Ako zvládať návaly agresivity?

Príspevok v téme: Ako zvládať návaly agresivity?
goyovprizrak

v poslednom čase sa nespoznávam, často mávam agresívne myšlienky, chuť pomstiť sa, násilne sa brániť, mávam sny, v ktorých som agresívna (hádam sa s úradníčkou, striekam pepper spray revízorovi do očí pri úteku, opaskom s veľkou prackou sa otáčam okolo svojej osi a zrážam k zemi tlupu petržalských výrastkov-to všetko sa mi snívalo dnes). ja tomu nerozumiem, lebo odsudzujem násilie a myslím si, že je slabošské... a teraz často v nejakej vypätej situácii mám chuť udrieť, odsotiť, ublížiť... nechcem byť taká, chcem také pocity zvládať... máte nápady ako? Ďakujem!

Katarina_N

mmm..pocula osm ze vraj pomaha ked si zozenies kus dreva, a kupis krabicu klincekov. Vzdy ked na Teba pride tato nalada, tie klinceky tam zacnes hlobit, az kym ta neprejde. Ked minies celu krabicku, tak tie klinceky pri agresivite zacni vitahovat. Neviem ci to pomaha. ale skusit to mozes.

kafe

goyovprizrak, to zviera čo sa v tebe prebudilo je problém, ktorý neriešiš, alebo ho riešiš ALE nesprávne!
Najhoršie čo môžeš spraviť, podľa mňa je stiahnuť chvost a nechať sa otĺkať, LEBO pacifista. Ak nezaberajú slová je na mieste BRÁNIŤ sa. Aj ten, čo ti ubližuje to robí preto lebo je nasratý (čo je normálne) ale vybíja si svoju zlosť na TEBE (to už normálne NIE JE!). Agresivitu vybíjaj fyzickou námahou, kreslením, písaním vtedy, keď si naštvaná...

Neviem aké vážne je to násilie v tvojom prípade, ale dnes som tento link už dala do jednej témy, hodím to aj tu. Poraď sa s odborníkmi, aký postoj zaujať k tvojej vlastnej rodine a ČO robiť, aby si sa nezbláznila a mala zdravý postoj k sebe samej. Drž sa dievča.
www.nanicmama.sk

goyovprizrak

no áno, mám zle fungujúce vzťahy v rodine, problémy súvisia aj s násilím a správaním, ktoré ťažko znášam a ktoré vo mne vyvoláva zlosť a beznádej... tieto situácie však neriešim agresívne, skôr svoje pocity v sebe udusím, ale sprevádzajú to občas agresívne, násilné myšlienky... ja som si myslela, že tie pocity prekonávam, ale asi ich fakt iba dusím v sebe... s inými ľuďmi nemám konfliktné vzťahy... hoci, minule na koncerte sa mi stala čudná vec, dostala som sa do takého mišungu tiel, kde som utrpela zranenie a ležala som pod masou tiel, cítila som veľkú fyzickú bolesť a nebola som schopná dostať sa odtiaľ... vtedy som pocítila nenávisť a zlosť voči všetkým tým ľuďom, mala som chuť udierať, mlátiť okolo seba, aby som sa odtiaľ vyslobodila...
veď to je to, že ako to ventilovať... posledné dva týždne len sedím na zadku a učím sa, počasie nanič, ani vonku pomaly nechodím sa prevetrať...
je to bizarné, považovala som sa za pacifistu, teraz mám pocit, že sa vo mne prebudilo nejaké zviera...

jajka001_

pokial nikomu neublizujes, zatial je to ok ale nauc sa ventilovat svoje pocity, nedrz ich v sebe, musis vypustit ventil, najdi si sposob relaxacie, nieco co ta bavi. mozno mas konfliktne vztahy , aj takto sa to moze prejavovat

kafe

Hm.. najprv odsudzuješ násilie a až potom sa učíš ako zvládnuť agresivitu? Tipujem, že si dosť mladuô, najprv si si utvorila nejaký "správny" názor na vec a zrazu to samo o sebe nestačí a treba aj pohnúť prstom, aby si KONALA podľa svojho názoru.
1. prestaň násilie odsudzovať. Niekedy sú ľudia zlý, lebo už nevidia iné východisko, nevedia kam z konopí, nevládzu, tak ubližujú sebe či druhým. Niektorí sa nevedia zmestiť do kože a nemajú žiadne hranice, niektorí len dávajú ďalej to, čo sami dostávali.
2. možno potláčaš svoje pocity (hnev) aby si nebola agresívna a takto vo sne sa ti to vracia. Keď zašpuntuješ vaňu, jedného dňa pretečie. Potláčanie agresivity nikam nevedie, treba ju vedieť púšťať von buď v správnom okamihu alebo správnym spôsobom.
Celkom by ma zaujímalo, pri ktorých situáciách to máš chuť udrieť a ako ich riešiš. Môžeš ich bližšie opísať?

sway.

Stava sa ti to aj v realnom zivote,ze zacnes na niekoho bezdovodne kricat a mas chut ho udriet?Co takto sa vyburit na nejakom thajskom boxe?