Dnes som si kupila notebook Asus a keď som ho zapla, nainštalovala... tak ak je zapnuty nahlas huči, šumi, alebo ako to nazvať. Myslela som že notebooky su všetky potichu, nenapadlo na v predajni sa na toto opýtať, da sa to nejako stlmiť? Alebo to prestane? Brat ma Hp a ak s nim robi ani eviem, že ho ma zapnuty je uplne potichu. prisim poradte či sa to da odhlučniť, ide to zo zadu z otvoru kde je vetranie
Huči mi novy notebook, prosim poradte
mate- aj priatelka sa chveje ak na nu jemne prilozis prsty:)
Je to normalne:)
mám jemné šušťanie od ventilátora,slabé,keď naň položím jemne prsty,cítim jemné chvenie.Mám MSI.
Už som sa to asi pýtala :-) ale ešte raz by som chcela vedieť, či je aj vaš notebook počuť ak ho mate zapnutý. Či je tak trošku počuť asi ten ventilator. Take jemne šuštanie alebo ako to nazvať. Alebo ho mate uplne ale uplne ticho? A v pripade ak ten vaš nie je vôbec počuť, poviete mi aku mate značku? Ďakujem.
V tejto diskusii tiez niekto pisal ze mu to huci:
Tak snad to nebude nic zavazne :)
Ale ak by to neprestavalo, tak kludne zober aspon sa opytat na predajnu :)
Ved na to tam su :D smiat sa nebudu ;)
Lost mam značku ASUS K50AD, je to môj prvý notebook tak preto neviem či je to hučanie po vloženi DVD normalne alebo nie. Ako som tu už písala, že mi hučal pri zapnuti alebo ak som na nom napr písala, tak to už nerobi, iba tak jemne je ho počuť skoro vobec iba ak vložim to DVD tak chvilkami sa vo vnutry tak silno roztoči neviem či ventilator alebo DVD a pritom je hlučný. Ale nerobi to vkuse iba chvilkami. ak je to normalne tak ho nepôjdem vymeniť asi by ma vysmiali, lebo sa tomu nerozumiem :-))
ak vložíš CD DVD,ozve sa hučanie, pretože mechanika začne pracovať mechanika.Zo zadu ti ide studený vzduch len zo začiatku,než sa nb.zahreje, potom stále len teplý vzduch,pred tie prieduchy nič nedávaj a nepoužívaj ho v posteli položený na paplón pre dobrú cirkuláciu vzduchu.
Mozno ti ten film priliz papa CPU, tj. priliz zatazuje procesor, ten sa zohrieva, a aby sa neznicil, tak nariadi chladicu nech sa rychlejsie roztoci, tj. lepsie ho ochladi, ale to vyvola prave tento hluk...
Mne toto robilo na Toshibe, procesor bol "silny", a tak preto to robilo asi..
Na lenovo je to velmi tiche :)
Aky mas notebook? (znacka/typ)
Ak by to bolo tym ze je procesor priliz zatazeny.. existuje take riesenie ako napr: kupit si externy chladic, to je taka "podlozka" s ventilatormi, ale ta tiez ma istu hladinu hluku...
Mozes to ale este tak otestovat, ze pojdes s notebookom do velmi velmi chladneho prostredia, a ci tam bue hucat :) ak nie, tak je to takmer urcite tym ze sa priehrieva (bohuzial u notebookov je to normalne).
Otestovat sa to este da napriklad programom ktory ti maximalne zatazi procesor, a ked prave vtedy zacne hucat, tak je to prehrievanim, plus ak nechas ten program zatazovat takych 12 hodin aspon a notebook ti nezhori/neresetuje sa, tak ho mas uplne v poriadku, tj. "funkcny" - jedine ze by bol chladic nejak poskodeny (nalomeny?), ak do dava extremny hluk, ale to je asi velmi nepravdepodobne... ale to asi zalezi konkretne od typu notebooku :)
Aj vam ak date do notebooku DVD film zo začiatku chvilku huči ventilator? Potom asi po 2min od spustenia filmu prestane hučať a potom už len občas počas filmu sa asi na 1 min. rozhuči probližne každých 10 min (+-)... Je to normalne? Alebo ho mamisť vymeniť?