich zbavit. Na lieky sa vztahuje zakon o lieku, ktory hovori podrobne o tom ako sa napriklad liek skladuje, vydava, distribuuje atd. Je to jednoznacny zakon a kazdy kto legalne lieky uskladnuje a predava- t.j kazda lekaren, ho musi dodrziavat. Preto, ak vam raz lieky v lekarni vydaju, nemozu ich uz vziat naspat tak, ze by vam vratili peniaze, liek ulozili naspat do policky a znovu predali. Nieje totiz zarucene co sa s liekom dialo, ked opustil lekaren a ci bol skladovany, tak ako by mal byt.V lekarni mozete vsetky nepouzite lieky vratit, ale tie budu nasledne zlikvidovane a nebudu uz dalej nikomu poskytnute (aj ked balenie vobec nebolo otvorene). Tak je to podla zakona a tak sa ma aj postupovat. Vratenie liekov lekarovi v ambulancii a ich znovu-poskytnutie inemu pacientovi nebudem komentovat, v sulade so zakoe o lieku to velmi nie je.
Neviem ako inde, ale u môjho lekára to funguje tak, že ak mi napr. nesadne HAK, on tie nepoužité blistre odo mňa odkúpi a predá pacientke, ktorej vyhovuje.
podla mna peniaze by sa mali vracat. moj dedko si nakupil velmi vela liekom do zasoby, dal to do policky kde na to zabudol a potom si kupil tie lieky este raz, cize mal z jedneho druhu cca asi 7 baleni. to boli leiky na kosti, na vitaminy na kosti a take, co sice neboli na predpis, ale boli urcene pre starsieho cloveka.a potom zomrel a my sme to vsetko ponachadzali aj s blockami.neboli vobec ani otvorene tak sme sli do lekarne ci nevratia peniaze. tak nas vysmiali. tak to mame doma, pre pripad, ze sa niekomu zidu kym nevyprsi doba pouzitia
Tak už chápem, prečo toľko žien predáva HAK na nete. :D Ale to riskovať nejdem, nikde nemám istotu, že kupujúca užíva tú istú, resp. že jej to neuškodí.. Radšej doužívam :)))
Ďakujem Vám za reakcie :))
Ahoj,
nepoužitý liek môžeš vrátiť do lekárne ale peniaze v žiadnom prípade nedostaneš:(
(budúca farmaceutka)