krvácanie konečnika

Príspevok v téme: krvácanie konečnika
Kyle

Dobry den, asi pred 4 dnami ma po potrebe bolel konecnik, nevedel som co to je ale dalo sa to vydrzat, po 3dnoch to konecne prestalo tak som bol stastny. Ale vcera vecer sa vyskytol novy problem. Po potrebe sa mi na papieri objavila krv, ked som si isiel po zrkadlo aby som sa pozrel odkial to je tak zo mna dokonca padli 2kvapky krvi na podlahu. Potom sa akosi to krvacanie zastavilo nebolo tej krvi vela mozno 1ml spolu... . Ale bojim sa, moze to byt rakovina konecnika? Ked som si o nej hladal informacie dozvedel som sa ze sa prejavuje u starsich, ja som len 17rocny chalan. Dnes rano som bol na wc ale mal som riedku stolicu, ziadna krv tam nebola... Ako to mam riesit? Myslite ze je to vazne? Stalo sa mi to prvy krat s tou krvou... Dakujem za vase rady. Okrem tej krvi nemam ziadne priznaky, nic ma neboli, nieje mi zle, nesom oslabeny. Dakujem za vase odpovede, prosim pomozte neviem co mam robit.... Dakujem

agaven

a kolko ti ide len na uretie ako velkost 4 cm tak to nic pokial už budes krvavit clei papier dva ustrizky plne kri potom už chod zatial ak len trosku len si to podrazdil orechy v cokolade atd.. mandle jadierka v hrozne par don zle pisem aj s gramatikou

agaven

no ak si nejedom orechy mak take co poskdi konecnik tak je to ok. Ano obvodna ta posle na chirurgiu je take blbe ale budes musiet tam ukazat zadok ten konecnik a oni sa pozru a povedia koko to vychadza von ci len par cm alebo viac a podla toho povedia nejest orechy atd-... davat mast aviril a na ukludnenie konecnika.Alebo povedia operaciu ale tu davaju ak krv ti ide viac ako 5 dni mesiac nie a zase atd.. Ak to to robi len dva krat za rok tak nic . Ale ak mesiac klud a zase krv napr. 5 dni potom dva tyzdne pokoj a zase tak to už je na operaciu

Kyle

no bol som od vcera na na velkej potrebe 3x, nekrvacal som uz, ale mal som hnacku miernu, takze to su len hemoroidy ? nieje to rakovina ?, a k akemu doktorovi mam ist k deckej? ona ma posle niekde potom ?

odpoved

ahoj moze to byt zlata zila, hemoroidy. treba ist k tomu doktorovi, aby ti dal jasnu diagnozu.
na zlatu zilu je vynikajuca pohánka - obsahuje rutín, ktory je dobry na krcove zily, hemoroidy...
hemoroidy vznikaju kvoli oslabeniu stien zil, takze ked su slabe a vznika na ne tlak s prilis tuhou stolicou, tak moze niektora prasknut a sposobit krvacanie. takze - okrem pohanky aj jest viac stravy s vlakninou a este su dobre aj ľanové semiacka rozzut a zjest denne tak 1-2 cajove lyzicky. premasti ti to traviacu sustavu a stolica lahsie vyjde von. no a este ku tej pohanke, dostat ju kupit najma v bioobchodoch, treba kupovat svetlu, nie tmavohnedu. rutín je totiz citlivy na teplo a hneda pohanka je lupana zo supiek termicky, coz rutin nici. nemam teda overene pri akej teplote sa to nici, ale radsej kupujem svetlu pohanku, ktora je lupana mechanicky. a tiez sa da kupit kasa, ktora je dobra zaliata nie uplne horucou vodou, hodis na to nejake nakrajane ovocie, trochu medu, oriesky... a mas skvele jedlo, navyse prospesne pre tvoj ...ehm.. zadok :) Kamosovi tak hemoroidy presli a to sa s tym trapil 10 rokov, kym sa dozvedel o pohanke.
vela stastia! :)