Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

ako to vyzera na statniciach?

Príspevok v téme: ako to vyzera na statniciach?
ewelin28

ahojte...o tyzden aj dva dni ma cakaju bakalarske statnice...ako kazdy stresujem aj ja...velmi sa bojim..a neviem vobec ako to tam bude fungovat....k niektorym otazkam viem povedat len zaklad :(
bude im to stacit..ale vyhadzuju pre kazdu somarinu??...a este sa chcem opytat, ci beru do uvahy aj vysledky studia celeho trojrocneho??
dakujem :)

ewelin28

dobra vila....mne je jasne, ze na statniciach nikomu nic zadarmo nedaju ( i ked ktovie co vsetko sa dnes robi)..a ja som nahodou mala pocas troch rokov velmi dobre vysledky..nikdy som na skusky nechodili s tym, ved vsak odpisem alebo ved vsak sa vykecam :)
len mi proste ide o to...ze ci ma mozu vyhodit kvoli tomu ze nebudem vediet 1/15 z toho co budu chciet..predsa..clovek v tom strese moze kadeco zabudnut...alebo budu ludskejsi a len mi zhorsia znamku no :)

cappy_

ja som teraz v stvrtok statnicovala...no je to dobry stres do chvile kym si vytiahnes otazky, vtedy si povies, super alebo no do kelu...ja som si povedala parada, fajn otazky a stres cely opadol...nastasie my sme mali uplne perfektnu komisiu, a uz boli dost unaveni z prechadzajucich dni co seddeli v komisii...takze to tiez urobilo vela...
inak to bola asi 20 hodinova oslava, to co bolo po tom, na take sa zabudnut neda =))..proste uzasny denc

dobra vila

Ewelin, prepac, ale toto su STATNICE, nie maturity. To si myslis, ze ked niekto na nich bude pozerat ako teliatko na nove vrata a sporo nieco porozprava, tak to daju? :P NIE, a ani by nemali. Ked niekto tri roky podvadzal a prechadzal s tahacikmi, stastim, vymyslami, preco by sa mu to tu malo vyplatit???
Na statnice mas 3 terminy, tak snad to na jeden das. Nic sa nedeje, ked to nespravis na prvykrat. Na statniciach treba mat aj stastie, co narobis. Ale ked na vasej skole daju presne tezy s otazkami, tak nevidim problem, preco by ste to nezmakli.
Ja som statnicovala z predmetu, ktory som ani nemala oduceny!! 90% z nas muselo ist znova... tak tu kde je spravodlivost a ferovost? No ale co, zopakovala som si to a dala to. Niekto musel ist aj tretikrat... ale svoje ovocie ti to prinesie, nic sa neboj (pochybujem, ze by si bola vypatlana :) )
Preto ti vravim, nie je jedno, kam chodis a ako ti podsunu tezy/otazky.
Neobavaj sa, uc sa, aby si potom mohla oslavovat :)

Inac, citam, ze studujes zrejme ekonomiku /tam ti daju presne tezy s otazkami, ak sa nemylim, takze by ta nic nemalo prekvapit/. Ale podla mna tam ti nestaci vediet, ale musis aj chapat. Brat mi studoval na vysokej skole ekonomickej v Prahe a ich tam dost riedili (ale to je Praha, ina uroven ako BA, ver mi), no a tam im zdaleka nestacila teoria, normalne s nimi diskutovali o ekonomickych veciach, museli chapat, co hovoria... brat mi spravil, ale pamatam sa, ze rozpraval ze tam boli nejake nadupane baby, ktore teoriu fakt vedeli, ale ze ich nepustili s tym, ze nechapu, o com hovoria... pozor na to!

ewelin28

tak co poznam ludi v komisii....vsetci okrem jedneho ma ucili a to dokonca viac ako len jeden predmet..no ale moje znamky si asi pamatat nebudu..az na veduceho bc prace heh...
len proste..poviem priklad..tiahnem si trh a trhovy mechanizmus..poviem co je to trh..z akych hladisk sa ako deli..poviem co je trhova konkurenica..co je trhovy system...atd..ale teraz sa ma na daco opytaju a ked nezareagujem..vyhodia ma..alebo mi len zhorsia znamku..samozrejme ak ta otazka nebude spocivat v dakej hlavnej poucke :)

ojka

ewelin, ale ty budeš mat pravdepodobne takú komisiu, čo ťa na niektoré predmety ani neučili, alebo si ťa nebudú pamatať, a prevdepodobne (na 99,99%) tam nebudú mať rozpis tvojich známok.... takže to je už len o tom akú tému si vytiahneš a ako budeš prezentovať.... ale tak nepoznám taký prípad, že komisia by chcela nejakého študenta potopiť,... už len keby sa fakt vôbec na nič z tej temy nechytal.... ked už predsa len niečo povieš, nemali by ťa vyraziť (;
a stresuješ predčasne, však ked tie témy už aj vieš z časti, tak nevidím problém, držím palce (:

ewelin28

ja len ak student mal cele tri roky skoro zo vsetkeho Acka..a na statniciach mu nesadne otazka..ci je taka moznost, ze sa zlutuju nad nim..a nechaju ho prejst??
akoze ja uz skoro vsetky tezy viem..len sa obavam ze ich neviem v dostatocnej kvalite a kvantite...snad im bude stacit povedat zaklad :)

dobra vila

Suhlasim s ojkou, aj u nas to bolo tak...
Mozno si mala konkretizovat tvoju skolu, mohol by sa ti ozvat niekto, kto tam studuje/studoval. Ale nic sa neboj, dat to das, keby nie na prvykrat, tak na druhy snad uz hej.

ojka

každá komisia a jej predsa považuju možno za somarinu niečo iné (;
nie, u nás sa výsledky za tri roky neberú.... naša známka pozostáva z odpovede na štátnici, z obhajoby bak. práce, ohodnotenia vedúceho(konzultanta) bak. práce a tvojho oponenta (teda ak máte)...