Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Diskriminacia žien v platoch

Príspevok v téme: Diskriminacia žien v platoch
stela_

Je to hrozne nespravodlive, že ženy zarabaju menej ako chlapy. Ako napr u nas vo firme ja mam 500 eur v čistom a netrufam si ani na hypoteku na byt. Chlapy u nas vo firme zarabaju okolo 800-900 eur. A ak sa tam lepšie poobzeram tak pol dna iba presedia s opretými rukami. Nechápem prečo je to tak, veď oni nerodia deti, nemaju kramy, žena im navari, operie, uprace. Ak si to tam zhrniem maju celkom pohodový život.

uhlie

gima,

ty to mas trochu popletene. Minimalna mzda nema na to vobec ziadny vplyv. Ak ju vlada zvysi, tak firmy jednoducho zamestnancov poprepustaju, alebo odidu niekam inam. Urcenie minimalnej mzdy nema ziadny vyznam a sluzi len na to , aby ludia mali dobry pocit, ze sa o nich niekto stara.

Ja osobne som este nevidel zenu, ktora by dobre vyzerala a bola aj sikovna.

gima

kazdy pise len zo svojich skusenosti a k romkam by som sa nevyjadrovala,lebo ony maju velmi tvrdy korienok su odolnejie voci chorobam ako biele zeny-podla mna su zdravsi a vydrzia viac,aspon ja som si vsimla a to uz aj u deti vidno
ked sa pozries na romske dieta niektore behaju hole- bose a su zdravsie ako deti,ktore su piplane ako v bavlnke
a k porodu len tolko
keby si raz zazil porod,kde by si trpel porodnymi bolestami len tych 24hod./a to niektore trpia aj viac-zalezi ku akemu lekarovi sa dostanu/az potom by si zmenil nazor na vsetko a mozno by si tiez patril k tym zenam co sa ozyvaju a chcu vacsi plat
zober si,ze v zene sa stale nieco deje-otehotneje a zena sa v podstate meni musi zivit dva osoby,pocas tehotenstva je to zataz,samotny porod-zataz,po porode -zataz a ked este nema dobreho zivotneho partnera-dalsia zataz
a chlap?kolko sa v nom zmeni?nic
PISEM TO LEN PRETO,ABY SI VIDEL TIE ROZDIELY MEDZI NAMI,INAK MNE JE TO JEDNO,KTO KOLKO DOSTAVA,LEBO JA TO VIEM POCHOPIT,ZE KED CHLAP PRACUJE TAZSIE AJ AUTOMATICKY MUSI MAT VYSSI PLAT,AKO ZENA,ALE AJ ZENA SA DNESNEJ DOBE NADRIE A NIE JE OCENENA

gima

uhlie-mozno platy nedava vlada,ale ovlivnila ich velmi-vies preco?lebo ona urcila zivotne minimum a kazdy zamestnavatel sa drzi toho minima a viac ti neda v praci a este s toho minima pozraza poplatky,tak niekto nedostane ani minimum

a k tym vyfintenym zenam,ano mas pravdu,su take ktore len kopiruju varia kavu,ale je aj vela zien,co aj dobre vyzeraju aj su sikovne

uhlie

Ja som zase zazil zeny, ktore nevedeli robit vobec nic a boli na veducich miestach a aj take, ktore zamestnavali len kvoli vyzoru a nerobili prakticky vobec nic, alebo len nosili kavu, kopirovali nejake papiere... Zeny aj podla zakona mozu robit len jednoduchsie prace, tak maju aj nizsie platy. Tiez tomu nerozumiem. Ved hraju hokej, futbal a sporty rovnako ako muzi, tak preco by nemohli aj zametat ulice, vozit odpad, stavat domy, atd, a nemuseli by sa stazovat na nizke platy. Zena vacsinou porodi jedno dieta, maximalne dve a potom vykrikuje, ake je to tazke. pritom vidim, ze Romky maju v pohode aj 5 deti a na namahu sa nestazuju.

uhlie

V praci sa neplati ani za deti a ani za kramy. Plati sa tam za pracu. Ja zas vidim diskriminaciu v tom, ze vsade zamestnavaju iba zeny. V bankach, obchodoch, benzinkach, atd... Sak si skuste otvorit firmu a zamestnat tam nejaku buchtu, ktora sa bude len fintit, praca ziadna a stazovat sa na plat kvoli kramom a detom.Nechapme, ze co maju platy spolocne s volbami. Platy vam dava zamestnavatel a nie vlada.

gima

a k tym platom,podla mna sa davaju niekde spravodlivo a niekde podla znamosti-zalezi na akeho zamestnavatela clovek narazi

gima

denz- ja som zo sefom bola za dobre a nemala som vyssi plat ako ine,i ked si to poniektore mysleli,ze mam viac ako oni a nie len to si mysleli:)
ale je pravda,ze sa uplne inak pracuje zene,ktora dobre vyzera a tak

dobra vila

cajik, na akom plagate to bolo? Ja som sa s tym este nestretla, tak ma oboznam :DD.

Denz, oooch, nevolis? Tak sa potom nemozes ani stazovat :D.

GiovanniX

nemyslim si ze maju mensie platy,aspon ja som sa s tym nestretol,stela_ vies zavisi to aj od toho ze kde pracujes a ti kolegovia na akom poste robia a ako dlho.Kazdym rokom sa zvysuje o daco mzda takze nemozes mat tolko co oni ak si novacik vo firme,alebo ak su vo vyssej pozicií ako si ty tak sa tiez necuduj.

lDenzl

ja ale neviem co je mensie zlo:)
Mne to pride vsetko rovnake:)))
Tak radsej nepokusam a pocas volieb sedim doma aby som to nepoondil:))