Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Rakovina prsníka a estrogeny

Príspevok v téme: Rakovina prsníka a estrogeny
dobele

Prosím o info ohľadom pokračovania liečby po chemoterapii a radioterapii v dôsledku karcinómu prsníka. Nakoľko mi okrem iného bola zistená pozitivita, čo sa týka estrogénov (ER 60%, cerb-b2: skore 1+, bc12 20%), lekár navrhuje doplnkovú liečbu tamoxifenom niekoľko rokov, ktorý má toľko vedľajších účinkov až až (okrem iného i to, že rakovina sa môže objaviť v druhom prsníku resp. na maternici). Je možné uvedený problém, čo sa týka estrogénov riešiť podávaním iných preparátov, ako som sa dočítala- DIM, I3C alebo yamu? Ako je to v prípade ľanového oleja- je veľmi preferovaný v liečbe a prevencii rakoviny, avšak podľa info na internete obsahuje fytoestrogény ,takže asi tiež nie je vhodný pre všetky typy rakoviny. Momentálne som po chemoterapii a po jej 3.dávke sa menštruačný cyklus prerušil a je možné , že aj skončil. Ťažko povedať. Ďakujem za odpoveď.

RNG

Rakoviny su sposobene hlavne privela vytvorenymi chybnymi bunkami v tele ako dosledok roznych zamoreni. Preto v prvom rade si telo treba odmorovat(absorbcia enzymy, chelacia)A prestat sa zamorovat jedlami obsahujucimy karcinogeny.
Pri rakovinach prs su to hlavne nase estrogeny ale aj rozne hormonalne nahrazky, chemikalie, ktore su vlastne zamorenie tela

Tamoxifen ma privela postrannych ucinkov a neznizuje estrogen o nic lepsie, ako mnohe prirodne doplnky, najma I3C, DIM a ine, tieto vytazky z kapustovin znizuju estrogenicky efekt v tele a zaroven pomahaju odstranit rakoviny vseobecne.

llek

U pacientiek s karcinómom prsnika, u ktorych su pozitivne hormonalne receptory (na narodovych bunkach), ako je to aj v tvojom pripade je po ukonceni adjuvantnej teda zaistovacej chemoterapie indikovana este adjuvantna teda zaistovacia hormonalna liecba Tamoxifenom. Nemozno to nazvat ako doplnkova liecba. Ak by ti liecbu Tamoxifenom v tvojom pripade tvoj osetrujuci onkolog neodporucil, bolo by to klasifikovane ako pochybenie, preto nazov doplnkova nie je vhodny. Tamoxifen patri medzi tzv antiestrogeny a z hladiska Ca prsnika blokuje teda afekt estrogenov. Je to stary klasicky liek a jeho prinos pre pacientky s Ca prsnika je overeny mhohymi klinickymi studiami. Ma svoje vedlajsie ucinky, ako kazdy liek, ktory ma aj ziaduce ucinky. Pacientky, kotre ho uzivaju musia mat 2x do roka gynekologicke vysetrenie, lebo vieme, ze Toamoxifen mozue sposobit zmeny na sliznici maternice. Ak sa sama pacientka rozhodne, ze ho uzivat nebude, je to jej rozhodnutie. Ak by vsak onkolog tuto liecbu neodporucil, bola by to chyba.

neviemabc

neviem, len chcem poradit ze ohladne tych pripravkov to dokaze blizsie vysvetlit RNG, skus to tu adresovat priamo na neho, ma temu: otazky na RNG, alebo mozno nakukne aj sem vecer