Zdravím všetkých,
rád by som počul váš názor na môj problém...Svoju priateľku milujem najviac ako sa len dá a spravím pre ňu čo môžem, lenže určité veci mi prekážajú a preto od nej očakávam, že s nimi prestane kvôli mne...Jednou z nich je facebook, ja osobne tento fenomén naozaj nemám rád a prekáža mi aj fakt, že tam je aj ona...Keď som jej to povedal, hneď sa oborila tým, že ju obmedzujem...Avšak, chcem tak veľa ?...Nech používa iné formy komunikácie, ICQ, azet, skype a pod... ale toto proste nemusím...Čo si o tom myslíte ?
Obmedzujem priatelku?
obmedzujes ju.
Zalezi od toho co na FB robi, ale ked sa na to pozries tak ze "radsej FB, ako realita"...
ak si dopisuje len s kamosmi/kamoskami, je to takmer to iste ako ICQ (iste si povies ze sa mylim, myslim si to iste co ty teraz, ale technicky nemame pravdu, bohuzial)
ak tam robi nieco "ine" tak hold, bohuzial (tuto vetu pisem ako poslednu, nejak som skakal v pisani a tak sa mi mysleinky preformovali)..tak bohuzial... je to tazke.. ehm, chapes co myslim..
osobne tiez FB nemusim, lebo som si vedomy jeho NEDOKONALOSTI a (nema vyznam pisat, vsakze?)..
bohuzial, ti neporadim, nikdy som vo vztahu nebol, ale zazneli tu dobre rady, ze tolerancia a podobne.. ak jej chces ten FB nadalej "obmedzit", skus to robit tak pomalsie, "chytro", nechcem davat presny navod :) (je to komplikovane).
iste aj v "dospelackom" veku moze byt facebook skodlivy, vo smere zavislosti... ak je tma viac ako jednu sestesiatminutovu hodinu denne, tak nie je vlemi dobre :(
(plati samozrjeme celkovo, myslim si)
FB mi nevadi ak:
- nemam tam realne udaje, absolutne ziadne, ani meno, ani lokalitu, pracu apodobne
- nemam tam foto
a potom je to OK :)
avsak, potom to strati pointu, asi, ze ?
jednoducho patrim k ludom, ktori maju iste hranice kam vytapetuju svoj ksicht.
pravdepodobnost zneuzitia udajov je minimalna, ale je tam, a treba si uvedomit ze, vasina FB clenov tam ma udaje ktore su az prilahke zneuzit, to ze "vidia ma len priatelia" je ABSOLUTNE IRELEVANTNE.
hackem jedneho z vasich priatelov a co potom ?
naiimitujem jedneho z vasic priatelov a co potom?
nebudem pisat ine praktiky ktore sa daju pouzit pri zneuzivani udajov, lebo by som daval navod takym wanna-be-h4x0r ...
nech sa snazim akokolvek nezaujato pozerat na situaciu, desi ma fakt, ze niekde "tam vonku" je priliz vela zlych ludi, skaredych ludi, co dokazu zneprijemnit zivot... a vela, jednoducho uchylov, co nemaju co stratit a skusit nieco..
cisto zo sebeckeho dovodu, by sa mi uz nepacilo, ze sa ju tam snazia blalit iny burani :P
nech to skusia v mojej pritomnosti :D
(zalezi na inteligencii balenej, samozrejme)
dobru noc :D
a hezke sny.
lost konec.
chrrchrrr (toto je zvuk vysielacky, co ine:P )
chrrrrr
ano obmedzujes ju :( aj moj pritel je ziarlivy niekedy mi to leze na nervy ale co uz s tým narobim nie ?? MIlujem ho a aspon viem ze ma aj on miluje :) ale povedala som mu ze ak to prehná tak je koniec a moze si hladat taku na ktoru bude ziarlit :)
azet je urcite horsi ako FB. pochopila by som kebyze ti vadi ze tam travi privela casu, ze sa ti nevenuje atd ale ze to ti nevadi, ze ti vadi prave FB?
Musite sa spolu dohodnut.
Tiez som odporca facebooku (mam na to dovody, kedze pracujem v takej oblasti, ktora sa zameriava na pozadie webov a vidim do toho trochu viac).
Zakazovat je asi privela, no tiez by som nevydrzal s osobou, ktora by to s facebookom prehanala. Poznam ludi co tam stravia aj viac nez 2 hod. denne, pripadne sa prihlasuju aj 5-6x denne a to je podla mna velmi neefektivne vyuzitie casu.
Musite sa dohodnut, lebo ak mate v tomto rozdielne nazory, bude to v buducnosti tazke.
neznašam FB,manžel tam okukuje všetky pekné kravy,a to neznášam.
ano =) keby pokec to pochopim ale fb? šak tam si sama určuje koho si pridá do priatelov a kto si môže pridať ju a na fb je pravdepodobnejšie že tých ludi pozna než na pokeci kedže su tam povačšine zaregistrovaní podla mena =)
a mas nejaky iny dovod preco nechces aby tam bola?? robi tam nieco co ta poburuje? ak nie nevidim v tom zmysel co pozadujes od nej. moj priatel tiez nie je zastanca FB ani tam nie je zaregistrovany, ale ani by ma nenapadlo zeby koli tomu ho mne zakazoval..to je hlupost..
ked bazirujes na takychto malichernostiach tak nechcem vediet co bude, ak sa nezhodnete v niecom dolezitom. ak chces aby s tebou zdielala nazor tak si najdi inu, co ho zdiela...toto nedopadne dobre.
a vzajomna tolerancia, ...