Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

kolonoskopia-endoskopia

joni_

no kazde ma nieco, do zaludka to neboli akurat je to neprijemne, ked idu cez krk, a zas druhym koncom to trochu boli, teda nie ta samotna hadicka ale to, ze nafukuju crevo vzduchom, to citis ako ked mas vetry, inak nic strasne

delphia

ovela viac by som sa bala rizik narkozy nez samotneho vysetrenia.
mna kolonoskopia tiez caka, ale v kazdom pripade chcem byt pri vedomi.

Barbieee

ahojte, ja idem stvrtok na endo az do tenkeho creva a na dalsi utorok na kolono... nastastie v celkovej ale strasne sa bojim oboch vysetreni... a hlavne vysledkov... je endoskopia horsia ako ked idu len do zaludku???
dakujem barbie

ulricha

No peto tak ked to ide dole vodou,musis sam uznat ze to bude pre teba asi dolezite vysetrenie a treba sa ti dohodnut co najskor.Ak mas taky akutny stav tak na nic necakaj,ide o teba,tvoje zdravie a nemas co odkladat. Ja som objednana az na jul,nepocitujem ziadne tazkosti,ako vravim,tlaci ma do toho dr,lebo mi telo nevstrebava to co potrebujem.Bola som na gastroskopii tam je vsetko ok,tak ona tipuje ze problem bude v creve.A nemysli si ze sa budem vzpierat a priecit a odmietat to vysetrenie.Ked je to potrebne tak ho absolvujem (sice neviem ako to zvladnem) aj napriek panike ktoru z neho mam.
Suseda mala ist pred par dnami a odriekla to telefonicky s tym ze sa nemoze dostavit koli chorobe.Pravda je taka,ze sa velmi boji a ma z toho fobiu,tak to riesila takto.To by som ja zasa do takeho extremu nesla.Ty tiez urcite necakaj,neboj prezijes to a uvidis aky budes na seba pysny a spokojny ked budu dobre vysledky.Ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa navari a mozno tvoje problemy s crevom ani nesuvisia.Tak sup sa do toho,budem ti drzat palce,daj vediet ako si na tom.

(no ja viem teraz som hrdinka co? ale v juli taka odvazna fakt nebudem)

ulricha

Hm mne test na skryte krvacanie dala dr.a bol negativny,ale v gastroambulancii ma aj tak dr. nahovara na kolonoskopiu.
Vraj mi asi crevo nieje schopne vstrebavat urcite dolezite veci :-(