ahojte máte nejaké skúsenosti s Mirenou?
----------------
Sekcia Antikoncepcia www.zdravie.sk
Mirena
Mile damy, citam tu a citam a nestacim sa cudovat...ja mam Mirenu uz 2,5 roka.Tiez som sa dlho rozhodovala, bola som neista, do coho idem.Ale potom som si povedala,ze je to asi to najmensie hormonalne zlo ktore mozem na sebe pachat,tak som to riskla.Zavedenie bolo dost bolestive, ale predychala som to a asi mi neuverite, ale 6 hodin po zavedeni uz som mala sex. Prve mesiace asi 3 - 4 lahke spinenie,jedna slim za den,trosku silnejsie v case menstruacie, vtedy asi 2 slip vlozky. Po pol roku vsetko ustupilo, uz 2 roky nemam ziadnu menstruaciu,pri styku ziadne problemy, obcas si kontrolujem tie silonove lanka v posve.Kontroly raz rocne, USG, vsetko je v poriadku.Mam aj priatelku, ktora uz ma po 5 rokoch zavedenu dalsiu, a poznam aj taku, ktora to po 3 mesiacoch vzdala..kazda zena sme ina a preto treba asi trochu riskovat a mat trosku trpezlivosti.
nie manzel sa nestazoval.ale toto co som prave citala ,,ze jej zistili rakovinu krcka maternice s myreny porat mam zymomriavki po tele .teras ked otom premyslam ja som vobec nevedela do coho idem.proste podruhom porode mi lekar povedal ze by som si mala dat myrenu.a ze by m to vyslo lacnejsie ako tabletky a hhlupana ze "jasne" dal recept a uz bolo. a az teras viem kolko to ma pozitivne a negativne vlasnosty. janiiiiiiiiiz a teras ako si natom?ak sa smiem spytat?
Ahojte, mala som mirenu zavedenu skoro pred 2 rokmi, cca 7 mesiacov, dostala som z nej rakovinu krcka maternice, takze asi tak, ze nikdy viac nic di seba nedam :((( zacalo sa to vlastne bolestami v podbrusku, krvacanim kedy tedy, kontroly mi robili snad kazde 2 tyzdne az vymenou lekara som sa dozvedela samotnu pricinu. A aby toho nebolo dost nesla mi ani vybrat, takze som sla pod noze aj koli mirene aby mi ju mohli vobec vybrat, baby varujem vas, vraj je to riziko 1:100 000 ale ja uz tomu neverim, mala som snad vsetky vedlajsie ucinky .((((
manžel sa nesťažuje tiež na pichanie?
dobrovoľne= bez problémov a "nie nasilu"
prsne tak.už len kvôli tej cene sa to neoplatí.A pichá ťa možno z toho vlákna,čo visí z maternice.Bola si na kontrole?možno že sa trošku povytiahla
no spinenie mavam raz za dva -tri mesiace menstruaciu vobec. no chcela som ju dat von kvoli pichaniu v posve a,zhorsienie pleti a aj kvoli prsiam :D ale ked tak nadtim rozmislam myrena ma vysla az pridraho 7000tis+robota1000 je to aj skoda vybrat:D,ale zase na druhej strane tehotna nejsom uz try roky.:D bolesti nemavam. je to ok.len si to musim dobre rozmisliet. a pomyslenie ze by ma to malo boliet este viac ako ked mi ju tam daval tak to radcej nechcem vybrat vobec :0)
nemávaš ani špinenie?a prečo ju chceš vybrať?pre tie problémy,ktoré si opísala?lepšie sa vyberá počas menzesu,ale poviem ti pravdu,nezávidím ti.Ale nemáš ju dlho,tak by teoreticky mohla ísť von dobrovoľne:ináč ja som bola svedkom,kedy Dany išli ťažko von,aj na 3 pokusy a nakoniec žena skončila na operačke.Mirény nie sú ešte dlho v obehu,asi len tri sme vyberali,a tie išli ľahko.Boli vyberané po 5-tich rokoch
AHOJTE ja by som sa rada ties spitala na vase skusenosti s mirenou.ja mam mirenu uz treti rok.zavedenie bolo bolestive a aj to spinenie trvalo nejaku tu chvilku .tak isto sa mi od tej dobi zhorsila plet a prsia sa mi dost zmensily.ale asi to bude tim ze nemam menstruaciu.myslim si ze uz druhu krat by som si ju nedala.mam dve deti..a dalsia vec je ze aj vytoki som mala a aj mavam stoho.ale to som sa chcela spytat ja si ju chcem dat VIBRAT a velmi sa bojim ci to bude boliet.lebo pocula som od znamich ze ked ma zena menstruaciu tak vtedi sa vyber.ale ked ju nemava?tak co?...