Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

poplatok za cirkevny sobas?

Príspevok v téme: poplatok za cirkevny sobas?
[zruseny17]

Kamaratka sa tento rok vydava a sobas chce mat v kostole,takze sa bola prihlasit na farskom urade a tam jej na rovinu povedali ze za cirkevny sobas sa uctuje poplatok 30 eur...Nejde mi to do hlavy,je to normalne aby si farari spoplatnovali taketo "sluzby" ktore maju v podstate v naplni prace?Stretol sa niekto s niecim podobnym?

modraliska

Ste jak z inej planety... Starosta alebo primator ma tiez v naplni prace sobasenie na matrikach. A tiez sa za to plati. Okrem toho knaz musi vyplatit organistu, ministrantov, elektrinu vypalenu pocas obradu atd...

jancecka

ja mám švagra kňaza. Plat dostáva, ale je to minimálna mzda. TO má pre vlastné potreby. A všetky peniaze čo vyzbiera v kostole, alebo čo mu ľudia dávajú za pohreby a omše, tak z toho vedie kostol a faru. Keď chcel tento rok prerobiť na fare strechu, lebo zatekala, musel požiadať o peniaze biskupský úrad. Nemá stanovený cenník za omše ale ľudia mu peniaze nosia. A fľaška? no veď aj kňazi majú kamarátov a stretnú sa pri dobrom vínku :-) majú kopec akcií ako rekolekcie, spoločné spovede, a vtedy sa ulieva :-) samozrejme nie ako keď prídu k nám manželovi kamoši :D ale je to zrejme všade inak. Mňa osobne by tiež prekvapilo keby mi do očí povedali že za sobáš je poplatok.

podlampou

u nas vzdy pytali peniaze, majku kompletne prerobenu faru, dobre auto, ma aj plat, chodia fararovi varit, prat. Davaju sa peniaze aj do "kosika", aj z dani. Dnes to uz ani nie je o viere. Inac naco je fararovi flasa???

[zruseny17]

viem ze sa platia pohreby aj ak sluzia omsu za niekoho ale prekvapilo ma toto,lebo ja som sa vydavala v tom istom kostole pred styrmi rokmi a nam povedali ze prispevok je dobrovolny ale "ludia nosia zvycajne kolace a flasku"...a neplatili sme ani za krst...a teraz na zaklade coho si zacali uctovat platby?ved dostavaju platy a tieto zalezitosti vykonavaju v ramci pracovnej naplne,nie?mam pocit ze za par rokov ak pojdem na spoved tak budem platit aj za rozhresenie...mozno urobia cennik podla poctu hriechov...cim vacsi hriesnik tym viac bude platit...:))