Ženská obriezka

Príspevok v téme: Ženská obriezka
mnamka257

Tuto temu som zalozila preto, pretoze len malo ludi o nej nieco vie. a myslim si ze by o tom mali vediet pretoze je to nieco hrozne. v skratke vysvetli co to vlastne je , pre tych co o tom este nepoculi: vykonava sa vacsinou v Afrike, ale rozsilrila sa aj na ine kontinenty. cize-dievcatam od 4 do 14 rokov stare zeny zaziva s hrdzavym kusom zeleza odrezu male pysky, klitoris a velku cast velkych pyskov a ostatok zosiju´tak, ze najprv trnmi z rastli spravia diery do masa, aby tadial prepchali nit.potom dievcatu zviazu nohy a mesiac ho tak nechaju na pusti same a nosia mu len vodu a potravu, aby sa rana zrastla.pri zosivani nechaju len maly otvor na mocenie a vytekanie menstruacnej krvi.pred sexom muz zenu rozreze a potom do nej vnikne a az do porodu ju znova zasiju.robia to preto,aby ochranili zenam panenstvo, a preto lebo si myslia ze zene, ktorej sposobuje sex radost nie je dobra a tiez preto lebo si mysli ze zenske pohlavne organy su skarede a preto ich musia obrezat.vo viacerych statoch tento masaker uz zakazali, no aj napriek tomu sa vykonava.viem, ze tymto to nezastavim, ale aspon sa o tom dozvie viac ludi.a cim viac ludi o tom vie, tym lepsie.

nezabudka333

asi im to tak vyhovuje, ked to robia. ked to dievca vyrastie, da to iste spravit svojej dcere, tak v tom asi vidia nejaky zmysel, my to tu nezmenime.

radsej by sme sa mali starat o tyrane zvierata, tych mame aj tu v Europe viac nez dost

mnamka257

keby si kazdy povedal, ze to k nicomu nevedie, tak by sme na svete nic nemali a boli by tu len same vojny a pravdepodobne by sme tu my, ludia, asi uz neboli. Ale nastastie su na svete aj taki ludia, ktori sa nezaujimaju len o svoje problemy, ale aj o problemy druhych ludi- to sa ale vas- eeeek a siamej netyka-bohuzial.

siamej

a ty nemas realne problemy svoje, ze riesis taketo vzdialene veci? ako ja viem ze tvoja myslienka je pekna, ale to si uz mozes vybrat hocico, free tibet, rumunske sirotince alebo kambodzanov s amputovanymi koncatinami od min. ludia sa takychto veci chytaju ked nevedia co so sebou... zvacsa zbytocne.

mnamka257

Ja viem, ze je to ina kultura a je to bezne, no pokial to uz zakazali, tak uz asi aj im sa to zda nehumanne. Podla mna je to nieco ako to, ze u nas cirkev zakazuje antikoncepciu, lenze to je nepredstavitelne horsie. inac rada by som vam odporucila film Desert Flower alebo knihu, ktoru napisala jedna modelka, ktora si tymto vsetkym presla. no a niektori tu rozoberali, co by spravili so zenou ktora by to nepodstupila.ja som citala, ze by ju povazovali za taku zenu, ako je u nas prostitutka. no a co chcem s tym urobit? najprv chcem, aby o tom vedelo co najviac ludi a potom neskor, ked budem moct podporit financne alebo inak boj proti zenskej obriezke.

karinka23

nepochybne je to nechutne barbarstvo ale treba sa nato pozriet aj z druhej strany. ako uz odznelo...ina kultura. proste je to sucastou ich normalneho zivota a pokial sa na dievcati nevykona, tak sa dokonca stava ze tym ze ju sukmenovci odsudzuju, nema sancu prezit vo vlastnej spolocnosti. skuste potom takej zene pod tlakom vsetkych ludi okolo nej vysvetlit, ze jej rodina je nenormalna ked obriezku presadzuje a ze by mala odist a zit trebars inde. to sa postasti niekolkym vyvolenym ktore pridu do kontaktu s "civilizaciou" a potom robia osvetu...len zial neviem ci ma vyznam robit ju medzi nami ludmi, co sme racionalne proti obriezke tak ci tak...

rew

hmm.. nechcem aby to vyznelo tak ze obriezku obhajujem.. podla mna je to barbarstvo.. hrozna predstava.. :'( ale neodzsudzovala by som tak zhurta matky/zeny ktore to robia svojim dceram.. ina krajina.. ina kultura.. ina viera.. ste niekto 100% informovany o tom ako by dopadlo neobrezane dievca v danej spolocnosti? pripadne zena ktora by to odmietla urobt?
Pred par rokmi som citala clanok o jednom dievcatku(asi 10r?), ktore zilo v trosku civilizovanejsej krajine kde vsak tento 'zvyk' bol stale beznou sucastou zivota, aspon ze to robili v lepsich podmienkach (nemocnice),a spominalo sa tam viacero 'stupnov' obzriezky. Jej matka bola lekarka a bola proti tomu aby jej dcera podstupila obriezku. Dievca sa vsak citilo menejcenne, kazdy ju odsudzoval.. nakoniec sa so zvyskom rodiny dohodli ze podstupi len nejaku 'lahsiu formu' co bolo 'len' prerezanie klitorisu..

lDenzl

Nechapem preco vzdy ludia vsade hladaju negativa v zivote. Zaplname mozog takymi informaciami a potom,ze depresia a pod.