myom alebo cysta?

Príspevok v téme: myom alebo cysta?
sharon 55

nahodne na ultrazvuku brusnej dutiny mi lekarka zistila toto:vlavo v oblasti adnex/za maternicou/ objemné expanzívne hypoechodénne lozisko rozmerov 7,6 x 5,8 cm a doporučila mi gynekologické vysetrenie.
zajtra na neho idem,ale chcela by som sa opýtat,vie mi gynekolog pri ultrazvuku povedat čo je to?či cysta alebo myom alebo aj niečo iné?dakujem za odpoved,ale strasne sa bojim.

sharon 55

dobrý den!mam to potvrdené,je to myom,pravdepodobne nezhubný,ale na 100% sa to nevie.
chcela by som poprosit,aký je dalsí postup,lebo gynekolog mi automaticky navrhol operaciu.dakujem a budem rada,ak sa vyjadrí kazdá,ktorá ma osobné skusenosti s myomom.zaujíma ma vsetko,od sposobu operacie,zotavovania...tiez by som prijala,ak by ste mi poradili dobreho odborníka gynekologa v kosiciach alebo v saci.

sharon 55

Dakujem vam za vyjadrenia!písem az teraz,lebo som bola za svojim gynekologom,ktorý sa na"to"pozrel ultrazvukom.Povedal mi,ze sa mu to zda,akoby zlozené z dvoch časti,jedna vyzera ako cysta a to druhé nevie čo by to mohlo byt..takze mi vypisal papier a poslal ma na vysetrenie do nemocnice,kde vraj maju lepsie pristroje,nez ma on.Odobral mi aj krv na onkomarkery,výsledky budú az na druhý týžden vo stvrtok.
čo sa týka príznakov,tak nemala som ziadne,trapia ma síce výtoky,ale menzes mam pravidelne na den presne,krvacanie normalne.
velmi sa bojim,lebo zatial nič konkrétne neviem.moj mail:sharon691@azet.sk
ozvem sa po vysetreni,čo mi povie doktor v pondelok.

bazalka

Ahoj, mne gynekológ pri ultrazvuku hneď povedal, že je to cysta a ešte mi aj povedal, že o aký druh asi ide. Tak si myslím, že aj ty s to dozvieš z ultrazvuku. Držím palce

maggynka

mohla by to byt najskor tekutina v cavum douglassi co je priestor medzi maternicou a hrubym crevom. a to naznacuje zapal kdesi v brusnej dutine....vajecniky alebo hocico... podla mna mat taku velku cystu alebo myom uz by si mala aj nejake priznaky. nemas?

slniečko_xxl

Ahoj. Ak sa velmi bojis, nechaj tu mail, mozem ti nieco popisat k tomu aby si sa nebala. Mozno ti aj pomozem.