Dobrý deň,
mám 22 rokov a približne od 15 rokov mám problémy s pleťou. Je mastná na čele a brade a tvoria sa mi vyrážky aj čierne bodky nielen v mastnej zóne, ale ja na lícach a po bokoch tváre. Za tie roky som vyskúšala už nespočetné množstvo prípravkov na pleť a akné, no každý mal len krátkodobý, prípadne vôbec žiadny účinok. Skúšala som už i rôzne bylinky a čaje, ale výsledok sa nedostavil. Nepoužívam make- up ani hormonálnu antikoncepciu. Momentálne som rezignovala na všetky výrobky, používam len antibakteriálne mydlo a vodu, pleť sa síce nezlepšuje, ale aspoň mám pocit, že je čistá. Prosím vás, mohol by mi niekto, kto podobný problém už prekonal, poradiť niečo, čo skutočne zaberie? Ďakujem veľmi pekne, cením si vašu ochotu
Už roky mám problémy s pleťou
Ahojte. Ja som tiež mala akné a k tomu mám veľmi citlivú suchú pleť a mne pomohlo toto. Pravidelné čistenie večer pleťové mlieko a potom pleťová voda AB Young Care so zink glukonátom. Ráno len táto pleťová voda a potom normálny krém. Tá voda obsahuje zinok, čo veľmi pomáha pleti. Po pravidelnom užívaní žiadne vyrážky, len sem-tam jedna pred mojimi dňami, veď viete.
a biodermu sebium si už skúšala? ja ked som prestala chodit kožnej bo žiadna vyrázka len čierne bodky na nose a prešla som na normalnu drogeriovu kozmetiku garnier pur a pod. tak som sa začala mastit takže sa mi poupchávali pory po celej tváry a to sa mi následne zapalovalo..bioderma voda redukuje množstvo mazu takže sa tak nemastíš a neupchávajú sa ti tak pory a kremik akn ked budeš pravidelne používat tak po pár dnoch na miesto zapálených vyrážiek (červených) budeš nachádzat len malu bielu hlavičku hnisu ktoru si vytlačiš a nebudeš mať žiadne bolestivé výražky (ten kremik zabranuje tvorbe vyrážok a následne takých tých červených jazvičiek a tie jazvičky čo máš ti po nom troška vyblednu..takže u mna je bioderma číslo jeden si je drahšia ale ak ti pomáha tak to za to stojí a teraz už napr používam len tu vodu a kremik mi stačí hociaky hydratačný na problematicku pokožku z drogerie =)
allias123
Skus si popytat od koznej roaccutan :) Mne veeeelmi pomohol a aj znamym.
je mi luto baby, ze si takto nicite telo :(
akne je sposobene aj dedicnymi sklonmi, no najma stravou. Nemali by ste jest zivocisne tuky akekolvek (v mase, vajickach, mlieku, ziadne slane syry, proste to uplne vynechat). Oleje len rastlinne a LEN za studena lysovane, t.j. naozaj kvalitne.
Jest vela zeleniny, vynechat ovocie a to vsetky druhy citrusov a subtropickych odrod. Ak ovocie, tak len nase domace: jablcka a podobne.
Pit a jest nesladene veci, su alternativy za cukor.
Pit caje najprv na precistenie, typu zihlava a podobne, potom staci hocake nearomatizovane, t.j nie s pridavkom aromy.
je toho naozaj vela...
to je pravda,zakazdym sa mi to po vysadeni priserne zhorsilo,ale aj po roaccutane,toho vysadenia raz sa priserne obavam,keby ze mam nejake zdravotne problemy abo co a musela by som to vysadit tak ja neviem co by som mala potom s ksichtom to suhlasim s Tebou
po vysadeni hak sa plet vrati do este horsieho stavu ako pred uzivanim. a to predpokladam ze raz ju isto vyysadis , kedze do konca zivota sa uzivat neda
mne najviac pomohla hak yadine s tou som bola nadmerne spokojna,ale naraz sup a uz nepomahala asi tak po roku uzivania,mala som aj novinku qlairu ta vobec na akne nepomahala,teraz mam chloe,ale hrozne je mi z nej zle na zaludok,dufam ze to vymizne a hlavne to akne ,lebo ma strasne trapi,a mam aj alergie na potraviny,aj na zihlavu,tak skoda ze ten zihlavovy caj nemozem pit,roaccutane pomohol,ale zas az tak moc som nebola spokojna,mne viac pomaha ta hak ale to je u kazdeho individualne,z roaccutane najskor strasne zhorsenie,suche pery a pokozka na tvari,ale vraj na ramena a chrbat to zabera skor ako na tvar som pocula,ale neviem ci je to pravda
kupte si zinok vo forme glukonatu. denne uzit 20-25 mg. po cca 6. mesiacoch uzivania sa prejavi znizenie tvorby mazu v pleti
jj wiwien som rada ze pomaha :) nad roaccutane som iez uvazovala nie raz, ale bojim sa tych vedlajsich ucinkov, lebo u kazdeho to inac reaguje. niekto tie lieky pochvaluje, niekto zas nie..