chcem sa opýtať, tento rok končím bakalárske štúdium (konkrétne v júni - 20teho) a tak chcem vedieť, ako je to s poskytovanim zliav - uz nebudem povazovana za studenta? resp. uz nebudem moct si uplatnit studentsku zlavu na vlak, bus, letny internat? Takisto sa budem musiet nahlasit na ZP a na urad prace? Na magisterske studium idem, a ak uspesne absolvujem bc. statnice vezmu ma bez skusok dalej... Takisto potrebujem vedieť, ci budem mat pocas leta narok na sirotsky dochodok, ktory poberam mesacne a takisto prispevok na dieta - su to zatial moje jedine prijmy, z ktorych zijem.
Co po absolvovani Bc. statnic?
fuuuha.. vies co, chod sa popytat uz teraz dopredu na urad.. to mas teda blbu situaciu :/
cajik: ano som to ja :) ... tiez mi to pripada hlupe, cely ten system. A hlavne kvoli tomu, ze v zakone sme stale povazovani za "studentov" (resp. vseobecne sa to povazuje sa sustavnu pripravu na povolanie)... No mam obavy ako to bude, lebo tieto fin.prostriedky su jedinym prijmom, ktory mam a z ktoreho zijem. Bude to teda zaujimave, no... :(
to si ty Cmuq ?? :)
hmm to ubytko ti neviem povedat, ono vies to je tak, ty ten isic stale mas, cize tam kde nemaju ten pristroj ktory kontroluje jeho platnost mozes kludne zlavu vyuzit. (napr panta rhei :))
ale ked sa dobre pamatam, tak sme si ho museli deaktivovat, tym padom mi neplatil ako bck, ani ine cestovne (to som radsej ani neriskovala).
len na niektorych miestach staci ked ho len ukazes,viac neriesia :)
aj ked cele je to strasna blbost, lebo podla zakona vyslovne SME studentmi aj pocas "prestavky" medzi absolvovanim bc.statnic a zacatim mgr. normalne to je v zakone..
cely ten humbug je len kvoli zastaveniu rodinnych pridavkov. neviem ako to je so sirotskym. ale urcite bude vyveseny oznam na nastenke v skole niekedy v polke juna, ze co treba vsetko spravit.
cize ani zlavy na letne ubytovanie? a o sirotsky dochodok? (cajik, ty studujes verejnu spravu v ke, vsak? - ja tiez)
na urad prace treba poslat potvrdenie o ukonceni.
zastavia sa pridavky na deti, potom v septembri ich vratia spatne, ked sa potvrdi ze studujes mgr.
ja som posielala pre istotu aj do zdravotnej poistovne.
isic neplatil cez letne dva mesiace, tzn. ziadne zlavy na cestovne
takze zlavu na cestovne si mala?
my sme to mali tak, ze isic mi ostal cize som ho pouzivala
ja som len davala to tlacivo a ukonceni bc studia na urad prace
a co sa tyka tej zdravotnej tak to si uz nepamatam