Moja 12 ročná dcérka po prekonaní momonukleózy v 10/2006 bola prepustená z inf.odd.s uspokojívymi výsledkami. Začiatkom decembra sa jej objavili hrčky a červené škvrny na oboch predkoleniach.Strávila 2 týždne v nemocnici, kde jej urobili vyšetrenia a potvrdili dg. Erythema nodosum.Výsledky boli uspokojivé a po nasadení liečby Prednisonom(brala ho cca 7 dní)ju prepustili domov na Vianoce.Zdalo sa, že všetko je OK, po zimných prázdninach nastúpila do školy.Ale po týždni sa jej opäť vyskytli tie isté príznaky a opäť ju začali liečiť a vyšetrovať.Tentokrát bola v domácom liečení, ale dávky Prednisonu jej zvýšili.Nohy sme samozrejme natierali aj určeným pudrovým krémom. Škvrny jej zmyzli. Výsledky sú opäť uspokojivé, lieky berie už minimálnu dávku.... Týždeň bola v škole, je víkend a na nohách sa jej opäť vysievajú hrče a škvrny.
Ja už neviem, čo máme robiť. POTREBUJEM PORADIŤ!!! Prečo sa jej to stále vracia!
Máte niekto skúsenosti a podobné problémy. Poprosím Vás ak budete ochotný , napíšte mi na môj e-mail: ludka.meli@centrum.sk
Som Vám vopred vďačná za každú radu.
Erythema nodosum
Obratte sa s problemom hrčiek na nohach na reumatologa.