AHOJTE BABY , chcem sa spytat ... Chystam sa po prvy krat ku gynekologovi mam 19 rokov. No nemala som este sex a potrebujem si oddialit menstruaciu , caka ma jeden velmi dolezity den kedy ju mat proste nesmiem . Zaujima ma preto ako to chodi u gyn . ked som este sex nemala... Iba potrebujem daku tabletku alebo nieco na to posunutie.
Navsteva gynekologa ked..
karina a aj ta nejak vysetroval ?? inak dakujem za drzanie palcov ;) budem to strasne potrebovat ...
Barbora - tie tabletky sa tusim volaju Norathisteron, pouzila som ich pred asi 3 rokmi ked som isla na dovolenku :) tiez som este predtym nebola na gynekologii a ani som nemala sex a prebehlo to vsetko uplne v poriadku, cyklus som mala potom rovnaky, ako pred uzitim... Neboj sa nic :) pridavam sa a drzim palce.
hm dakujem krasne ! :) a inak ako to prebiehalo ked si bola u nho ty ? ake vysetrenie? bral ti aj krv alebo tak ?? A to ti normalne tabletka posunula menzes?? dik za odpoved :)
ste asi dost nechapave vsetky, ja ta uplne chapem dievca - aj ja by som si v tvojej situacii oddialila menzes. nie kazda zena ma bezproblemovy menzes a navyse ked ma plavat v bazene, tak jasne ze je manstruacia je maximalne obtazujuca.
chod ku gynekologovi, nicoho sa neboj, da ti tabletky. ja som si tak kramy nie raz posuvala, s cyklom som v zivote problemy nemala, nepocuvaj kecy typu "uz sa ti to nikdy neda do poriadku", ved to je smiesne :)
drzim palce. nech sa ti splni tvoj sen :)
moja kamarátka si nechala oddialiť menzes kvôli dovolenke, tiež bola u gynekologa po prvýkrát a bola panna a nevyšetril ju, predpísal jej nejaké tabletky, ktoré jej rozhádzali cyklus na pol roka, mala problémy z menštruáciou a taktiež počas dovolenky jej bolo zle a dokonca aj menštruáciu dostala, síce slabú ale predsa a pritom presne dodržiavala návod a tiež povedala že už nikdy viac
no ja som si bola ista, ze si tiez dam oddialit menstruciu pretoze mi vychadza na maturity.a problem je v tom, ze ja nemam, ze len bolesti, ze si dam tabletku a je pokoj, ale mam zavraty, triasku,raz mi je zima neskutocna a potom horuco, nevolnost, zvracanie, pocit, ze nic nevladzem,nizky tlak a sem tam odpadnem. v mojom pripade nevychadzam z domu vobec, ned sa neviem ani postavit na nohy...a nedostavit sa na maturitu... to uz je iny problem, fakt to oddialenie uplne rozhadze cyklus?
kvoli jednemu dnu, dokonca ani kvoli dovolenke pri mori by som menstruaciu neoddalovala... a ja vlastne asi ani kvoli nicomu. na kazdu dovolenku mi vysla menstruaciu tusim odkedy ju mam a napriek tomu, ze som dlhodobo brala hak, nikdy ma ani len nenapadlo umelo si posuvat cyklus atd. nikdy nevies ako telo zareaguje..
co sa tyka prijimaciek a plavania,... na strednej sme mali plavanie 2 krat do tyzdna, a neviem o tom, ze by to co i len raz niekomu znemoznilo plavanie... na prijimackach budes plavat na limity, cize nie pol dna v bazene. a na toaletu mozes odbehnut hocikedy. skor by som sa zameerala na zmiernenie menstruacnych priznakov, ako na oddialenie samotneho krvacania. preto ze sa ti kludne moze stat, ze priznaky ti ostatu aj po injekcii alebo v ramci posunutia, iba nebudes krvacat.. a ked ti ma byt zle, tak myslim si, ze ci mas alebo nemas tampon tvoj vykon neohrozi...
a ked pojdes k dokymu, vysetri ta cez konecnik.. len tak hops sups ti nic nepredpise.. teda pokial je to normalny doky a nie nejaky fuser...
kvoli jednemu dnu, dokonca ani kvoli dovolenke pri mori by som menstruaciu neoddalovala... a ja vlastne asi ani kvoli nicomu. na kazdu dovolenku mi vysla menstruaciu tusim odkedy ju mam a napriek tomu, ze som dlhodobo brala hak, nikdy ma ani len nenapadlo umelo si posuvat cyklus atd. nikdy nevies ako telo zareaguje..
co sa tyka prijimaciek a plavania,... na strednej sme mali plavanie 2 krat do tyzdna, a neviem o tom, ze by to co i len raz niekomu znemoznilo plavanie... na prijimackach budes plavat na limity, cize nie pol dna v bazene. a na toaletu mozes odbehnut hocikedy. skor by som sa zameerala na zmiernenie menstruacnych priznakov, ako na oddialenie samotneho krvacania. preto ze sa ti kludne moze stat, ze priznaky ti ostatu aj po injekcii alebo v ramci posunutia, iba nebudes krvacat.. a ked ti ma byt zle, tak myslim si, ze ci mas alebo nemas tampon tvoj vykon neohrozi...
a ked pojdes k dokymu, vysetri ta cez konecnik.. len tak hops sups ti nic nepredpise.. teda pokial je to normalny doky a nie nejaky fuser...
Na tvojom mieste si to trošku ešte rozmysli. Moja kamarátka (gynekologička), si sama posunula menzes, lebo išla na dovolenku k moru. Celý čas jej bolo zle a vraj to už nikdy nespraví. Možno si tým vyriešiš to, že nebudeš mať menzes, ale čo ak ti bude zle a nepodáš taký výkon... Ak máš plávanie, asi budete plávať na čas, tak aj tých 15 minút by si mala vudržať s tampónom, nie. Ale na druhej trane to športovci bežne robia. Tak ak to chceš, tak k lekárovi chod už teraz,...musí ti to načasovať, a inak objednávacie termíny u lekára sú asi 2 mesiace....aspoň pokým to nie je vážne..