Vráteni lieku do lekárne

Ivan S.

Zaujimalo by ma vratenie lieku a aj penazi v tom pripade, kedze lieky vyberiem z lekarne a samozrejme precitam pribalovy letacik. A kedze zistim, ze liek je kontraindikovany k mojmu zdravotnemu stavu, tak potom co s takym liekom...??? Vyhodene peniaze???

Magy

Wikimon - precitaj si prosim po sebe, co si napisala. Tebe sa zda nefer, ak je liecivo po zaruke a prakticky nepouzitelne a ak sa toto expirovane nepouzitelne "daco" snazis vratit, tak ti nikto nic neda, ale to, ze zaplatis kopec penazi za lieky, ktore nepouzijes a mozno ani nemas v umysle pouzit, ktore by pomohli inemu, to je uplne v poriadku, vsak???
fakt dufam, ze si to myslela ironicky.
---
btw, tema stara 2 a pol roka. ;)

Wikimon

Boze to je ale riadne nefer ... :( .. ja mam doma strane vela liekov ktore som ani nepouzila ako som ich dostala polozila som ich do skrinky a dovidenia to su neskutocne peniaze zato ... :/ ... a tolen takto vyhodim do povetria ?? ... sak to je otrasne ze si zoberu peniaze a nevratia ... :/

rew

whee_ee> u mojej byvalej gynekologicky to tiez fungovalo tak ze si jej mohla vratit lieky.. ona to potom zas predavala.. ja som od nej takto kupila par baleni..

llek

Chcem len v kratkosti o liekoch, ktore vam zostali a chcete sa ich zbavit. Na lieky sa vztahuje zakon o lieku, ktory hovori podrobne o tom ako sa napriklad liek skladuje, vydava, distribuuje atd. Je to jednoznacny zakon a kazdy kto legalne lieky uskladnuje a predava- t.j kazda lekaren, ho musi dodrziavat. Preto, ak vam raz lieky v lekarni vydaju, nemozu ich uz vziat naspat tak, ze by vam vratili peniaze, liek ulozili naspat do policky a znovu predali. Nieje totiz zarucene co sa s liekom dialo, ked opustil lekaren a ci bol skladovany, tak ako by mal byt.V lekarni mozete vsetky nepouzite lieky vratit, ale tie budu nasledne zlikvidovane a nebudu uz dalej nikomu poskytnute (aj ked balenie vobec nebolo otvorene). Tak je to podla zakona a tak sa ma aj postupovat. Vratenie liekov lekarovi v ambulancii a ich znovu-poskytnutie inemu pacientovi nebudem komentovat, v sulade so zakoe o lieku to velmi nie je.

Aduliena

Neviem ako inde, ale u môjho lekára to funguje tak, že ak mi napr. nesadne HAK, on tie nepoužité blistre odo mňa odkúpi a predá pacientke, ktorej vyhovuje.

silanka

podla mna peniaze by sa mali vracat. moj dedko si nakupil velmi vela liekom do zasoby, dal to do policky kde na to zabudol a potom si kupil tie lieky este raz, cize mal z jedneho druhu cca asi 7 baleni. to boli leiky na kosti, na vitaminy na kosti a take, co sice neboli na predpis, ale boli urcene pre starsieho cloveka.a potom zomrel a my sme to vsetko ponachadzali aj s blockami.neboli vobec ani otvorene tak sme sli do lekarne ci nevratia peniaze. tak nas vysmiali. tak to mame doma, pre pripad, ze sa niekomu zidu kym nevyprsi doba pouzitia

whee_ee

Tak už chápem, prečo toľko žien predáva HAK na nete. :D Ale to riskovať nejdem, nikde nemám istotu, že kupujúca užíva tú istú, resp. že jej to neuškodí.. Radšej doužívam :)))

Ďakujem Vám za reakcie :))

LadyShu

Ahoj,
nepoužitý liek môžeš vrátiť do lekárne ale peniaze v žiadnom prípade nedostaneš:(

(budúca farmaceutka)