Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Boľavé kolená, modriny z ničoho nič a tŕpnutie nôh

Príspevok v téme: Boľavé kolená, modriny z ničoho nič a tŕpnutie nôh
MStehlik

Dobrý deň, nie ja ale moja sestra má zdravotné problémy a bohužiaľ ani naši doktori jej nevedia adekvátne pomôcť (mesto v strednom slovensku), ide o to, že ju dosť často bolia kolená, niekedy sa jej tvoria dokonca aj modriny a ako vraví, často jej aj tŕpnu nohy. Má priemernú postavu, takže to nebude nadváhou alebo niečim podobným. Často cvičí (bohužiaľ potom ju bolia nohy), opisuje svoju bolesť tak ako keby mala "v nohaviciach" v kolene ihlu a keď kráča tak ju to pichne. Neviete nám pomôcť? Alebo aspoň čo by to mohlo byť? Bojíme sa aby to nebolo niečo vážne a doktori nám nevedia pomôcť.

MarcelStehlik

Modriny jej už zmizli, ale tak má ich ako som spomínal tak pol centimetra veľké a sú pod jabĺčkom, čo sa týka zafarbenia a iných vlastností vypadajú ako normálna modrina. A čo mi ešte spomínala keď sa na tom mieste dotkne tak ju to bolí a pri tej chôdzi ju to pichne ako keby mala ihlu v nohaviciach (nejak tak mi to vysvetlila) ... boli sme u ortopéda ale ten ju ani nepozrel, že nech ide na kožné a alergiologičke ...

človek

Ja by som to tak ružovo nevidel. treba zistiť príčinu. To čo popisujete nie je normálne, a môže, ale aj nemusí, to by ťo niečo vážnejšie. Dajte viac informácií, fotka tých modrín by sa zišla.

MStehlik

Ďakujem Karina, počul som už rôzne katastrofické scenáre, dúfam, že máš pravdu a je to len "toto", mimochodom, tvoj stav sa už zlepšil? Otec má problémy s kĺbami tak jej dal takú jednu mastičku tak vraj jej to pomáha ... len ešte jedna vec ma trápi, prečo sa jej niekedy potom tvoria modriny (tak 0,5*0,5cm veľké) ...

Karina

Jasne, a este dalsia vec... Bolesti v klboch moze sposobovat aj bakteria Yersinia, da sa to vysetrit z krvi... Ja som bola v piatok, tak cakam na vysledok - prijima sa to zo suroveho masa, niektorych mliecnych vyrobkov a jeden z prejavov je aj bolest v klboch a koncatinach, trpnutie...

Karina

MStehlik - ja som pocitovala (a stale pocitujem) rovnaku bolest. Prehnala som to niekedy zaciatkom roka s aerobicom a podarilo sa mi natiahnut si slachu v lavom kolene. Nasledne mi rontgenista nasiel v snimke problem s kolennou chrupkou a uzavrel to ako predstadium artrozy... Prejavovalo sa to podobne ako u tvojej sestry akokeby nahlym pichnutim pri chodzi ale aj pri lezani, ked som nohu trosku vykrivila... Prestala som teraz na dlhsi cas s cvicenim, tak uvidim, co to spravi... Kazdopadne ja uzivam este ako doplnok vyzivy pripravok MOBILIN - je to taky prasok rozpustny vo vode, mala by to byt cista zelatina cize priama vyziva pre klby v tele... A rovnako by som jej radila dat si s cvicenim minimalne mesiac - dva pauzu...