viac krat som si vsimla ze pri menstruacii zo mna vysli take hrudky krvy ale dnes som citila ako zo mna vyslo naraz vacsie mnozstvo krvy sla som sa pozriet tobrala som to do toaletaka ale zistila som ze to bol ako keby kusok tkaniva kusok masa...
neviem co si mam mysliet :(
co to je stalo sa vam to uz dakedy ? :(
mam pravdepodobny zapal vajecnikov moze to mat suvis ???
Menstruacia-kusky masa?
klarika a ako by si si tak asi predstavovala tú výstelku maternice? :D
Nam v škole povedali len to, že odchadza z tela ta vystelka maternice so sliznicou a krvou... ale nepovedali nam presne ako to vyzera. Že môže isť zo mňa aj 2 cm velký kusok čo vyzera ako pečienka kuracia :-D.
luciaaaaaa: sprcháč by sa ti tam nemal dostať vôbec, a intim. gélom len zvonka. a celkovo výplachy pošvy nie sú nejaké super riešenie...
Baby chcem sa spýtať,môže sa dostať intímne mydlo či sprcháč aj do šušule? Jak si ju umývate? Lebo ja gélom celú a vnútro preplachujem len vodou.Ďakujem za odpovede
jeeejda tak nevedela ako sa to volá, no strašné :)))ju nezozerte za to
...a ja som si naivne myslela, že príprava dievčat na takéto "veci" je v školách dostatočná, aspon v čase keď ja som bola v tomto veku tak sa mi zdalo, že bola... ale vidím, že ani veľmi nie...
endometrium nie je "mäso", preboha... je to výstelka maternice, ktorá, ak žena nie je oplodnená je absolútne zbytočná a odchádza s menštruačnou krvou von z tela ženy... takže žiadne zrazeniny krvi ani "mäso", ale endometrium !
Jaja aj zo mna to niekedy vylezie :-) Vyzeralo to ako kusok kuracej pečienky :-) Fuj. Tiež som sa bala, čo to je či sa mi neodlupuje maternica postupne... Ale potom mi tiež na fore povedali, že je to normalne
Je jedno ako to kto nazve, myslím že každý pochopil o čo ide.
A niektorí doktori sami hovoria, že to môže byť zrazená krv...A to, že sa krv nezráža, je blbosť, samozrejme, že sa zráža, ako inak by sa nám zacelili rany? Menštruačná krv nie je asi výnimkou.. avšak ako u koho, u niekoho sa môže zrážať, u iných nie...
jaja, maternica je ORGAN. a odlucuje sa jej vystelka- teda vnutorna cast tkaniva.
a ked uz pises o mase- tak nech, ale s tym, ze "maso" je sval. a vystelka nie je sval. takze v konecnom dosledku z teba "nevypadlo" ani maso a ani maternica
ta vystelka materniceje cast maternice taze mozem povedat ze je to maternica a vystelka je tkanivo a je to maso neviem ako inak chces nazvat tuto hmotu...ale dik za pojem endometrium