ahojte..mam taky problem..s priatelom by pouzivame kondomy..ale on sa stazuje ze mu je to proste male..niektore znacky mu nejdu ani navliect..pozerala som na nete velkosti XL..predavaju take aj normalne v obchodoch ?lebo mi ich nikde nemozme najst..alebo v lekarni ?
Kondomy
Hela27:
pozri, ak chces pouzivat iba kondomy, tak si kup v sexshope flasticku silikonoveho oleja. Mozes aj lubrikanty na vodnej baze, ale tie rychlo vysychaju. Uplne postaci aj namocenie nastoknuteho prezervativu vo vode pocas styku, vzdy ked je suche.
Ak mas sama velmi dobru prirodzenu nonstop lubrikaciu vo vagine, tak nepotrebujes nic. Uz len davat pozor na spravne nasadenie kondomu a v priebehu styku kontrolovat, ci sedi dobre. Samozrejmostou je mat vhodnu velkost, aby netlacil, nepadal. Niekomu mozno sadnu viac potom anatomicke kondomy, ktore su za zaludom trosku zuzene. Tam by teoreticky mala byt mensia pravdepodobnost, ze to praskne, pretoze to bude lepsie drzat /samozrejme plati tiez, ze musi byt vlhko.../.
hela27:
normalne sa roztrhne. To neni tym, zeby bol kondom zly. Ale - pri sulozi sa napr. casto menia polohy, uhly vsuvania. So vzrastajucim casom moze stupat, ci klesat lubrikacia. Staci, ze partnerka je zrazu suchsia. Je predsa zname, ze trenie vysusuje... :) Dalej erekcia nemusi byt vzdy 100 percent, ale povedzme, ze klesne trosicku a potom sa trosku posunie. Kondom sa moze nazberat pri koreni, alebo sa mu na spicke vytvorit vzduchova bublina, ak sa zle nasadi.
Drviva vacsina kondomov nema problem, ale ten problem sa moze stat. Najhlavnejsie je, aby to bolo neustale vlhke a dobre nasadene.
Neviem, ako dlho sa milujete, ale nam napr. vyschne aj Pharmatex krem na ktory vsetci nadavaju, ake je to mastne, ze to vyteka. Ano, vyteka to, ale staci poriadne milovania a aj to vyschne... :) To, ze sa to niekomu este nestalo, neznamena, ze sa ho praskanie kondomu dotknut nemoze. Vacsinou to praskne na spicke. Pri milovani sa zda, ze kndom je ok, ale zalud uz lieta navolno. Clovek si to po case vsimne, ze ten pocit je akysi lepsi... :) Ale v zapalu vasne ani to si nemusi vsimnut.
Ked clovek vie, ako to funguje a co hrozi, tak si moze davat vacsi pozor. Pri niektorych polohach, kde je to intenzivnejsie sa to viac trha, pri inych zase sa nam to nikdy nestalo. A je jedno aka znacka. Vsetky sa mozu roztrhnut...
hela27 pouzivat durexy mozes, ja som hovoril o tom pocite, ze mas pri sexe strach ze sa ti pretrhne nie ze praskaju. Aj ja pouzivam len durex a ani raz nepraskol. Inak ked priatelka uzivala HAK bolo to lepsie, nemusis sa kontrolovat a davat si tak pozor. HAK je ale skodlive a preto sme boli za aby to vysadila. Nici to zdravie
jumbo - to ti neporadím,máme danu.
a s pharmatexom ja nemam dobre skusenosti, podrazdil mi sliznicu, aj ine podobne kremy a cipky....takze kondom je posledna nadej...
jemine, mne sa este nestalo ze by chalanovi praskol kondom. a to mali podla mna mierne nadpriemernu velkost...no ale teraz ste ma tu nastrasili. my pouzivame durexy, pravdupovediac, ine velmi nepoznam, lebo donedavna som brala HAK ale to svinstvo uz nechcem vidiet.
ako vobec zistite, ze praskol, myslim, pocas suloze, chalani, citite to? upokojte ma ze to mate pod kontrolou, lebo pravdupovediac, bezna vagina rozdiel nezaciti :DDD ako sa to vobec stane? viem ze moj priatel za svoj zivot tiez vela kondomov neminul na jeho vek...takze co by ste mu poradili?
jumbo:
ano praskaju. Su len o nejaky chlp hrubsie nez klasicke, ale tiez to neni o moc vela... Predsa chcu, aby si zakaznik aj nieco uzil. To by uz clovek rovno mohol si dat sacok s Tesca... :-D
Kombinacia kondom + prerusovany styk, tiez neni nic moc. Pretoze, ak jazdis na deravom kondom, tak mas potom ucinnost, ako pri prerusovanom styku. Cize nie moc velku...
Bud si treba velmi davat pozor na kondom a kazdu chvilu ho kontrolovat, alebo pouzivat aj ine metody. Ja som minul pri jednom milovani, kludne viac nez tucet kondomov, co to praskalo jak na beziacom pase. Odkedy som zacal viac lubrikovat, tak prasknuty kondom je len velmi sporadicky. Ale i to sa vyskytuje... Staci namocit do vody, nemusi byt ani lubrikant. Vo vagine nesmie byt sucho. Pouzivame aj Pharmatex, ten sam o sebe velmi lubrikuje, ale aj to pri dlhsom styku vyschne. Tak som sa naucil teraz vzrusit partnerku tak, ze strieka ako striekacka a to potom klze jedna basen... :)
sweex:
s BIXom som bol naopak spokojny. Za tie peniaze prijatelne kondomy. Teraz si kupujem Mondosy. Keby nebol, tak kupim Carex, keby ten nie, tak BIX, keby nie BIX, tak Primeros a Durex by som si nechal kebyze uz nic ineho neni. Zbytocne predrazeny...
Jumbo: preco je humus Pharmatex ? Nenici posevnu floru, dokonca pomaha pri prevencii proti zapalom. Lepsie ako HAK...
AdamKrt. Pharmatex je humus, to nechcem pouzivat.
AdamKrt to napisal super, presne to vystihol. Zavisi to hlavne od zeny, ci je dostatocne vlhka. Ziadny kondom nasucho nevydrzi vecne..
Znaky suhlasim, za na ten Bix, s nimi som nebol spokojny
AdamKrt to mi chces povedat ze Durex extra safe praskaju. Tak preco tam pisu extra safe. A co hovoris na kombinaciu kondom + prerusovany styk? Aka je tu intenzita ochrany?