ahojte tohto tyzdna w pondelok som si nasla //..nemam to potvrdene od dr...ale dnes wecer mam hrozne opuchnuje nohy...ked si tie opuchnute miesta stlacim tak to velmiboli a ostava tam dolhnka ktora dlho mizne...je to normalne? Co s tym?
Grawidita a opuchnute nohy
ankajocka, keksa ti dobre radí....ak sa ti to zhoršuje nemala by si vahat, ohrozuješ seba aj dieta. Inak skus si vygooglit preemklapsia-jeden z príznakov je opuch nôh...
ankajocka - chod ihned k dr. na krv a moc, opuchy su bud problem so srdcom, alebo oblickami, alebo cievami, ani jedno nie je sranda, na zaciatku tehotenstva sa skor vplyvom hormonov organizmus odvodnuje nie naopak, treba vysetrenie
primar.sme.sk
??????
Ale ja som max v 6tt..
Vyššia váha ku koncu tehotenstva zaťažuje nohy. Cievy musia privádzať viac krvi a tým sa zväčšuje riziko vzniku popraskaných cievok a kŕčových žíl.
Tip:
Vyhýbajte sa dlhému státiu, ale i sedeniu, noste pohodlné oblečenie.
Pri každej príležitosti si vyložte nohy.
Po prírodnom teréne choďte bosá, trénujte si prsty na nohách gymnastikou a keď dlhšie sedíte, masírujte si lýtka.
Nohy si masírujte špeciálnymi prípravkami na ošetrovanie nôh pomocou jemnej kefky.
Noste radšej polovysoké topánky a nohy zbytočne nepreťažujte.
Na opuchnuté nohy pomáhajú studené obklady so slanou vodou, s alpou, s mätovým čajom alebo s borievkovým olejom, prípadne krémami s ich obsahom.
Nikto? Zhorsuje sa to co si mozem dat na zmiernenie?