Dobry den..chcem sa spytat ci sa daju robit testy aj teraz lebo mamka mi vravi ze teraz sa to neda lebo vsetko kvitne..tak kto ma pravdu..dakujem
Testy na alergiu
Presne ako pise jajkafr, ja som tiez alericka a testovali ma az na jesen. Prave kvoli riziku anafylaktickeho soku.
Ale zas som aj pocula, ze niektori alergologovia toto riziko zanedbavaju a testuju celorocne. Takze to zavisi od lekara.
oprava robia :)
well
ak je silný alergik, neužíva lieky na alergiu a robia sa mu testy na alergiu v peľovej sezóne je pravdepodobnosť že dostane anafylaktický šok testy sa teraz nerobia až na jeseň niekedy od septembra... som astmatička a na testy chodím pravidelne takže viem ako to je...
Viem, ze testy na pele a travy a podobne, sa teraz nerobia, lebo je sezona. Robi sa tusim od septembra, ked uz nic nekvitne. Cize mamka ma pravdu. :)
daju sa.ja idem zajtra na taketo testy k alergologicke prvy raz.takze isto sa robia. :)100pro.paa
ale testy na inhalačné alergény sa robia len v zime v lete sa robia kožné testy na potraviny
prípadne sa môže vyšetriť krv na špecifické IgE
Dokedy sa robia testy na alergiu?
Testy na alergiu imunológ robí počas celého roka. Ak zistí, že ste citliví na určitý alergén, môže vás zaradiť do očkovacieho programu. Očkovanie sa však robí len do konca marca.
www.pluska.sk
amixel
v lete keď kvitne kožné testy na alergológii nerobia, aby nevznikol u pacienta anafylaktický šok
daju:)