co sa moze stat cloveku, co krivo svedcil?
Krive svedectvo
inak za taketo napadnutie mozno dostane len podmienku, plus financna pokuta ako odskodnenie pre teba? ak nema trestnu minulost
to by mala riesit policia, malo by to ist pred sud, mas predsa dokazy, bola si u lekara, mas svedkov. inak ako pise well za krive svedectvo su rozne postihy, zalezi od zavaznosti, keby napriklad kryl vrazdu, myslim ze tam sa ide aj do vazenia ale ked klamal takto sam za seba, to je normalne.
jajka a teraz co mi odporucas?
no na Slovensku? tu nemas nic iste, ani za vrazdu ta nemusia zavriet. v prvom rade by sa muselo dokazat ze klamal, potom budu riesit to napadnutie a na krive svedectvo sa vykaslu. to sa skor riesi ked niekto niekoho kryje.
jajka, ale fakt? stala sa taka vec bola som napadnuta vo vlastnom byte ex priatelom nemala som svedkov, prisli policajti vzali ma na chirurgiu a tak na vyluch ukazala som tam aj cas, ze mi volal do 15 minut sa stal ten incident a potom este napisal aj mojmu ocovy sms v ktorej sa v miere priznal, dnes sme mali obaja predvolanie na obvodny urad najprv vypovedal on, pri mojej vypovedi byt nechcel, tak som isla ja dnu a povedala som vsetko ako sa to stalo este aj fotku som ukazala v mobile s datumom ako som vyzerala, tak si ho zavolali dnu a opytali sa ho ako to vlastne bolo a on povedal, ze ma nezbil a tak mu ona hovorila, ze som ukazala aj fotku s datumom on na mna pozrel zasmial sa mi do ksichtu a znova povedal, ze u nas nebol a ma nezbil, ale klamal a teraz neviem co sa bude diat, zajtra idem za advokatom, ale chcela by som vediet co ho caka ked krivo svedcil.
pojdes do basy
napr?