Chcem sa opýtať niekoho, komu po chemoterapii vypadali vlasy, či mu tiež nové narástli kučeravé. Mne narástli kučeravé a chcela by som to zmeniť. Môže mi niekto napísať, či sa niekedy tie kučery vyrovnajú?
Vlasy po chemoterapii
elektromobil, ja nemam v umysle si tu na tomto fore ci na hociakom internetovom fore nieco dokazovat.Ked tu ma niekto daky problem a mam pocit, ze mu mozem poradit, tak to spravim. Stale ale tvrdim, ze je uplne nieco ine tu pisat na fore, anonymne, ked toho choreho nemas pred sebou a celkom ine je, ked sedi oproti tebe, je naozaj chory a ty si ten, co musis nieco urobit, napisat to, podpisat sa a dat tam peciatku. No a s tymi vitaminmi, bolo by fakt dobre a prijemne, keby to bolo take jednoduche,davat pri nadorovych ochoreniach ludom cielene vitaminy. No ale ono to tak v skutocnosti nefunguje. Teoria a zelanie je jedna vec, realita vsak druha. Ja sa v onkologii pohybujem prilis dlho na to, aby som verila na rychle a neskodne liecenie nadoroveho ochorenia.
www.polyoxidonium.sk
Tu ho mas priamo. Je to jednicka na trhu.
jancicka- pozri si toto
primar.sme.sk
Ilek, IDenzl - ďakujem za podporu.
lliek: Vieš o tom že niektoré vitamíny sú veľmi účinná a selektívna chemoterapia, teda že napádajú LEN rakovinové bunky, a dajú sa brať vo vyšších koncetráciách ako tvoje jedy? Vieš o tom že takto sa dá vyliečiť rakovina rýchlejšie? Vieš o tom že táto liečba je neškodná, lebo ide o potraviny? Prezraď koľko hodín počas 6 rokov štúdia medicíny si sa učila niečo o výžive ľudí v spojitosti s ich liečením?
IDenzl-dakujem, aspon niekto.
Este taka poznamocka- nehovorte pacientom, ktori sa liecia chemoterapiou a nemaju vlasy, aby vlasy neriesili. Aj ja viem, ze v tom celom, vlasy su asi nejmenej podstatne. Ale ,sme tvory spolocenske a zijeme medzi ludmi.Kazdeho z vas na ulici uputa clovek, ktory je bledy a ma vypadane vlasy. nasi pacienti nechcu ale uputavat na ulici pozornost, nechu aby ludia okolo nich boli v rozpakoch, oni si chcu zit aj pocas chemoterapie aj po nej normalne svoj zivot, chcu chodit po ulici, do prace, do skoly a z toho aspektu su tie vlasy zrazu velmi dolezite. Psychika pacienta a kvalita jeho zivota su rovnako dolezite ako cela liecba.
llek- priklanam sa k tvojmu nazoru.
janička: Vďaka za info. Krič do sveta že hormóny sú svinstvo, aby to každý vedel.
Vlasy, ktore narastu po chemoterapii tak mtrochu pripominaju vlasy malych deti, zvycajne su trochu jemnejšie a kucerave. Ak si pred tym nebol kucerava, tak ti postupne narastu take vlasy, ako si mala pred tym, tieto prve kucierky bude treba zostrihat. Niekedy sa trochu zmeni farba a nezriedka sa zlepsi kvalita. Chce to trochu casu, uvidis ake budes mat pekne vlasy.
este nieco pre slniecko XXL. Vies, to su take mudre rady do zahrady, ze imunitny system a ze barbari onkologovia ho znicili a tak. My vieme, ze nase liecby poskodzuju imunitny system. Lenze vies, k nam prichadzaju pacienti, ktorych treba liecit a ked raz podla urcitych vstupnych ukazovatelov napriklad pacientka s Ca prsnika splna kriteria na zaistovaciu liecbu, tak nemas velmi na vyber, poskodila by som ju, ak by som jej liecbu nedala. Ine je totizto radit takto anonymne cez internet a uplne nieco ine je, ked pre tebou stoji pacient ci pacientka, ma diagnozu a ty si ten ci ta, kto sa musi vyjadrit a nieco s pacientom urobit.
Liv99, ďakujem za seriózny príspevok, ostatným pre objasnenie - mala som rakovinu prsníka v počiatočnom štádiu, rakovina prsníka vzniká z nadbytku hormónu estrogénu, moment. užívam lieky na zabránenie tvorby estrg. CHT som mala len 4 cykly, cítim sa výborne, výsledky sú dobré. Ak budete užívať hormon. tabletky, kľudne sa to môže stať aj vám. Mám 55 rokov. Ďakujem za vaše názory.