zdar, mam 19 rokov, fajcim od 14-ich a uz ma to dost nici, aj ked prestat sa mi stale nedari ... v poslednom obdobi mam problem so srdcom, pri nejakej fyzickej namahe alebo pri vypatej stresovej situacii mi srdce bije rychlejsie a silnejsie nez by malo a sprevadza to vysoky tlak a proste nepriemny pocit.. uz je to pomerne casto, co mi srdce takto pracuje ... tiez neustale vypluvam hlieny, a prednedavnom som rano okrem obvyklych zelenych hlienov, vyplul spolu s nimi aj krv.. niekedy je to lepsie, niekedy horsie, ale uz mam pocit ze to uz nie je uplne dobre,, je to vazne? ci je to "normalne" u fajciarov, ktori zacnu tak skoro..
Cigarety
Tvoje problémy môžu byť spôsobené aj inými otravami. Napríklad amalgám v ústach treba odstrániť ešte pred bodom 4. aby si si neublížil. Ten bod 4. si dobre premysli a naštuduj, alebo sa s niekým poraď.
1. Ak chceš žiť, prestaň fajčiť. Po 1-2 dňoch dostaneš silné abstinenčné príznaky. Fajčenie je drogová závislosť a lieči sa ako iné drogové závislosti, abstinenciou. Po pár mesiacoch utrpenia keď budeš stále myslieť na cigarety to začne pozvoľna ustupovať a o pol roka si už nebudeš mať chuť zapáliť. Po roku ti už bude pripadať normálne nefajčiť.
2. Začni zdravo jesť a žiť. Pestrá strava, mäso, strukoviny, pečivo... vrátane čerstvého ovocia a zeleniny, dopĺňať vitamíny, aspoň C-čko pár gramov denne, ak treba občas B-komplex forte. Vitamíny jesť s polu s jedlom. Choď vonku na prechádzky do prírody, turistika, trochu sa opáľ, ale nespáľ, na slniečku. Choď si zaplávať, ak sa dá.
3. Nejdez žiadne lieky od lekárov, sú škodlivé podobne ako cigarety.
4. Máš v tele veľa kadmia z cigariet, to je ťažký, rakovinotvorný kov. Odstrániť ho môžeš chelačným agentom, to je jediný liek ktorý odporúčam. Treba v čase keď neberieš chelátor dopĺňať zinok, prípadne aj selén.
Sa divis,ze ti je blbo ak fajcis??
Kazdy to znasa inak.
Kup si champix a prestanes fajcit,to mi ver.Teda ak naozaj budes chciet.