Sef ma okrada :(

Príspevok v téme: Sef ma okrada :(
sklamana_ana

Ahojte, chcem sa len postazovat, lebo nic ine mi neostava... ale mozno mi aj niekto poradi, ci mozem nieco robit.
Po dlhej dobe som si nasla zamestnanie, praca je fajn a som rada, ze konecne pracujem, lebo som mala zdravotne problemy, kvoli ktorym som nemohla chodit do roboty. Ked sme sa dohadovali este pred podpisanim zmluvy so sefom na vyske platu, tak som suhlasila s minim.mzdou, ktoru navrhol. Bola som a stale som rada, ze mam aspon aku-taku pracu. Na moje prekvapenie vsak na prac.zmluve bola ciastka o 200 eur vyssia. Tak som sa cely mesiac tesila na peknu vyplatu... Ta aj prisla na ucet v takej miere, aka bola uvedena v zmluve. No sef povedal, aby som mu tych 200 eur navyse vratila, lebo sme sa dohodli na minim.mzde... A tak to budeme robit kazdy mesiac. Strasne ma to sklamalo, lebo on mi nedava ani cent, peniaze mu dava Urad prace na moju vyplatu... Tie peniaze maju patrit mne. On jednoducho zdokladuje uradu prace, ze z jeho uctu odisli peniaze na moj podla prac.zmluvy a oni mu tie peniaze vratia. A este aj ja 200 eur :( Nie som najmladsia a prezila som uz co to, ale dnes placem ako male dieta. Len tolko :(

katka...

No pekne sa obohacuje. Mas kolegov? Ak aj od ostatnych berie 200 Eur mesacne...Ale asi videl, ze si stastna, ze mas pracu a ze si moze dovolit ta odrbat. Ze ty nic nepodniknes. Tak ho prekvap. Povedz, ze ti bud tych 200 Eur necha, ale nech zmeni zmluvu len na tu min. mzdu, inak ho udas. Ludia sa na Slovensku boja a radsej cusia. Preto to tu tak vyzera. A hladaj si aj inu pracu. Pol na pol by som to neriesila, bola by si v tom zapletena aj ty. A nikdy nevies co sa stane. Nemyslim si zas, ze vsetci podvodnici su nepostihnutelni. Na kazdeho raz dojde.

lost

Extremne silno suhlasim s nazorom ze takeho burana treba dostat za mreze, treba si uvedomit ze okrada nielen zamestnancov ale takmer urcite robi aj nejaky danovy podvod... Hmm..

Otazne je, kto to spravi?

Avsak problemom stale zostane, ze u nas na Slovnesku plati ze vyhra vzdy ten vagabund..

Mozno by som na tvojom mieste skusil 50na50 (alebo 60on40ty), (natrenuj si doma, par dni, taky pekny prejav) a ked ani to nie, hladal by som si pracu a docastne mu tych 200 eur daval, ale poslednu vyplatu by som povedal ze mi nedosli peniaze a "zmizil" s 200 eur, mozno z toho velku hlavu robit nebude a bude aj ina praca, normalnejsia..

Ale vzdy ide o risk:zisk .... jedna vec je vyhrat bitku a druha vojnu...

0vecka

nevim ja to az tak s tym sefom zle nevidim predsa vravel ze minimalna mzda jedine sa mohol o tych 200 Eckach zmienit ale nezda sa mi to z moralneho hladicka nejake zle...

co sa tyka Denza pochybujem ze by nieco robil to su silacke reci na nete :)

a tiez si myslim ze jedna vec je splasit dokazy a druha zabezpecit aby mal nejaky trestnopravny postih...

zuzanama

Tazka dilema, na jednej strane praca, ktoru potrebujes, na druhej strasne svinstvo, ktore by spravne nemalo byt. Vsetko je na tvojom rozhodnuti. Zalezi na tom, ako velmi tu pracu potrebujes, alebo sa budes bojovat. Cusat, alebo ist do toho. Je to otazka priorit.
Rozhodnutie je na tebe, cokolvek by sme ti tu radili.
Inak ten napad ist fifty fifty so sefom nie je az taky absurdny, je len na tebe, ci v tom chces snim ist a potom znasat aj dosledky. Ja viem, co by som v takejto situacii robila, ale co urobis ty, je len na tebe. Postazovala si sa, dostala si par rad, ak ti to pomohlo, je to super, potom daj vediet, ako to pokracuje. Ja osobne ta nebudem odsudzovat, akokolvek sa rozhodnes.

jajka001_

nie, normalne mu tie peniaze nedaj. nevyhodi ta, peniaze ti davat musi. alebo si zmente pracovnu zmluvu na minimalnu mzdu nech ta nevyziera -to co je za chudaka?? alebo chodte teda fifty fifty nech ti nech aspon 100eur. nenechaj sebou preboha takto kyvat.

rony26

na nic take by nepristupil, ved to je jeho hlavna vyhoda, ze mu tie peniaze davas na ruku bez akychkolvek dokazov...inac ma tak napada, nemas este nejakych kolegov-kolegyne?...keby takto osklbaval viacerych tak tam by sa uz skor dalo nieco podniknut...ale je to pekny hyenizmus

sklamana_ana

Napadlo mi, ze co keby som mu tych 200 eur posielala na ucet a do predmetu (alebo neviem ako sa to vola - sprava pre prijemcu) by som napisala min.mzda? Pripadne keby som si na to zriadila trvaly prikaz s vhodnym pomenovanim? A o take dva, tri mesiace by som mu mohla s vypismi zamavat pred ocami a ponatahovat ho :)

Najčítanejšie články