ahojte,
pred 2dnami som absolvovala laparoskopiu, kvoli neuspesnemu tehotenstvu. zistili,ze som mala nepracujuce, bez ovulacie, zkornatene vajecniky, neprichodny krcok maternice, ale vraj vsetko vycistili a mala by som pol roka mat sancu otehotniet.
mam nafuknute brucho a boli ma cely chrbat, krk aj ruky.neviem, ako mam lezet, sediet a to som chcela ist co najskor do prace. mate niekto podobne skusenosti, ci je tato bolest normalna?
podarilo sa vam otehotniet?
dakujem za odpvede.
Laparoskopia vajecnikov
laguan- tak tomuto sa hovori zazrak. Si otehotnela len tak prirodzene bez pomoci?
ahoj Laguan,
dakujem za pozitivne slova, podoporu a mam naozaj radost, ze zazraky sa deju :)
moja sestra na tom bola podobne ako ty, este mala okrem toho aj cysty na kusku toho jedneho vajecnika, pomotane creva, tiez bola v luckach a brala aloe, takze skusim aj ja a verim,ze babatinko pride.
Mimochodm, sestra ma 31 a 2 zdrave deti.
prajem vsetko dobre!
Ahoj Monika, len tak v skratke. ja som v 16 rokoch prišla o 1 a 3/4 vaječníka. Mala som tam len samé blany a boli nefunkčné. Prognóza znela, že nikdy mať deti nebudem. Už v 20 som otehotnela a o dva roky znovu. Mam 2 pekné deti a som šťastná, že ich mám. Ako 16 ročná som verila všetko lekárom a následne preto som chcela opustiť aj priateľa. ten mi veľmi pomohol a už sme skoro 13 rokov spolu. Neviem či máš nárok na kúpele skús sa opýtať. Ja som bola 2 krát v Lúčkach a veľmi mi to pomohlo. Bolo by to na tvoj stav dobré. Držím palce aby sa ti to podarilo. Teraz mám 32 a už som v prechode. Ale stálo to zato aspoň mám deti. Ver tomu aj ty ich raz budeš mať.Ešte raz drž sa stojí to zato a ver tomu.
urcite si tento tyzden doma pobudnem. kolegynina znama vraj sla hned po 2 dnoch do prace a ja nechapem, kde nabrala tu silu a teraz mam pocit, akoby som bola ja ten slaboch. sice mam pracu na pc, ale i tak by som tam 8hodin nevydrzala.
mam kamosku, ktora mala to iste, lenze jej kvoli zrastom aj jeden vajecnik vybrali. po operacii boola v nemocnici 7 dni, lezala som s nou, mala z bruska taku drenaz ktorou jej odtekala krva tak.... potom bola par dni doma.......stalo sa to pred 4 rokmi a teraz maju jeden a polrocnu dceru.....zdravu...
monika si len 2 dni!!! po operacii. aj ked to bolalaparoskopia, ale vo vnutri ti robili urcite vykony, takze je to logicke nemyslis, ze mas bolesti. vsak ti tam cistili- jednoducho ti tam babrali a bol by to zazrak, ak by to teraz nebolelo....
laparoskopicka operacia je sice pre pacienta setrnejsia (ale iba preto, lebo sa nerobi dlhy rez cez rozne urovne koze, svalstva a pobrusnice a teda brusne stena neboli), ale co sa tyka vnutornych vykonov, tak tak isto sa tam vsetko vykona, ako keby pacienta normalne otvorili.
a co podla teba je "najskor" do prace???? hadam nie hned zajtra! si po operacii a organizmus potrebuje na regeneraciu cas aj po laparoskopicky vykonanom zakroku. takze cca 2 tyzdne si pobudni na PN a oddychuj.
ahoj,
mam 33. dieta nemame.
prespala som a prelezela, az terazs om vstala. no ocividne nikto nema takyto problem ako ja
to znie strasne. Kolko mas rokov?