Ahojte len pre zaujímavosť by som chcela radu kto más skúsenosti s protikvasinkovou diétou.
Ja som sa k nej odhodlala a zatial vediem úspešne tretí deň, akurát že necítim žiadnu zmenu - rovnaké svrbenie a štípanie pošvy a analneho otvoru:( Rozhodla som sa pre túto diétu po mojich každodenných trápeniach ktoré trvajú cez dva roky a málo kto by veril že za tie dva roky som nemala hádam ani jeden den bez kvasiniek. :(
Spolu s touto diétou som si nasadila probiotika SUPER DOPHILUS - jedna tabletka denne.
Stravujem sa teraz myslím dobre dva jogurty denne, veľa zeleniny, 100 % celozrnný chlebík zo šunkou a syrom, Kuracie mäsko, zemiaky ... žiadne sladkosti ani ovocné čaje, či sušienky.
Protikvasinková diéta komu pomohla?
No neviem, ak obsahuje modifikovany skrob, malo by to tam byt napisane. Vseliake omacky, a polotovary to zvyknu mat uvedene, myslis, ze na jogurtoch by to mohli zamlcat?
Inak s mliecnymi vyrobkami osobne nemam dobru skusenost co sa tyka kvasiniek. Podla mna sice obsahuju probiotika, otazne je, kolko to z nich prezije do traviaceho traktu, ale kysla kapusta zabera ovela ovela lepsie. Mne sa biely povlak na jazyku vzdy zhorsil, len co som zaradil kefir, a to je domaci, cize ziadne patoky z tovarni. Zato kysla kapusta fungovala uzasne, biely povlak sa kazdym dnom stracal.
RNG, co hovoris na tych, co hovoria, ze si kandidu vyliecili na beztukovej vysokosacharidovej strave. Napriklad zastanci Grahamovho stravovania. Dolezite je jest malo tukov.
Takisto, ako urcite vies, kandida nieje len problem criev. Ta kvasinka ma invazivne postupy, ako sa dostat cez sliznicu creva do celeho tela, a prezivat v organoch, krvi. A pokial nejes dost sacharidov, telo si ich musi aj tak vyrabat, a ten proces zivy kandidu ovela viac, ako napriklad fruktoza, ktora sa zadrziava v peceni. Telo funguje na sacharidoch nezavisle na tom, ci jes sacharidy, alebo bielkoviny a tuky, len v tom druhom pripade to ma ovela tazsie.
nie som ziadny odbornik, ale pokial viem, jogurty vam pri kvasinkovych infekciach nepomozu. Maju sice napisane na obale, ze obsahuju zivu mikrofloru, ale je to prd platne, ked sa ta ziva mikroflora rozpusti hned v zaludku. Navyse, kazdy jogurt, ktory obsahuje modifikovany skrob (ak si dobre pamatam, je to E 1442), tak vam to skor uskodi, ako pomoze. Pri kvasinkach pite acidka, bifidus napoje, vraj je dobry tvaroh, bryndza...
Akakolvek zelenina sa moze jest, surova ci varena. Mrkva sa nemusi vylucit, len obmedzit , tak isto repa a cvikla.
A strukovin pomenej, kedze obsahuju skroby.
Ale fazula napr obsahuje aj latku, phaseoline, ktora zabranuje traveniu skrobov, takze trochu z nej mozes zjest aj pri prisnej "bezsachridovej" diete
Kava so steviou je ok, az na to, ze to nie je celkom nahrada cukru, najma v kave to ma trochu nahorkastu pachut.
Rng, môže sa pri protiplesňovej diéte jesť aj zelenina tepelne upravená- dusená? napr na rastlinnom masle? A zeleninovy bujón, z ktorého si uvarim polievku so zeleninou, môže sa ? A čo káva so sušeným sojovým mliekom a namiesto cukru Stevia, môže sa? zo zeleniny vyradiť mrkvu, zemiaky, červenú repu. a čo hrášok? ten je tiež sladký. a hrach, fazula a šošovica môže sa? z toho by som mohla polievky a prívarky robiť. O týchto surovinách som sa nedočítala, preto sa pýtam.
RNG ďakujem za rady, bezradný človek niekedy stráca aj logiku tak som rada, že funguje tá tvoja:-) Nasadím deťom tú bezsacharidovú diétu, ale až po sviatkoch, ťažko by som im pri štedrovečernom stole vysvetľovala prečo nemôžu to alebo ono a všetko je už nachystané...Tá bezsacharidová ak by zabrala aj za 3 týždne stále je to lepšie ako tá protiplesňová, ktorú treba držať aj 6mesiacov :-(
a ešte by som chcela poradiť, aké probiotiká pre deti/treba asi silnejšie ako napr.biogaia?/...a ten oregánový olej môžem dať deťom 1 tobolku denne?
A ešte ma vystrašila jedna vec, dcérke práve nasadili Nizoral a ty v článku píšeš, že by si ho nedal ani najväčšiemu nepriateľovi, mám jej ho prestať dávať? Už ho berie 4 dni...:-(
Neviem, ako vam celkove logika pracuje, ale kedze plesne a hlavne candida zije z cukrov( to si mozete najst v literature)a mnohe sacharidy sa v zaludku premienaju na cukry, tak strava obsahujuca vela sacharidov candidu podporuje. No a strava bez sacharidov ju vyhladuje, oslabi a za pomoci roznych doplnkov, co nicia candidu(GSE, oreganovy olej, kokosovy olej celulaza...)taku oslabenu mozes znicit a vymiest vlakninami von.
Vlakniny, najma mikrovlakniny podporuju probiotika, a tie su prirodzena obrana tela proti candide a plesniam. Takze nasadenim a zivenim probiotik tak isto potlacas candidu.
V literature a na nete je plno roznych "protikandidovych" diet, ale ked clovek trochu rozmysla, tak jedine potlacanim candid a podporenim probiotik sa moze situacia v crevach a inde v tele zmenit.
Lebo candida je v nasom tele stale a len tym , ze maju ludia nespravne zlozenie jedla ju podporia a premnozia na ukor probiotik.
Ja tu uvasdzam 2-3 tyzdenu dietu s protiplesnovymi/proticandidovymi doplnkami, ktora vynechava len vsetky sacharidy na ten kratky cas,
inac maso,ryby, orechy, zeleniny a trochu nesladkeho ovocia je dostatocne bohaty jedalny listok.
Veľmi ma zaujalo, čo napísal petosmeto, mojej staršej dcérke/6r./ totiž zistili kvasinky v stolici, a som presvedčená, že to isté sa nájde aj u mladšej/2,5r./ a preto by som chcela vedieť váš názor aký postup použiť u tak malých detí...lebo tá prísna dlhodobá diéta u nich to si neviem ani predstaviť...a čo ten postup, ktorý popisuje petosmeto, je to vôbec možné u detí? Ďakujem za každú pomocnú radu...
Usiko-blbosti tu rozpravas. Ze sme uz zvyknuty na chemiu?co su to za blbosti. A tvoja kamoska robila nieco nespravne ked jej ta protiplesnova dieta nepomohla