Ja chcem byt JA!

Príspevok v téme: Ja chcem byt JA!
neja

Pomozte mi prosím! Uz niekolko mesiacov ma prenasleduje myslienka,nie neprenasleduje,skor som si ista tym,ze toto nie som JA... Snazim sa rozprávat s ludmi,ale nedarí sa mi,lebo viem,ze toto nie som ja,ze toto je niekto iný,ale urcite nie ja,lebo ja sa tak predsa nesprávam.A preto musim vzdy od kazdeho utiect,lebo len ked som sama tak ma ta myslienka uz tak neotravuje,hoci viem,ze ani vtedy nie som ja. A dostávam z toho depresie,lebo chcem byt tym kym som,ale nikdy sa mi v tom nedari.Neviem sice kto je ta iná osoba,ale ja to urcite nie som.Je to blud,sibe mi alebo co?

zuzka :)

Aj ja som o schyzofrenii citala, ze to nie je rozdvojena osobnost. Je to uz tak akosi zauzivane a ludia si potom myslia, ze je to tak. A naozaj schyzofrenici nevedia, ze maju schyzofreniu. Maju rozne halucinacie a tak...

violka

ccc, schizofrenia nie je rozdvojena osobost, schizofrenici pocuju a vidia bludy. Rozdvojena osobnost je bipolarna porucha. Studovala som psychologiu...tak nekecej:)

zuzka12

neja, nemas schyzofreniu, lebo schyzofrenici nevedia o tom ze ju maju.. a blazniva tiez niesi lebo blazni nevedia ze su blazni, myslia si ze su normalny.. to je choroba, asi si vycerpana, mas in¨ba nejaku krýzu.. aj ja som take nieco podobne mala,, trvalo mi to pol roka.. a dostala som sa z toho sama tak , ze som si zacala verit, a hovorit si ze som normalna, bolo to tazke, ale kamarati ma podrzali.. bola som u psychologa ten mi povedal ze mi nic nieje, ja som mu neverila tak som sla k psychiatrovy, ale aj on mi povedal ze mam len mensiu kryzu a ze som v poriadku.. to sa stava ze ti sem tam "prepne" v tomto case to neni nic nove.. vsade sama depresia, unava, atd.. a potom to takto dopadne.. neboj sa. si v poriadku.. keby si bola blazon, neriesila by si to.. ale ak sa chces uistit tak chod ku psychologovy.. pa napis sem jak si dopadla.. pa