Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Testy na alergiu

katka...

Presne ako pise jajkafr, ja som tiez alericka a testovali ma az na jesen. Prave kvoli riziku anafylaktickeho soku.
Ale zas som aj pocula, ze niektori alergologovia toto riziko zanedbavaju a testuju celorocne. Takze to zavisi od lekara.

jajkafr

well
ak je silný alergik, neužíva lieky na alergiu a robia sa mu testy na alergiu v peľovej sezóne je pravdepodobnosť že dostane anafylaktický šok testy sa teraz nerobia až na jeseň niekedy od septembra... som astmatička a na testy chodím pravidelne takže viem ako to je...

Well

jajkafr- Test sa robi len na pokozku tela a nema to vplyv na dane obdobie.To nie je ockovacia latka pri ktorej by mohlo dojst k soku. Je to len lokalna skuska. Mame to odbehane.

katka...

Viem, ze testy na pele a travy a podobne, sa teraz nerobia, lebo je sezona. Robi sa tusim od septembra, ked uz nic nekvitne. Cize mamka ma pravdu. :)

jajkafr

ale testy na inhalačné alergény sa robia len v zime v lete sa robia kožné testy na potraviny
prípadne sa môže vyšetriť krv na špecifické IgE

Well

Dokedy sa robia testy na alergiu?
Testy na alergiu imunológ robí počas celého roka. Ak zistí, že ste citliví na určitý alergén, môže vás zaradiť do očkovacieho programu. Očkovanie sa však robí len do konca marca.
www.pluska.sk