Takze, moj pribeh sa zacal v decembri 2009, ked som si po udere do hlavy mal problem zapamatavat veci a trpel som depresiami. Neskor to preslo a bol som na tom celkom v pohode. Teraz posledny piatok sme boli s kamaratmi sadnut na pivo, troska som sa pripil, neskor som mal aj absint. Jeden znamy ma prehovoril na fajcenie marihuany. Aj ked ma upozornoval, bol som tak opity, ze som ho nepocuvol a prehnal som to. Po nej som bol uplne mimo, mal som totalne depresivne stavy, necitil som si nohy. To preslo po vyspati. Lenze od soboty mam hnusne stavy. Cely sa chvejem, mam navaly depresie a uzkosti, strasne sa potim a som unaveny, nemozem normalne jest. Akoby som sa len sustredil na seba a realita len prechadza okolo mna. Moze to byt dopad autosugescie? Mam problem s vnimanim co mi druhi hovoria. Casto zle rozumiem a musim sa spytat o co ide. Toci sa mi hlava. Obcas je lepsie, obcas horsie. Spravil som strasnu hovadinu a nikdy v zivote to nespravim. Aj ti co to robite, vykaslite sa na to. Najvacsia zaujimavost je, ze som to skusal v takomto meradle prvy raz a hned som blbo dopadol. Len sa chcem spytat, ci s takymi stavmi ma niekto skusenosti, ci neviete o co sa moze jednat a ci je moznost, ze sa dam dokopy... Dakujem za odpovede...
Zvlastne stavy..
Lora K.: Vdaka este raz :) Vies je to blba situacia, lebo som prave zmaturoval a bojim sa to povedat mame. Viem, ze by som ju sklamal. Tak vazne neviem co a ako... Preto chcem chvilku pockat a az potom konat...
Majo, neboj, podla mna ta do ustavu nezavru, ale - nechcem ta tlacit - podla mna je dobre ist cim skor, vies, aby to cakanie na zlepsenie nebolo skor predlzovanie niecoho. Aspon zistis, o co ide, a mozno zistis, ze nejde o nic ;)! A zistis to cim skor, a mozes to cim skor riesit. Chapem, ze to nie je prijemna situacia, no naozaj, aby ti to odkladanie neublizilo. Ale samozrejme, je to na tebe. A naozaj sa necit previnilo: neviem, ci si mal nejake nariadenia, ze to a to nesmies, no stalo sa, poucil si sa, teraz je problem a je dobre ho riesit.
Drz sa!
lizzyna: Takze, ked 2 - 3 tyzdne, to znamena ze takuto dlhu dobu mozem mat este take hnusne stavy? Lebo ja som nebol nejaky aktivny fajciar travy. Fakt som to len skusil a hned ma to zrovnalo...
Lora K.: Dakujem za povzbudenie :) Stalo sa a uz to nevratim no. Hmmm chcem pockat tych par tyzdnov, a ked sa to nezhorsi budem cakat dalej, ak to ostane taketo, pripadne sa to zhorsi, tak tam pojdem hned. Dufam, ze to prejde. Bojim sa totiz, aby ma nezavreli niekde do ustavu...
Ahoj, Majo, no neobvinuj sa, stalo sa a je aj ine, ak uzijes travu v stave, v akom si bol (pripity, opity), kedy clovek je lahsie ukecatelny ;). Kazdopadne, tiez by som sla hned zajtra k lekarovi - samozrejme, spomenula by som aj predosly uraz hlavy, aby sa dalo zistit, ci to moze suvisiet. Z travy - pokial viem (sama nie som uzivatelka, ale nikdy som nepocula o tom, ani necitala...mrkla som sa teraz na net) nebyvaju taketo extremne stavy po vyprchani ucinku. Najma preto by som sla k lekarovi. Plus, overila by som si u znameho, ci to bola cista trava.
Depresie mozu byt po alkohole, ale ostatne priznaky (zmatenost, resp. problem so sutredenim sa a necitlivost) su netypicke.
K lekarovi by som ale ja osobne sla.
A naozaj sa neobvinuj, toto sa stalo uz mohym ludom, ze zurovali a vselico pozili, alebo boli zvedavi a skusili.
Ahoj,
tým že si fajčil marihuanu sa ti dostalo do tela účinná látka THC. Táto látka je lipofilnej povahy - to znamená,že sa ti uloží v tukoch, a postupne sa uvoľnuje (aj 2-3 týždne), hlavne ked neješ a aktivuje sa odbúravanie tukov --- toto by bol ten lepší prípad pre Teba.
V horšom prípade, marihuana je spúšťačom rôznych psychických porúch.. V tom prípade ,ak by symptómy nezmyzli by si mal navštíviť lekára - psychológa či psychiatra.
Ja viem, som uplny idiot, ale uz je neskoro ako vravis. Hmmm, lenze nie je divne, ze tie stavy mam dva dni po tom? To je uz troska neskoro, nemyslis?
Ahoj. Teraz je uz neskoro plakat nad rozliatym mliekom... Niekto chce byt frajer a takto dopadne. Ja neviem, drogy som nikdy neskusala a v podstate vo vsetkom pocuvam lekarov - beriem antidepresiva, pretoze trpim uzkostnymi poruchami, ale NIKDY!!!!!!!!!!!! by som nepila alkohol pocas liecby. Ja ti odporucam navstivit aspon obvodneho lekara, vysvetlit mu co sa stalo a ake su nasledky. Pravdepodobne to prejde, ale budes mat istotu. Drzim prsty.