bezradna mama

Príspevok v téme: bezradna mama
stela12345

Prosim Vas o radu.Moja 18 rocna dcera mi vcera oznamila ze je tehotna s chlapcom chodi skoro rok viete si predstavit co sa vo mne odohralo.On ma tiez 18 rokov obydvaja este studuju dcera ma pred sebou este dva roky potom chcela ist este na vysku ak by ju zobrali a teraz toto.Na internete si pozera videa o interupcii a vidim ze sama nevie co robit a ja co som v zivote bola proti potratom som jej vravela nech ide lebo si dokazi zivot ja im pomoct neviem tiez mam dve operacie pred sebou.Bojim sa ze nebude raz moct mat babetko a mne to bude vycitat.Ale je velmi mlada zivot ma pred sebou viem ze to dieta za nic nemoze ale vidim ze sa rozhodla pre potrat lebo cakala ze chlapec bude inac reagovat a on s potratom hned suhlasil tak si myslim ze sa v nom sklamala lebo mi vravela ze keby on zabojoval neda si prec starsne mi je nanic milujem deti a teraz takto jej radim citim sa blbo

katalinka

stela nechaj dcéru nech sa rozhodne sama, aj keď si jej matka, niektoré veci o svojom živote musí sama rozhodnúť...

keksa

18 rokov nie je taky nizky vek, zas na druhej strane ked sa na nu chlapec vykasle, z coho budu zit, ked aj vy mate zdravotne problemy :( tazko radit, ale mam taky pocit, ze dcera asi na tu interupciu pojde, skoda, ze sa k sexualnemu zivotu nestavali zodpovedne, mohli sa na tehotenstvo tesit o par rokov, ale tak teraz uz skoda o tom hovorit, ak si myslite, ze by ste to nejako spolu potiahli nech si ho radsej necha

lDenzl

To je problem odlozit skolu a potom dostudovat??????
Poznam osobne par dievcat co otehotneli a skolu si o par rokov dokoncuju.
Ale je to vasa osobna vec.

lleilla

stela,tvoja dcera stoji pred tazkym zivotnym rozhodnutim...ale nikdy nebude sama,ma teba...dieta je dar,a ja verim,ze 100 krat sa jej vrati v tom malom stvoreni vsetko,co si bude musiet koli nemu odopriet,ak si ho rozhodne nechat.Bud jej oporou,ale rozhodnut sa musi sama.Vela stastia k najspravnejsiemu rozhodnutiu,drzte sa

stela12345

Dakujem vsetkym za odpoved viem strasne je to tazke rozhodnutie ja som v zivote nebola na potrate vychovala som 2 deti ovdovela som ako 32 rocna ona sa v nom sklamala lebo jej vypisuje ze jeho mama vravela ze v ich rodine z otcovej strany sa rodili chybne deti a tak tak sama vidi ze bocia od vsetkeho je sklamana z neho je to velmi zlate dievca nezasluzi si aby trpela aspon ze takto sa viem o tom s niekym podyskutovat lebo nechcem o tom nikomu hovorit sme nestastne obydve lebo lubime deti

mia134

Je to tazka situacia, hlavne ak vase presvedcenie je v prospech dietata a proti potratom. No musite zvazit pre a proti, ak by to dieta malo trpiet nestabilnou situaciou v rodine a podla toho co pisete tak pravdepodobne coskoro aj bez otca- 18 rocny chlapec sa s takymto niecim tazko vyrovna a zotrva pri partnerke- tak naozaj netreba prilis dlho zvazovat. Cim dlhsie to odkladate, tym bude zakrok invazivnejsi a pravdepodobnost neplodnosti alebo rizikoveho tehotenstva v buducnosti vyssia. Nepisete v kolkom je tyzdni, ale verte mi, ked uz sa to ma stat,tak cim skor tym lepsie pre dceru aj jej buduce deti.

severiane

ved ma teba, ty bud jej oporou. ja s potratmi nesuhlasim, ale je to kazdeho slobodna vola. treba byt pri nej nech sa rozhodne akokolvek. hlavne jej nehovorit co ma robit, lebo bude citit mozny natlak. drzim paste :)