ahojte mam v poslednej dobe bolest v lavom bedrovom klbe, kvoli tomu nemozem spavat na lavej strane, neviete mi poradit co by mi pomohlo to odstranit?
Bolest v bedrovom klbe
ahojte mna by velmi zaujimalo ci ti natalka ta annegadina rada pomohla.ja mam totiz podobne problemy tak by som to chcela vyskusat
annegarde :) dakuujem za radu :) vyskusam to
Pozeram,ze aj klarka ma podobny problem.Predpokladam,ze ste ste este mlade na taketo bolesti,preto Vam este poradim jeden cvik:uchopte sa pevne napr.stola pravou rukou,a vahu tela preneste na pravy bok.Lavou nohou urobte aspon 10 vykopov a zakopov so vzpriamenou nohou.Nie poplasene.s velkym citom vystri nohu a urob vykop-do vysky aky sovypnutou nohou dokazes.tak isto hned do zadu,silno vystretou nohou vykopni,ako najdalej dokazes.takto sa hompalaj jednou nohou aspon 10 krat.potom vystiedaj nohy a rob to iste znovu.Dobre je ,ked je kto asistovat,najlepsie odbornik;Pri hompalani lavej nohy nech pritlaci na jamku v medzi stavcami prstom na pravej starane postupne po pol chrbta.potom opacne pridrzi prst na lavej strane pri hompalani pravej nohy.postupne od pasa do polovice chrbta.Pri bolesti vysie sa hompala rukami. Jemne,s citom,si neublizite,len pomozete. Je to lahke,kto to vie,ale zvladnete aj sami
Natalka,doplnam,lebo clanok je limitovany na slova.Nech Ti otec,alebo mama masiruju krize -dricnu cast,kruzivymi pohybmi medzi stavcami-jamky! jemne,ale pevne-s citom,Potom nech ti urobia cemere.To je tvoju kozu uchopia cez chrbticu cez platenko-utierku....do dvoch prst z jednej strany a 2 z druhej-palec a ukazovak a potiahnu,fest-ale s citom.Ked budu citit lupnutie,nech sa nezlaknu.nech tak urobia 3 krat po centymetru vyssie,3 krat nerv sa uvolni.Cvic v lahu na chrbat nohou lavou,striedavo pravou,kruzivymi pohybmi v klbe.To je;pritiahni si lave koleno k sebe-v lahu-a pomalu prechadaj pohybmi na pravu a lavu stranu na doraz potom celou vahou celej nohy toc a prenasaj vahu kruzivymi pohybmi do lava a do prava.Takto sa napravi aj davny posun-kratsia noha,Ja som v zahranici tak nemozem osobne.Daj si obklad,ktory vytaha zapal a to nastruhaj koren chrenu deco vodky a jeden surovy zemiak.urob placku do gazi alebo utierky,priloz na bolavy klb cez noc,Nakremuj telo.Bude to palit ale sda sa vydzat.je to jednorazovka,vytiahne zapal v klbe! Prajem ti zdravicko!
Natalka, pokusim sa Ti pomoct na dialku: pocuvni ma prosim,povedz svojmu otcovi,aby Ti pomohol,to,co Ti ja teraz poviem-postup;Lahni si na chrbat,Tvoj otec nech sa postavi vedla Teba klavemu boku boku-bosou nohou,nech Ti pridzi-fixuje chrbat,Nie naslapntnut silou,iba jemne pridrzat cez pas-driek cez chrbticu,cize priamo chrbtici sa ani nedotkne,lebo je pod priehlavkom.Uchopy Tvoju pravu ruku v zapesti do svojej a druhou rukou uchopy Tvoju lavu nohu v clenku.takto-krizom-nech dvyha ruku aj nohu do vysky,vlastne ta vypne v krizoch! potom opacne.Pejde k pravemu boku...to iste nech striedavo urobi 2 krat za sebou.Preto tvoj otec,lebo ma silu aj k tebe cit-neublizi Ti.
a nie je to zaseknuty nerv ? aj taka moznost existuje:) ak ta to boli,pri prenose vahy na tu nohu moze to byt to.treba sa postavit na schod a skusit sa tou nohou postavit a ked bude bolest vzadu v sedacej casti tak to moze byt nerv...
Šetri si obličky, nezaťažuj pečeň, správny pitný režim a teplé topánky.
hmm... ja uz som tiez nad tym rozmyslala, ale moja lekarka to vylucila, vraj vysetrenia hovoria jasne, nic tam nemam, ale to, ze ma to boli a stale sa to zhorsuje, to je zas fakt, ktory viem ja. moj dedko mal koxatrozu (vysychanie klbov-maziva), aj to som jej hovorila, ze mame take veci v rodine, ale nic. velmi ma to boli aj po plavani a to by mal byt pohyb vhodny na klby... niekedy naozaj neviem, kam sa mam este obratit, aby mi niekto pomohol.:(