Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Rady pre mladé gazdinky

Príspevok v téme: Rady pre mladé gazdinky
jancecka

Ahojte, zakladám túto tému, lebo ma napríklad trápi, pripálená žehlička a neviem čo s tým, s chemickými prípravkami to vôbec nejde dolu a nechcem si škriabať po jej povrchu.
Alebo, prečo keď robím hranolky z domácich zemiakov, vo fritéze, tak po vybratí sú uvädnuté a nedržia pekne svoj tvar? Sú ako keby mokré, nie chrumkavé.

[zruseny12]

...a este som zabudla napisat,ze najucinnejsie je ked tu latku das na hranu stola a tak otieras zehlicku o tu latku na hrane stola,lepsie sa cisti...ale podotykam,ze hlicka musi byt pustena na plno-rozpalena...
ak by sa ti to nahodou niekedy stalo,ale neprajem ti to...

[zruseny12]

...skus ten ocot,ale nemam to vyskusane,tak nezarucujem vysledok,alebo tu sol...mozno pomoze-mozno nie,ale vyskusat to mozes...
mne sa raz stalo,este ked syn bol maly,isla som mu zehlit domaci ubor a ten bol z takej umelej latky,ja som sa nejak zabudla-nenastavila som zehlicku na tu latku...bola dost tepla a ja som prilozila zehlicku na tu umelu latku :0)))) mala si vidiet ako sa pekne vydarila zehlicka na tu mikynu...a jasne na zehlicke bol flek z tej umelej latky :0((((
...no a pomohlo mi ako som pisala,pomocou inej latky som to odstranila a syn potom chodil z VYDARENOU ZEHLICKOU NA MIKYNE :0))))) VYZERALO TO AKO KEBY TO BOLO SCHVALNE UROBENE...

asi by sa mala zehlicka cistit hned ako sa pripali...ale vyskusaj ten ocot,alebo sol...mozno pomozu...

inak si SIKOVNA MLADA GAZDINKA-KED TEBE SA TO ESTE NESTALO....KLOBUK DOLE...

jancecka

tak mne sa to stalo so žehličkou ešte pred viac ako rokom :D Keď sme bývali v spoločnej domácnosti so svokrou, zrejme si ju požičala, lebo neviem o tom, že by som si ja niečo pripálila z oblečenia D: a odvtedy sa toho nemôžem zbaviť, čiže ja už rok žehlím s fľakom na žehličke ale nelepí sa mi to na nič, ako neprekáža to v žehlení, len esteticky, neviem či mi vôbec zíde tak starý fľak

[zruseny12]

...nie na teplu,na studenu a nechat trochu odstat,ale zalezi co sa ti pripalilo...pocula som,ze aj solou niekto cisti-len solou sa moze poskodit-poskriabat-ale ci to nemysleli-sol=ROZPUSTIT VO VODE A SLANOU VODOU UMYVAT...
ja nemam problem zo zehlickou,ale ked sa mi stane ze nieco pripalim,raz za 10rokov tak to robim tak,ze zapnem zehlicku na plno-zoberiem latku ktora je odolna tej teplote a zehlim dovtedy/tlacim zehickou na latku/kym ten flek neostane na tej latke-samozrejme musi to byt latka ktoru,uz nebude na nic potrebovat a mozes vyhodit...

jancecka

tu v tejto téme niekto napísal link na stránku, kde sú všeliaké rady :D ocot? na teplú žehličkU? či studenú? len tak utierať a malo by to zísť?

jancecka

inak skúšala som si žehličku vyčistiť tak, že som ňou prešla po alobale a div sa svete nič sa nestalo :D prihorený flak tam je stále :DD

jancecka

polotovar pozná na sto kilometrov ďaleko a tiež ich nemáme tak často :D ale vieš, keĎ nestíham je to fajn jedlo, na rýchlo vo fritéze :D ja osobne mám rada 1-2-3 hranolky len v trúbe :D

[zruseny12]

...no,neviem,ale ja si myslim,ze zemiaky by mali skor vyschnut ako ich nechat este viac vo vode...
a este su aj v LIDLU zemiaky predsmazene,tiez su dobre/maju inu chut ako z tesca,ci manzel vobec ziadne predsmazene nema rad?/ale na jednu stranu ho chapem,lebo ja ich sama nemam rada,kupujem ich iba koli detom,ale nerobim ich casto,lebo je to nezdrave jedlo,ale tak raz za cas im chcem urobit radost,ale ja to s radostou nerobim,lebo su sami olej...
robila som ich aj v rure,ale to uz nie je ono...