neviem sa rozhodnut, ci naozaj potrebujem AUTO

Príspevok v téme: neviem sa rozhodnut, ci naozaj potrebujem AUTO
opalka

pred rokom som sa z mesta prestahovala na dedinu

dovtedy osm v meste vsade chodila peso
prave sa pohravam s myslienkou, zaobstarat si male auticko,aby som bola nezavisla na ojedinelosti autobusovych spojov, aby som nevlacila nakupy v rukach a pod. zaroven auto budem potrebovat ,aby som neostala odrezana od sveta, ked tu budem na materskej cca o 2-3 roky

lenze, momentalne pracujem doma,ale chcem si najst pracu v meste, cize budem moct chodit do prace na aute s priatelom, moje by stalo doma...

ale ked je on prec, v zahranici, na sluzobke, tak som zas odrezana

tak sa neviem rozhodnut, ci do toho ist, auticko ako take by ma nestalo vela, len ci ma vyznam mat auto,aj ked ho vyuzijem povedzme 5 x do mesiaca....nezarabam vela, preto sa nechcem unahlit, ci to ni eje len taky moj strasny chtiiic :)a zbytocny

prosim o nazory

opalka

rozmyslam nad maly ojazdenym FORD KA, prvotna investicia je od 1100-1300 eur.... len naozaj, co tie vsetky poistky a veci okolo....mozno iny nazor by mali mladiludia, zijuci na dedine... ako im topomohlo, odlahcilo zivot
hm, asi este pockam rok, kym ozaj nepojdem do zamestania,lepsie plateneho, vtedy ma nebudu tak tie peniazky mrziet, aj keby doma obcas stalo
ale dakujem za kazdy nazor

mate59

záleží to len na financiách.Ak ho použiješ len 5x do mesiaca,to je moc málo a keď auto viac stojí ako jazdí,nie je to dobré pre motor a iné súčiastky.Ak budeš mať okrem povinnej poistky aj havarijnú,zrátaj si náklady a servis by malo mať raz za 2 roky pri tých km čo nabeháš,tak možno by ťa to vyšlo lacnejšie za celé obdobie zavolať si taxík.A auto stráca na hodnote denne nepredstaviteľné peniaze.Ak kúpiš ojazdené,treba počítať s nejakou investíciou do servisovania/iste výmena oleja,filtrov,náplní,atď/.