Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zavraty

Príspevok v téme: Zavraty
MeganX

Dobry den.
Posledne 3 mesiace mam zavraty, buseniue srdca, zrychleny tep a dychanie....nikdy predtym som to nemala, bola som na kardio vsetko v poriadku, taktiez krvny obraz a hormony stitnej zlazy v poriadku. pomaly kazdi den ma to chyti tie zavraty, ked som niekde tak je to neprijemne ked mi pride zle v buse, alebo v skole na prednaske alebo v kostole, skratka zacnem rycvhlejsie dychat je mi blbo, tazko sa mi dychaa podobne, podobne pocity ako pri nizkom tlaku....vedel by mi niekto poradit, alebo ma podobne problemy? dakujem denisa

Zasja

a prave preto ze vsetko prezias a beries si k srdcu je to tak ,,,,,velmi casto sa to tyka citlivych ludi lebo vseto viac prezivame avsak uvidis posilni ta to ze s tym budes bojovat ... budes silnejsia

Zasja

Megan, u mna sa to uz vytratilo,vyliecilo samozrejme poznas to aj ty ze myslim ze ta to posilni a myslim ze este dlhy cas aj po vylieceni budes mat zle chvilky myslim ze sa to vrati ale nie uz v takej sile v takej forme .... a ano ja mam mala som panicku poruchu ...

MeganX

usmev :) aj tebe drzim palce... nech sa to co najskor vytrati , mas to uz dlho?....ja som prvačka na vyske....a zacalo to v decembri...nikdy predtym som to nemala...je to neprijemne ked kazdi je v pohode v mojom okoli iba ja sa citim blbo...no je to mozno aj tym ze som povaha co preziva silne všetky veci, a všetko si pripuštam a beriem k srdcu mozno to je tym:(

MeganX

ano presne to sa mi stava ... nie nevycitam si to preco prave ja , ale je to blbe , chcem uz hlavne niečo aby to prestalo alebo sa to aspon zmiernilo:( beries nejake tabletky?...dakujem za rady....

usmev:)

MeganX, aj ja mam diagnostikovanu panicku poruchu, takze presne viem o com hovoris.. dlhy cas som si to nechcela pripustit a stranila som sa psychologa.. ale postupom casu som si uvedomila, ze ja ho potrebujem a sama sa z toho nedostanem.. teraz som zacala chodit na psychoterapie, bola som zatial len na par, viem, ze som len na zaciatku, ale snazim sa nevzdavat a verim v zlepsenie..
presne viem ako sa asi citis.. ci uz v tych stavoch, kedy to na teba pride, ale aj celkovo.. tiez mi je dodnes nejasne preco sa tie ataky, respektive tieto neprijemne stavy dostavia.. napriklad dnes.. dlhy cas som sa uz mala fajn, bolo lepsie.. dnes som sla rano do skoly (tak ako kazdy jeden den a doposial vsetko bez problemov), avsak, ako som dorazila na zastavku, zostalo mi uplne zle.. chytil ma strasny zavrat, podlamovali sa mi kolena, prisli na mna strasne navaly tepla, nehorazne sa mi rozbusilo srdce, zvysil sa mi pulz, tazko sa mi dychalo.. a to pripominam, ze dlhe obdobie bolo naozaj fajn, nieco taketo som uz nezazila nepamatam.. a dneska to prislo a z nicoho nic, dokonca to nemal byt ani nejaky stresovy den.. takze pre mna je stale velkou zahadou preco sa to objavi.. ako je mozne, ze niekam idem a zrazu ma pochyti strasne uzkost, resp. strasny strach, pripadne atak? preco pride? a preco to pocitujem z okolia len ja, nikto iny taketo problemy nema, vsetci si mozu cestovat kade tade, chodia kadekolvek a uplne bez problemov a na mna to niekedy takto pride a riadne ma to vylaka? to mi je naozaj velmi nejasne, ze kde sa to zrodi, preco sa to vobec zrodi.. preco to tak z nicoho nic na nas pride?
MeganX a ani mna nikdy nenapadlo, ze prave ja budem trpiet panickou poruchou.. mala som prenadherne detstvo a aj mladost, ziaden problemy.. a teraz na strednej BUM, nejako to prislo a ja sama neviem preco.. pravdepodobne to plynie z mojich vlasnosti, ktore mam, ale odhladnuc od toho sa nevyskytol ziaden iny problem.. no nemala by si teraz rozmyslat nad tymi otazkami preco prave ja.. tym si este viac ublizis, aspon mne to nerobilo dobre, tie neustale myslienky, preco, ako sa mi zmenil zivot a co z neho teraz mam a podobne.. snaz sa to prijat take ako to je, povedz si, ze na svete je ovela horsich chorob.. uricte vsak zajdi za psychologom, pripadne psychoterapeutom, uvidis, ze sa ti ulavi a budes sa citit lepsie.. a ak chces, kludne mozeme popisat, tak sa drz!:-)

MeganX

a este jedna otazocka pre ZASJA....Je to ta panicka porucha alebo je to niečo ine čo si mala?(teda co pravdepodobne mam ja)?

MeganX

Dakujem pekne :) doteraz som si myslela ze to je niečo telesne , niejaka choroba...ale srdce, vsetko v poriadku , som zdrava ale je to psychika:( a tebe to uz prešlo alebo ako?....je to dost neprijemne lebo sa musim obmedzovat vo vela veciach..hmm snad to nejak zvladnem...a este raz dakujem za podporu

Zasja

....a este Megan,vobec si z toho nerob hlavu a netrap sa tazkami preco ty...ja viem ked mas zavrat a pride ti ako keby si uz mala v tej chvili niekde odpadnut a zomriet....povedz si ved je to len vycerpanost da sa to dokopy mne sa z tych pocitov ten strach praveze objavil lebo som sa toho bala ....mne to tiez zacalo zavratmi ale takymi ze dovi dopo .... neboj sa hned vyhladaj lekara pokecaj vsetko mu povedz nic netaj a ked ti nasadi lieky upozornujem neuzivaj ako ti ich napise....lebo zvyknu pisat lieky vo vysokych davkach a tie treba zacat uzivat po stvrtinach s odstupom aspon dva tyzdeaby sa dostali do tela chapes....a priprav sa na neziaduce ucinky ale tiez take dva tyzdne tyzden a pojde to len sa neboj daj sa dokopy a budes mat pokoj bude ti fajn....nie si sama je nas vela moze sa to sa kazdemu moja drzim palce silno !

Zasja

Megan,prave o to ide ze to pride samo prave preto je to psychika nemusis to uz ai vyvolat ide to samo podla mna ti ludovo povedane ´´nervy rupli do chrbtce´´ preto sa to aj tym prejavuje,a boli ta to a pocitjes to chapes....Ja som sa liecila,liecim treti rok ale dva mesiace trvalo kym to zle prestalo myslim tie stavy ked mi prislo zle atd,kazdy clovek je iny kazdy to pocituj inac vies....po dvoch mesiacoch to prestalo a zbytok casu do tych troch rokov to bolo len ...liecba a kontroly ale v pohode mam skveleho lekara ....vyhladaj odbornika viem,mozno ti pride ze ja a psycholog? psychiater? aj ja som mala taky pocit .... neboj sa toho skus ist aspon na konzultaciu a uvidis musis si vsak najst odbornika lebo ja som najprv natrafila na poriadnu ´´kravu´´ ....

MeganX

nie, stava sa mi to hocikedy z ničoho nič.... a uz asi tušim čo to je, myslim ze to je ta panicka porucha co ste spominali....ale nechapem ako to vznika a prečo....to som dopadla, vobec by ma nenapadlo ze nieco take postretne mna...