Podrezanie zil

Jane318

Presne to je megablud číslo jedna:
"Človek, čo hovorí o samovražde, ju nikdy nespácha."
Práveže ten, čo o nej hovorí, je jej aj schopný a je to varovanie pre okolie, ktoré ho aj tak vôbec nepočúva
(ou, teraz som si spomenula, že dva týždne dozadu som povedala kamarátke asi 10x za celý ten týždeň o tom, že ma život nebaví, a že raz aj tak spácham samovraždu... ou jé).
Za druhé - rezanie sa je fajn... pre toho človeka, ináč by to nerobil. Necíti pri tom veľkú bolesť (ja to prirovnávam k štekleniu), a takisto sa podľa mňa správa aj ten, čo si reže žily. Necíti bolesť.
Ale možno to, že volá šéfke je signál, ktorý chce vysielať, aby jej niekto pomohol. Že teda možno ešte nechce umrieť, alebo si nevie vybrať, a keď príde na lámanie chleba zistí, že ju tu predsa ešte niečo drží.

J111 - vitaj v klube "schizofrenikov" :-D mňa tak nazýva pár ľudí, ale ja sa vždy len zasmejem. To, že ma občas prenasledujú svetielka a podobné kraviny a že sa u nás v izbe blysne, neznamená, že som schízo :-D

Meretseger - a ja furt rozmýšľam, prečo neplačem. Prečo už nedokážem plakať (inokedy som dokázala). ..... to bude asi tým sebapoškodzovaním.
Poďme uzavrieť pokrvné bratstvo :-D

Meretseger

Ad1: Človek, čo sa chce zabiť, úplne zdravý zvyčajne nie je.
Ad2: Je mýtus, že človek, ktorý hovorí o samovražde, ju nespácha.
Ad3: Rezanie nemusí byť so suicidiálnym motívom, hoci u tejto dievčiny to tak, tuším je, ak som to správne pochopila. Potrebuje pomoc, nothing more, nothing less.

paganstorm

podľa mňa je nadržana z tej šefky a chce aby ju ľutovala alebo čo, zdravi človek, ktory sa NAOZAJ CHCE zabiť, to proste urobi a nebude to nikomu vešať na nos!

Meretseger

Jasne :D Ešte komu by som tak mohla ukázať čerstvo dorasovanú ruku a že: "hej, neuzavrieme pokrvné bratstvo?" Každý by zdrhol - fakt nechápem prečo O:-)
Však beriem... ako dlho? Niečo vyše roka. So sebapošk. toho moc neporiešili, ale s hádam dôležitewjšími vecami hej, tak spokojnosť:)

J111

Este ze tak:D Ako whinetou a oldchatterhand?:D
Treba len brat lieky pravidelne a nejaky vysledok sa uz len dostavi:D

Meretseger

Viem, že tým nedosiahnem vôbec nič... okrem úľavy od psychickej bolesti :-/ A hospitalizovaná zatiaľ nie som a hádam ani nebudem, pretože podrezať tak, že by to dopadlo ako pokus o samovraždu - asi tak to myslíš, že - sa mi nepodarí, je to plytké:)
No, tak ja som hraničiarka odmalička, vždy som bola poněkud divná:) Hoci možno to súvisí s tyraniou v detstve, to boli fakt že stresy. Fuj. No a BAP prišlo zrejme s tým, ako ma buzerovali v štvrtom ročníku na strednej, bol to des. Odvtedy to ide všetko dolu vodou, ale snažím sa vyplávať.

J111

Nic si nepodrezavaj, ani to nechci, vsak ides tym sama proti sebe. Nemozes ist predsa sama proti sebe. Uvedom si, ze tym nic nedosiahnes. Seba nezabijes, akurat skoncis na psychiatrii hospitalizovana.
Brutal take haluze. Ja aspon viem, z coho to prislo. Ked som velmi velmi namahal psychiku. Uz to nerobim. Radsej klidek ako stres.

Meretseger

To je suppa, že sa to takto zredukovalo, perfect:) U mňa sú tie halucinácie občasné, zas taký problém by som v tom nevidela. Ale to nerozlišovanie sna a reality je horšie. Musím sa, napríklad, popýtať psychológa na pár vecí, pretože neviem, či sa fakt stali alebo nie a moc si to nemám ako overiť. Hoci trebárs to, že sme sa bozkávali, mi pripadá doooosť nepravdepodobné:) Asi to bol len mokrý sen :D:D:D
Tak vyplavuje to endorfíny, prináša to úľavu, že áno. Postupne vidíš riešenie v tomto. Napr. sebapoškodzovanie mi nahradilo plakanie, hoci na minulej terapii som zistila, že revať ešte dokážem.
A človek ako ja si povie... no čo, veď to ubližuje iba mne, čo tam po tom? A tohto sa držím, i keď to CHCEM zmeniť. Raz sa dúfam podarí.