Laparoskopia vajecnikov

Príspevok v téme: Laparoskopia vajecnikov
monika 77

ahojte,
pred 2dnami som absolvovala laparoskopiu, kvoli neuspesnemu tehotenstvu. zistili,ze som mala nepracujuce, bez ovulacie, zkornatene vajecniky, neprichodny krcok maternice, ale vraj vsetko vycistili a mala by som pol roka mat sancu otehotniet.
mam nafuknute brucho a boli ma cely chrbat, krk aj ruky.neviem, ako mam lezet, sediet a to som chcela ist co najskor do prace. mate niekto podobne skusenosti, ci je tato bolest normalna?
podarilo sa vam otehotniet?
dakujem za odpvede.

monika 77

ahoj Laguan,
dakujem za pozitivne slova, podoporu a mam naozaj radost, ze zazraky sa deju :)
moja sestra na tom bola podobne ako ty, este mala okrem toho aj cysty na kusku toho jedneho vajecnika, pomotane creva, tiez bola v luckach a brala aloe, takze skusim aj ja a verim,ze babatinko pride.
Mimochodm, sestra ma 31 a 2 zdrave deti.
prajem vsetko dobre!

laguan

Ahoj Monika, len tak v skratke. ja som v 16 rokoch prišla o 1 a 3/4 vaječníka. Mala som tam len samé blany a boli nefunkčné. Prognóza znela, že nikdy mať deti nebudem. Už v 20 som otehotnela a o dva roky znovu. Mam 2 pekné deti a som šťastná, že ich mám. Ako 16 ročná som verila všetko lekárom a následne preto som chcela opustiť aj priateľa. ten mi veľmi pomohol a už sme skoro 13 rokov spolu. Neviem či máš nárok na kúpele skús sa opýtať. Ja som bola 2 krát v Lúčkach a veľmi mi to pomohlo. Bolo by to na tvoj stav dobré. Držím palce aby sa ti to podarilo. Teraz mám 32 a už som v prechode. Ale stálo to zato aspoň mám deti. Ver tomu aj ty ich raz budeš mať.Ešte raz drž sa stojí to zato a ver tomu.

monika 77

urcite si tento tyzden doma pobudnem. kolegynina znama vraj sla hned po 2 dnoch do prace a ja nechapem, kde nabrala tu silu a teraz mam pocit, akoby som bola ja ten slaboch. sice mam pracu na pc, ale i tak by som tam 8hodin nevydrzala.

usiko

mam kamosku, ktora mala to iste, lenze jej kvoli zrastom aj jeden vajecnik vybrali. po operacii boola v nemocnici 7 dni, lezala som s nou, mala z bruska taku drenaz ktorou jej odtekala krva tak.... potom bola par dni doma.......stalo sa to pred 4 rokmi a teraz maju jeden a polrocnu dceru.....zdravu...

delphia

monika si len 2 dni!!! po operacii. aj ked to bolalaparoskopia, ale vo vnutri ti robili urcite vykony, takze je to logicke nemyslis, ze mas bolesti. vsak ti tam cistili- jednoducho ti tam babrali a bol by to zazrak, ak by to teraz nebolelo....

laparoskopicka operacia je sice pre pacienta setrnejsia (ale iba preto, lebo sa nerobi dlhy rez cez rozne urovne koze, svalstva a pobrusnice a teda brusne stena neboli), ale co sa tyka vnutornych vykonov, tak tak isto sa tam vsetko vykona, ako keby pacienta normalne otvorili.

a co podla teba je "najskor" do prace???? hadam nie hned zajtra! si po operacii a organizmus potrebuje na regeneraciu cas aj po laparoskopicky vykonanom zakroku. takze cca 2 tyzdne si pobudni na PN a oddychuj.

monika 77

ahoj,
mam 33. dieta nemame.
prespala som a prelezela, az terazs om vstala. no ocividne nikto nema takyto problem ako ja