prosim Vas co hrozi zene, ked pouziva tampony aj cez noc? Viem ze to nieje spravne, ale mojej sestre to nedokazem viac vysvetlit aby to nerobila prosim poradte :)
tampony aj na noc
mirka, mala si v živote jednu vložku? a to do čoho si menštruovala keď ešte neboli všelijaké kalíšteky a podobné hovadiny?
Ja tiez nosim v noci tampony, pretoze sa mi niekedy stava, ze s vlozkou preteciem. Navyse s vlozkou si nemozem pohodlne lahnut a zle sa mi spi, s tamponom je to ovela lepsie.
Ale tampon si davam tesne pred spanim a hned po prebudeni si ho idem vybrat, niekedy si ho idem dokonca uprostred noci vymenit. Ja si myslim, ze je to ok.
nosim tampony od 12tich a moja sestra takisto. Stale, aj na noc. Nikdy sa mi nestalo, zeby tampon vo mne zhnil (hehe, to som sa pobavila - to ho tam musis mat min. tyzden, aby zhnil, heheeee). Kedze v zaciatkoch mam silnu menstruaciu, tak na noc pouzivam sucastne tampon aj vlozku. Ked je tampon uplne napity, tak totiz pretekava, nie je to zatka. Nemala som kvoli tamponom ani viac mykoz ako rovesnicky, ani ziadne ine choroby. Myslim, ze je osobna vec kazdej zeny, co pouziva a co jej kedy vyhovuje.
Ja nosim tampony nonstop od 14tich rokov, najprv mini a teraz uz aj tie najvacsie super.
Osobne si neviem predstavit vlozku. Gynekologicky som sa na to pytala, a nemala ziadne vyhrady voci tamponom. je to kazdeho volba. Ani mat tampon celu noc nie je podla mna skodlive. Rozklad krvi nastava za podstatne dlhsiu dobu ako 8-10 hodin a hlavne bez pristupu vzduchu. Takze je to ok. A tie myty,ze tampon je ako zatka a zabranuje odtoku krvi su hovadina. Tampony su z lisovanej tkaniny, ktora je priepustna, cize ked mate dlho tampon a mal by posobit ako zatka tak by ste nemali pretiect, co je blbost a kazda co nosi tampony vie, ze aj tak pretecieme. Cize ja v tom vidim len pozitiva. Syndrom toxickeho šoku, moze dostat hocikto a nemusi ani pouzivat tampony. Je ale pravda, ze u žien co ich pouzivaju sa vyskytlo mierne riziko STŠ aby som bola presna.
su neprakticke a otravne... suhlasim.
mirka ja nepisem ze tampon je zdravy..to som nikdy nepovedala....mne vlozky proste vadia, z niektorych som sa uz aj vyhadzala, citim sa s nimi neprijemne a v noci s vlozkou vzdy preteciem..
Aluska, tampony nie su nič zdrave.. maju v sebe kopu chemikalii, tým su nebezpečne.. ale to iste obsahuju aj vložky! Takže tie baby čo sa ohaňaju, že mam vložku lebo je to zdravšie... je to blud! Je to tak isto nezdrave, akurat že tampon je ovela pohodlnejši, s tým s tebou suhlasim. Ja tiež vložky neznašam a mala som jednu raz v živote a mala som dosť.
Zdravšou alternativou je kalištek alebo biotampony.. no ale neskušala som to, tak neviem.
bibba a co je na tom....mne v noci soro vzdy vlozka pretecie a to si davam tie velke a kvalitne..tak co mam robit?nemam si dat nic???
inak citala som jeden dokument, tusim na internete...od nejakej odbornicky...ze nie je dokazane ziadnou studiou, ze priamo tampony sposobuju syndrom toxickeho soku..ako syndrom tox. soku existuje, ale ze ho mozu mat aj chlapi a novorodenci, a sposobuje ho nejaky stafylokok...
aj ja pouzivam na noc....syndrom toxickeho soku ma asi jedna zo 100 000 zien....a vacsinou zo zaciatku pouzivania tamponov...