za den vypijem aj styri litre caju,vkuse ked som doma lejem do seba caj,cierny,zeleny,vselijaky,a chodim kazdu polhodinu na zachod pomaly...je to skodlive,tak vela pit ??
pitie
ze?:D odpadnem a potom kukam co to mam v ruke? aha voda:DD
ja si tiez vsade taham pitie...uz som si tak zvykla :) ale aj tak zabudam pit :)
prave to neznasam ked musim nutene pit..vzdy zabudnem vodu doma alebo tak a spomeniem si az vonku a tym ze necitim kedy odpadne narobim pekne trapasy:D ale fakt je lepsie mat stale v poruke vodu asi by sme si mali zvyknut stale nosit...lebo ja ked si nevezmem kabelu tak do ruky sa mi nechce:)
to vazne? davaj si pozor , ja sa tiez musim nutit pit
aha:) mno mna praveze nic nikdy neboli len zrazu odpadnem:) ale to len v lete takze ok:) inac ale v tychto horucich letach fakt odpadavaju uz ludia na kazdom kroku ked idem po vonku...
no, proste si oslabis organizmus. neboj ked doplnis zasoby tak budes zas ok. treba si na to davat pozor, hlavne v lete nezabudat pit, a starsi ludia, ti nemaju ani pocit smadu takze casto maju prave kvoli tomuto problemy.
ja tiez sem tam zabudam pit a citim sa slabo, rozboli ma hlava - proste nemozem normalne fungovat ako by som mala
mno a to ze ked zamdlem, tak to vlastne tym ze nepijem to nejak ide do mozdu ci ako? ma to zacina zaujimat:))
Nebezpečná dehydratácia je už pri strate 4% svojej telesnej hmotnosti, kedy vás už začína bolieť hlava a každá činnosť si vyžaduje zvýšené úsilie. Ak stratíte 6% svojej telesnej hmotnosti vo forme úbytku telesných tekutín, dostávate závrate, pri 9% už nevládzete pokračovať v presune.
Dehydrovaný človek rýchlo stráca silu, svaly môžu postihnúť kŕče.
Odvodnenie organizmu alebo dehydr(at)ácia organizmu alebo exsikóza je proces alebo stav zníženia množstva vody v organizme. Môže sa tak stať jej nedostatočným prívodom alebo vysokými stratami (potenie, zvracanie, hnačka). Následkom je porušenie vnútornej rovnováhy organizmu, ktoré môže viesť až k smrti.
viem jajka ze budem dehydrovana:) ja len chcem co sa moze presne stat z tej dehydratacie, ci to poskodi nejake organy atd...
lebo čaj nie je voda. je rozdiel vypit styri litre caju a tri litre vody
zuzic ked nebudes pit budes dehydrovana, to ma mnozstvo negativnych dopadov na zdravie a fungovanie organizmu